ZİRAAT HESAP NO NEREDE YAZAR VE IBAN İLE ÖĞRENME Ziraat hesap noyu öğrenmenin kolay yollarından biriside size ait olan banka kartının üzerine bakmaktadır. Çünkü bazı kartlarda iban numarası yazar. Bu iban numarasının son 16 hanesi hesap numarasını ortaya çıkarır.
Hesap numarası genel olarak kartların ön yüzünde yazar. Hem kredi kartı hem de banka kartı üzerinde bulunur. İsmin hemen yanında veya üstünde bulunan bu rakamlar toplamda 12 sayıdan oluşur. Aynı zamanda IBAN numarasının son 12 rakamı olarak da ön plana çıktığını söylemek gerekir.
İki harfli kontrol numarası Turkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi A.S. banka kodunun 5 karakteri. Ulusal kod için 1 haneli kod. Turkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi A.S. hesap numarası için 16 haneli kod.
Türkiye'de uygulanmakta olan IBAN, 26 haneden oluşmaktadır. İlk iki hane ülkemizin uluslararası kodu olan “TR” harfleridir. Daha sonra gelen iki ve beş hane sırasıyla kontrol basamaklarını ve banka kodunu, ardından gelen haneler ise müşteri hesap numarasını ifade etmektedir.
Sonraki 5 hane banka kodunu ifade etmektedir. Rezerv olarak ayrılan alan tek basamaklı olup, değiştirilene kadar sıfır olarak kabul edilmiştir. Son 16 hane ise banka hesap numarasını belirtmektedir. Hesap numarası alanının oluşturulmasında bankalarımız arasında ortak bir standart yoktur.
İlgili 15 soru bulundu
Bankamızda tanımlı cep telefonunuzdan HESAPBILGI yazıp boşluk bırakıp kartınızın son 6 hanesini 4747'ye SMS gönderdiğinizde kartınıza tanımlı hesapların " hesap numarası" bilgisini SMS ile öğrenebilirsiniz.
İngilizcesi “International Bank Account Number” olup Türkçe karşılığı “Uluslararası Banka Hesap Numarası”dır. İngilizce ifadesinin baş harfleri alınarak kısaca IBAN olarak kullanılmaktadır. IBAN, uluslararası standartlara sahip bir banka hesap numarasıdır.
IBAN numarası ve hesap numarası aynı şey değildir. IBAN, uluslararası para transferleri için kullanılan bir numaradır ve hesap numarasını, banka kodunu ve ülke kodunu içerir. Diğer yandan, hesap numarası, belirli bir banka şubesindeki belirli bir hesabı tanımlar.
IBAN numaraları, kredi kartlarının üzerinde yer almamaktadır. Hesap numaralarının rakamlarının sayısı ise bankalara göre değişiklik gösterebilmektedir.
Alıcının hesap numarası ya da IBAN numarası ile birlikte isim ve soyismi belirtilerek havale işlemi yapılabiliyor. Benzer şekilde EFT işlemleri de alıcı kişinin ya da kurumun adı, banka şubesi ve hesap numarası yazılarak, ya da alıcının adı soyadı ve IBAN numarası belirtilerek yapılabiliyor.
Bazı banka kart sahiplerinin (Ziraat, Vakıfbank) kartının üzerinde İBAN numarası yazar. İBAN numarasından hesap numarasına da kolaylıkla ulaşmak mümkündür. TR harfleri ile başlayan İBAN numarasının son 16 hanesi de hesap numarası şeklinde kullanabilirsiniz.
Türkiye'de IBAN numarası, “4, 4, 4, 4, 4, 4, 2” formatında okunur. İlk 4 hane, ülke kodu ve kontrol rakamlarından oluşur. Bu grubu sırasıyla banka kodu, şube kodu ve hesap numarası takip eder.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
IBAN numaranızı hesabınızın bulunduğu banka şubesinden, bankanızın kurumsal internet sitesinde bulabileceğiniz IBAN sorgulama alanından, internet şube ve mobil şube uygulamasından ya da çağrı merkezinden öğrenebilirsiniz.
Para göndereceğiniz kişinin IBAN'ını nasıl öğrenebilirsiniz? Para transferi yapacağınız kişilerin IBAN'larını doğrudan kendilerinden öğrenmeniz en sağlıklı yöntemdir. Pek çok bankanın web sitesinde hesap numarası girilerek IBAN karşılığını öğrenebileceğiniz çeviriciler sunulmaktadır.
444 00 00 - 0850 220 00 00 - 0850 258 00 00 Ziraat Bankası Müşteri İletişim Merkezi ile zamana ve mekana bağlı kalmadan bankacılık işlemlerinizi 7 gün 24 saat telefon ile gerçekleştirebilirsiniz.
Bu numara sayesinde banka müşterisi, her türlü ödeme işlemini yapılabilir. Banka hesap numarası ile kart olmadan işlem yapmak da mümkündür. Nakit para akışından çok tercih edilen kartlar bankaların müşterilerine verdikleri seçeneklerle ödeme kolaylıkları da sağlar.
Hesap Adı: Banka hesabının sistem içerisinde tanıtılmasını sağlayan hesap adıdır.
Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi. Hocam iban bilgisi kesinlikle değişmez.
Ülkemizde faaliyet gösteren tüm bankalar, müşteri tarafından talep edilen ve para transferine konu olan her bir hesap (Vadesiz TL ve Döviz Hesapları) için birer IBAN numarası üretmişlerdir.
Kartınızın ön yüzünde kredi kartı numaranız yer alırken, arka yüzünde ise banka kartı numaranız yer alır.
IBAN numarasını kredi kartı veya banka kartının ön yüzünde bulmak mümkün. Kartın ön yüzünün alt kısmında detaylı şekilde TR ile beraber 24 haneli numara verilmektedir. Böylece toplamda IBAN numarası 26 haneden oluşur. Herhangi bir dijital işlem yapılmak istendiğinde bu 26 hane eksiksiz bir şekilde kullanılmalıdır.
Ülke kodu + kontrol hanesi + banka/kurum kodu + rezerv alanı + temel hesap numarası alanı. Bu sayede Türkiye'deki banka hesapları uluslararası standartlara uygun bir şekilde tanımlanır. Örneğin, Türkiye'deki bir banka hesabının IBAN numarası aşağıdaki gibi görünebilir: TR12 0006 1005 1978 6457 8413 01.
IBAN'ınızı nerede bulursunuz
IBAN numaranızı genellikle internet bankacılığınızda veya hesap dökümünüzde bulabilirsiniz.
Bir şey olmaz hesabınızla ilgili bir harekette zaten bankanız size bildirim gönderir. Korkacak bir durum yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri