Apple hesabınızı artık kullanmak istemiyorsanız onu kolay bir şekilde kalıcı olarak silebilirsiniz. Silme işlemi, Apple'ın Veriler ve Gizlilik sayfasından yapılabiliyor. Ayrıca bu sayfadan isterseniz Apple'ın sizin hakkınızda elde ettiği dataları da talep edebilirsiniz.
iCloud hesabına giriş yapınız. “Hesabını Yönet” butonuna tıkladıktan sonra Apple kimliği sayfası üzerinden “Veri ve Gizlilik” kısmına basınız. “Gizliliği Yönet” daha sonra “Hesabı Sil” butonuna tıklanmalıdır. “Hesabı Sil” butonundan sonra iCloud hesabı kalıcı olarak silinmiş olacak.
Parola sıfırlama ve hesap kurtarma
Bir Apple kimliği hesap parolası unutulursa kullanıcı onu güvenilir bir aygıtta sıfırlayabilir. Güvenilir bir aygıt yoksa ama parola biliniyorsa kullanıcı SMS doğrulama yoluyla kimlik doğrulamak için güvenilir bir telefon numarasını kullanabilir.
Aygıtınızı sildiğinizde içeriğiniz iCloud'dan silinmez.
İlgili 30 soru bulundu
Bu durumda fotoğraf, dosya, not ve daha fazlasına diğer Apple cihazlarından kolayca erişmenize olanak sağlar. Ancak iCloud şifresinin unutulması halinde cihaz kilitlenebilir ve cihaza erişim yaşanır. Bu durumda iCloud şifre değiştirme veya sıfırlama işlemi yapılmalıdır.
Apple Kimliği hesabınız iCloud ve diğer Apple hizmetlerine erişmek için kullandığınız hesaptır. Apple Kimliğinizi kullanarak bir aygıta giriş yaptığınızda iCloud'da sakladığınız tüm fotoğraflara, dosyalara ve diğer verilere erişirsiniz.
Hesap kurtarma nedir? Hesap kurtarma, parolanızı sıfırlamak için elinizde yeterli bilgi olmadığında Apple Kimliği hesabınıza yeniden erişebilmenizi sağlamak amacıyla tasarlanmış bir işlemdir. Güvenlik nedenleriyle, hesabınızı tekrar kullanabilmeniz için en az birkaç gün geçmesi gerekebilir.
Birisinin Apple kimliği ile Apple cihazınıza girmesine izin verir vermez, cihazınızın mülkiyetini kaybetmiş olursunuz. Bu kişi bir siber suçluysa kolayca kurtulmanıza izin vermeyecektir: Kurbanı tuzağa düşürdükten sonra, iCloud'da “iPhone'umu Bul” özelliğini kullanarak cihazı engelleyecektir.
Parolayı sıfırlama
Arka arkaya altı kez yanlış parola girerseniz aygıtınıza giriş yapamazsınız ve iPhone'un etkisizleştirildiğini belirten bir mesaj alırsınız.
Apple Kimliğinizle ilişkili e-posta adresini artık kullanmıyorsanız değiştirebilirsiniz. Kişilerinize, satın alımlarınıza veya diğer hesap bilgilerinize erişiminizi kaybetmezsiniz.
iCloud.com'da Fotoğraflar'dan bir fotoğraf veya video sildiğinizde, bu fotoğraf veya video iCloud Fotoğrafları'nın açık olduğu tüm aygıtlarınızdan da silinir. Fikrinizi değiştirirseniz fotoğraf veya videonuzu, kalıcı olarak silinmeden önce 30 gün içinde kurtarabilirsiniz.
Bir uygulama için iCloud'u açtığınızda uygulamayla ilişkili bilgiler iCloud'da güvenle saklanır ve aygıtlarınız arasında otomatik olarak eşzamanlı tutulur. iCloud'u kapattığınızda uygulama artık iCloud'a bağlanamaz ve verileriniz yalnızca kullanmakta olduğunuz aygıtta saklanır.
Apple kimliğinizi bulmanıza yardımcı olması için Apple Kimliği hesabı web sitesine de gidebilirsiniz. Apple kimliği hesabı web sitesine gidin, Giriş Yap'ı tıklayın, “Apple kimliğinizi veya parolanızı mı unuttunuz?” seçeneğini tıklayın. sonra ekrandaki yönergeleri izleyin.
Ayarlar > Genel > iPhone'u Aktar veya Sıfırla > Başla'ya gidin, sonra ekrandaki yönergeleri izleyin. iCloud'dan ve iTunes ve App Store'dan çıkış yapın. Ayarlar > [Adınız] seçeneğine gidin, aşağıya kaydırın, Çıkış Yap'a dokunun, Apple kimliği parolanızı girin ve ardından Kapat'a dokunun.
Fotoğraflar tüm aygıtlarınızdan silinir
Bir aygıtta fotoğraf ve videoları sildiğinizde, bu içerikler iCloud Fotoğrafları'nı kullandığınız her yerde silinir. Yanlışlıkla sildiğiniz içerikleri 30 gün içinde Son Silinenler klasöründen kurtarabilirsiniz.
Başka bir telefonda aynı iCloud hesabıyla yapılan kurulumda, sizin telefonunuzdaki tüm veriler aynı şekilde yeni kurulan iPhone telefonunda görüntülenecektir. Aynı iCloud hesabıyla yapılan kurulumda, Wi-Fi'ye bağlı olduğu sürece gelen aramaların aynı anda her iki telefonda da çalma özelliği olduğunu biliyor muydunuz?
iCloud ile kişisel bilgilerinizi tüm aygıtlarınızda güncel tutabilirsiniz. iTunes Store, Books Store ve App Store'a giriş yaparak alışveriş yapabilir ve daha önce satın aldıklarınıza erişebilirsiniz. Arkadaşlarınız ve ailenizle konuşup mesajlaşmak için Mesajlar'a ve FaceTime'a1 giriş yapabilirsiniz.
Web'i kullanarak hangi aygıtlarda giriş yaptığınızı öğrenme
Apple Kimliği hesap sayfanızın Aygıtlar bölümünden, Android aygıtlar, konsollar ve akıllı TV'ler dahil olmak üzere Apple Kimliğinizle giriş yaptığınız tüm aygıtları öğrenebilirsiniz: appleid.apple.com* sayfasına giriş yapın, ardından Aygıtlar'ı seçin.
Apple menüsü () > Sistem Tercihleri'ne gidin ve iCloud'u tıklayın. Apple menüsü () > Sistem Tercihleri > İnternet Hesapları'na gidin ve iCloud hesaplarına bakın. iTunes'u açın ve Hesap > Hesabımı Görüntüle'yi seçin. iTunes'a Apple Kimliğinizle giriş yaptıysanız hesap adınızı ve e-posta adresinizi görürsünüz.
Ayarlar'da adınıza, ardından Giriş Yapma ve Güvenlik'e dokunun. Apple Kimliği parolanızı girmeniz gerekebilir. Hesap Kurtarma'ya dokunun. Kurtarma Anahtarı'na dokunun, Kurtarma Anahtarı'nı açın, ardından Kurtarma Anahtarını Kullan'a dokunun ve aygıtınızın parolasını girin.
icloud şifresi unutulmuş, olmayan cihazları kullanamazsınız. yeni icloud açmanızın bir anlamı yok, cihaza yeni icloud hesabı tanımlamak için önce eski icloud hesabını kaldırmak gerekir.
Apple Kimliğinizi bulmanın diğer yolları
iPhone, iPad veya Mac'te App Store, FaceTime ya da Mesajlar'a veya bir PC'de Windows için iTunes'a giriş yapıp yapmadığınızı kontrol edin. iCloud.com veya appleid.apple.com adresine gidip Apple Kimliğinizin, giriş ekranına önceden girilmiş durumda olup olmadığına bakın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri