Paylaş: Sosyal Güvenlik Kurumu'nun İlaç e-Reçete/Reçete Bilgileri Sorgulama hizmeti ile, hekim tarafından yazılan ilaç reçeteleri ve katılım payı bilgileri artık e-Devlet Kapısı'ndan sorgulanabilecek.
Reçetem Sistemi ile ilgili tüm içeriklere recetem.titck.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Mevcut durumda vatandaşlar E-NABIZ sistemine girdiklerinde ziyaretlerim sekmesinden ilgili hastane ziyaretini seçip profilimde gözükmesin tuşuna basarak hastalıklarına ilişkin, tanı tedavi ve ilaç bilgisini kaldırabilir.
İlaç raporu, uzman hekim tarafından verilen ilaçlar için geçerlidir. İlaç raporu sorgulama için bir sağlık kurumu ya da eczaneye gitmeden internetten yapmak mümkündür. Bunun için ise e devlet üzerinden T.C. kimlik ve şifrenizle sisteme giriş yaparak ilaç raporuna ulaşılabilir.
Kişisel e-nabız sisteminize giriş sağladığınızda, reçetelerinizden birçok kategoriye kadar sağlık çerçevesinde bilgilerinize erişebileceksiniz. Dolayısıyla e-nabız sisteminizde reçeteleriniz görüntülenmektedir.
İlgili 27 soru bulundu
İlaç e-Reçete/Reçete Bilgileri Sorgulama Hizmeti e-Devlet Kapısı'nda Açıldı Paylaş: Sosyal Güvenlik Kurumu'nun İlaç e-Reçete/Reçete Bilgileri Sorgulama hizmeti ile, hekim tarafından yazılan ilaç reçeteleri ve katılım payı bilgileri artık e-Devlet Kapısı'ndan sorgulanabilecek.
E-nabız sistemine giriş yaparak tahliller kısmından bütün sonuçlarınızı görebilirsiniz. O zaman özel hastanede yapılan testler e-nabıza ne zaman düşer? Yapılan testler doktorun hasta sistemine düştüğü zaman aksi bir durum olmadığı sürece e-nabız sistemine de düşer.
Kurumumuzca yayınlanmış olan rapor teşhis kodları ve etken madde listeleri kullanılarak, hastanelerin kendi yazılım sistemleri üzerinden bilgiler kaydedilerek rapor oluşturulmakta ve başhekimlikçe onaylandıktan sonra rapor Kurumumuz Medula Sisteminde görülebilmektedir.
Aile hekimliği sertifikası alan kurum hekimleri de sadece çalışanlara reçete yazabilir. Bu hekimler tüm uzman hekimlerce reçete edilebilen ilaçları da yazma ile yetkilidir ancak aile hekimliği sertifikası ile kurum dışındaki hastalara yazma yetkisi yoktur.
İlaç Kullanım Raporu
Kronik bir hastalıktan muzdarip kişiler düzenli ilaç kullanmak durumunda kalabilirler. Kolesterol, tansiyon ve şeker (diyabet) gibi devamlı olarak ilaç kullanımı gerektiren hastalıklar için doktorlar tarafından sürekli ilaç raporu verilebilmektedir.
Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Bora, “Tıbben hafızayı silmek mümkün değildir. Burada yapılan hafızaya olumsuz şekilde depolanan anılara karşı kişinin duyarsızlaştırılmasıdır. Terapinin kişiye kazandırdığı pozitif inançlar ve olumlu duygular kişinin hayata bakışını bile değiştirir” dedi.
Silinecek reçetenin tekrar giriş tarihi ile reçete tarihi arasında 30 gün veya daha az gün olmalı.Aksi halde tekrar reçete girişi yapılmamaktadır. Fatura isteği gönderilmiş reçetelerde Fatura Süreci "İşlem Görmemiş" - "Onaylanmış" durumda ise reçete silinmesi mümkün değildir.
Basit bir araştırma ile şunu öğrendim. Eczanelerin Sosyal Güvenlik Kurumunun internet ortamında sağladığı Medula denen bir programı kullandıklarını ve bu programda hastaların geçmişte kullandıkları tüm ilaçları TC Kimlik Nosu girilerek görebildikleri ve yazıcıdan çıktı alabileceklerini öğrendim.
Bir beşeri tıbbi ürünün belirli bir formül ile belirli bir farmasötik şekil ve yitilikte, kabul edilen ürün bilgilerine uygun olarak üretilip piyasaya sunulabileceğini gösteren, Kurum tarafından düzenlenen belgedir.
Sadece e-Nabız mobil uygulamasında ekleyebileceğiniz “İlaç Hatırlatmalarım” bilgilerini buradan görebilirsiniz. olarak hekimlerinize danışmanız gerekmektedir. Bu ekranda muayenelerinizden sonra size konulan tüm tanıları tarih, tanı, klinik ve doktor bazında görebilirsiniz. bu ekranda listeleyebilirsiniz.
Artık 4 İlaçtan Fazla İlaç da Reçeteye Yazılabilecek.
Mustafa Sütlaş Pratisyen hekimlerin psikiyatri ve depresyon ilacı yazabilmesini olanaklı kılan talimat yürürlüğe girdi.
Ücretsiz olan evde sağlık hizmetinden yararlananların, ilaç yazdırmak için aile hekimlerine gitmelerine de gerek kalmıyor. İhtiyaç duyanlar, Evde Sağlık Hizmetleri İletişim Merkezine "444 38 33" numaralı hat üzerinden ulaşılabiliyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklama ile sağlık raporlarının geçerlilik süresinin 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeniden uzatıldığını duyurdu.
ÖNEMLİ: İstirahat Alan İşçi Raporunun 5 Gün İçinde SGK Sistemine Girişinin Yapılması Gerekmektedir.
Elinizde rapor varsa elektronik ortama düşmesini bekleyin. Elektronik ortamda gözükmüyor ise, ilgili hastaneye veya sgk il müdürlüğüne gidip sistemde gözükmesini sağlayın. İşverenin muhasebecisi varsa veya gidebilecek birileri var ise bu işleri muhakkak yaptırsınlar.
Aynı zamanda KVKK'nın 6'ıncı maddesi kapsamında sağlığa ilişkin veriler, kişinin açık rızası olmadan işlenebilir. Öte yandan, e-Nabız kullananlar tarafından gizlenen bilgiler "e-Nabız Hekim" ekranında şifreli olarak görüntülenir. Doktorun bu bilgileri görüntüleyebilmesi için ekranda bir tıklama yapılması gerekmektedir.
Daha önceden eklemiş olduğunuz tansiyon, şeker, nabız ve ağırlık bilgilerinizi veya mobil cihazlardan aktarılan verilerinizi sayısal veya grafiksel olarak bu ekranda görebilirsiniz.
e-Devlet Kapısı ile profilinize giriş yaparak “Profilimde Görünmesin” butonuna tıklayıp ziyaretinize ait tüm verilerin profilinizde görünmemesini sağlayabilirsiniz. Gizleme işlemi yalnızca kendi profiliniz için geçerli olur; gizlenen veriler ilgili sağlık tesisinin veya Bakanlığın sunucularından silinmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri