Külot dahil birçok giysi yapay kumaşlar, renkler ve kimyasallar içerdiğinden kolayca alerjik reaksiyon oluşturabilir. Bu reaksiyon kendini tahriş, kabarcıklar, kızarıklıklar ve şişlikler olarak gösterebilir. Bu neden ile külot giymemek bu sorunun üstünden gelebilir.
Jinekolog Donnica Moore'a göre aralıksız iç çamaşırı giymek vücut için sağlıklı değil. Vücudunuzun her bölgesi gibi özel bölgenizin de hava almaya ihtiyacı var. Aksi halde ısı ve nem yoğunluğundan mantar ya da enfeksiyon gibi sorunlara açık hale gelebilirsiniz.
İç çamaşırı giymemek, sadece daha rahat olmanızı sağlamaz, aynı zamanda kan dolaşımınızı da hızlandırır. Özellikle daha ince bir görünüm için sıkı iç çamaşırları giyiyorsanız, bu kan dolaşımınızı yavaşlatır ve selülit görünümünü artırır.
Sağlığınız ve hijyen sağlamanız için pamuklu iç çamaşırları da dahil kullandığınız tüm iç çamaşırı çeşitlerini günde bir kez ya da iki günde bir kez değiştirmelisiniz. Kadınların regl dönemlerinde yoğunluğa bağlı olarak külotlarını günde birkaç kez değiştirilmesi önerilir.
Uzmanlar uyarıyor, uyurken iç çamaşırınızı çıkarın!
Uzmanlara göre aslında iç çamaşırıyla uyumak hiç de sağlıklı değil. Özellikle de vajinanız hassas ise… Michigan Eyalet Üniversitesinden Nancy Herta iç çamaşırı uyuma ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle: “Uyurken, ter ve havasızlık yüzünden vajinanız nemleniyor.
İlgili 19 soru bulundu
Bu özellikle bizim toplumumuz için oldukça garip bir seçenek olabilir. Çünkü geceleri iç çamaşırsız yatmak gibi bir adetimiz yoktur. Ancak uzmanlar bunun çok daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Çünkü sıkışan nemin bakterilerin ve mantar enfeksiyonlarına neden olacağını belirtiyorlar.
Çünkü varolan akıntı kişinin hareketi, ayakta durması gibi nedenlerden dolayı yerçekiminin etkisiyle vajinadan dışarı akacak ve iç çamaşırında veya pedinde bir ıslaklık oluşturacaktır. Ve bu salgılanma herhangi bir hastalık veya sıkıntı yoksa sağlıklı bir kadında süreklidir.
Özellikle dar pantolon ve taytlar giyildiğinde ortaya çıkabilecek sorunları engelleyen bu küçük cep, ekstra kumaş parçası sayesinde cildinizin nefes almasını sağlayarak genital bölgede oluşabilecek sorunların önüne geçiyor.
Uygun hijyen ve sağlık için iç çamaşırlarınızı günde en az bir kez değiştirmelisiniz. İç çamaşırı değiştirmek için en iyi zaman sabah uyandıktan sonradır. Genel fikir birliği, bakteri üremesini ve olası enfeksiyonu önlemek için iç çamaşırınızı günde en az bir kez değiştirmeniz gerektiğidir.
En sağlıklı erkek iç çamaşırı pamuklu boxerlardır. Naylon ve sentetik kumaştan üretilen ürünlere kıyasla daha sağlıklı ve konforlu olan pamuklu boxerlar, kişinin gün boyu rahat hissetmesini sağlar. Havayı geçirdiği için cildin nefes almasına yardımcı olur. Egzama, alerji, pişik ve kaşıntı gibi rahatsızlıkları engeller.
Külot dahil birçok giysi yapay kumaşlar, renkler ve kimyasallar içerdiğinden kolayca alerjik reaksiyon oluşturabilir. Bu reaksiyon kendini tahriş, kabarcıklar, kızarıklıklar ve şişlikler olarak gösterebilir. Bu neden ile külot giymemek bu sorunun üstünden gelebilir.
Hekimlere göre; iç çamaşırıyla uyumak, erkeklerde kasık bölgesinin geceleri aşırı ısınmasına yola açıyor ve bu da sperm kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Steixner, “Sperm üretimini en uygun hale getirmek için genital bölge ısısının doğru seviyede kalması gerektiğini” vurguladı..
Özellikle masa başı işte çalışan, hareketli iş temposu bulunan, gün içerisinde koşturan veya spor aktivitesi yapan kadınlar genital bölge sağlığı için çamaşırlarını mutlaka günde en az bir kez değiştirmelidir. Genital bölgenin nemli kalması kadınları birçok hastalığa karşı korumasız bırakmaktadır.
Kafirlere benzeme yasağından dolayı Müslüman erkek ve kadının kafirlere has elbiseleri giymeleri haramdır. Gayrimüslim ve facirlerin giyinme tarzından olmayan normal gündelik iç çamaşırlar ise ihtiyaç halinde giyilebilir, bunda bir sakınca yoktur. Bu hususta kadın erkek ayrımı olmaksızın ruhsat ve müsade vardır.
İç çamaşırı erkekleri etkiler mi sorusunun cevabı büyük bir çoğunlukla evet olsa da önemli olan noktalar partnerinizin şahsi zevklerine hitap etmek ve kendi bedeninize en uygun modeli seçmektir.
Ancak iç çamaşırı giymiyorsanız, genital cildinizle temas ettiğinden, tekrar giymeden önce giysilerinizi yıkamanız gerekir.” Uzmanlar, genellikle yatmadan önce duş alındığını, pek terlenmediğini ve iç çamaşırı da giyiliyorsa, pijamanın bir hafta boyunca yıkanmadan giyilebileceğini söyledi.
Gerdek gecesi gelinliğin altına ne giyilir diyen ve sadelikten yana olan gelin adaylarına, külot ve sütyen takımları, tül ve dantelin bir arada kullanıldığı beyaz renkteki iç çamaşırları tavsiye edilebilir. Mayo tipi tek parça iç çamaşırlar ve jartiyerler giyilebilir.
Sütyen. 1‐2 yıl kullanım süresi vardır. Sütyeninizin şekli ve elastikliği bozulduğunda, büyük ya da küçük gelmeye başladığında ve rahatsız hissettiğinizde hemen değiştirmelisiniz.
Havuza girmek için kullanılan mayonun içine iç çamaşırı giymeyiniz. Dışarıda kullanılan ayakkabılarla havuz çevresine girmeyiniz. Havuza bonesiz girmek kesinlikle yasaktır. Yüzme bilmeyenlerin havuza girmesi kesinlikle yasaktır.
Külot temizliğinde ön yıkama ve normal program olacak şekilde iki aşamalı makine temizliği yapılmalıdır. Külotlarda Neden Leke Olur? Genital bölgeden gelen akıntılar, idrar izleri ve kadınlarda görülen adet döngülerinin sebebiyle çamaşırlarda kalıcı lekeler oluşur.
Külot alırken mümkün olduğunca nefes alan ve pamuklu kumaşlardan üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Kullanılan kumaşa verilen renk ve desen için kimyasal boyalar tercih edildiyse sağlığınız etkilenebilir. Olabildiğince düz renklerde külotlar tercih etmeniz gerekebilir.
Külotlar, pamuk, dantel, lateks, deri, likra, naylon, polivinil klorür, polyester, ham deri, saten ve ipek gibi çeşitli malzemelerden yapılır.
Vajinal ıslanma ya da vajinal lubrikasyon, ovülasyon döneminde veya cinsel uyarılma ve cinsel ilişki sırasında vajinal salgı bezlerinin çalışmasıyla vajinanın kaygan duruma gelmesidir. Vajinal kuruluk, ıslanmanın yetersiz olduğu durumdur ve bazen onu güçlendirmek için yapay kayganlaştırıcılar kullanılır.
Bu fizyolojik vajinal akıntı, yumurtlama dönemi yaklaştıkça iç çamaşırlarını ıslatacak kadar artabilir. Yumurtlama gününde yumurta akı kıvamında, çekince uzayan, sümüksü ve şeffaf bir görünüm alır. Her ne kadar aşırı miktarda olabilse de, fizyolojik akıntı renksiz, kokusuzdur; kaşıntı ve tahriş yapmaz.
Doğal ve sağlıklı kabul edilen normal vajina akıntısı; aşıntı yapmayan şeffaf ,beyaz kokusuz, kaygan ve ıslak bir akıntıdır. Ölü hücreleri, bakterileri dışarı atan vajinanın sağlıklı ve temiz kalmasına yardımcı olan normal vajinal akıntı her gün çamaşırları kirletmez ve tedavi gerektirmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri