Kültivatör Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Arazinizin büyüklüğüne göre kültivatör iş genişliğine, toprak yapısına ve yapacağınız işlemlere uygun kültüvatör tipi seçmelisiniz. Bu kombinasyonu yaparken göz önüne almanız gereken bir diğer önemli husus da traktörün çeki kapasitesidir.
Kültivatör, toprağı devirmeden işleyen aletlerdir. Toprağı kabartmak, havalandırmak, kesekleri parçalamak gibi işlemlerde kullanılırlar.
Bu ürünümüz toprağı ikileme, tohum yatağı hazırlama, toprağı gevşetme parçalama, yabancı otları kesme, kesekleri kırma ve sıkıştırma bir tarla yüzeyi oluşturma özelliklerine sahiptir. Tekli veya çiftli döner tırmık kullanılarak toprağı daha düz hale getirilebilir.
Kültivatör toprağı devirmeden işleyen alete verilen isimdir. Genelde tarım işleri ile uğraşanların bildikleri ve sık bir şekilde kullandıkları bir alettir. Oldukça kullanışlı ve işleri kolaylaştıran aletler arasında yer almaktadır.
Kültivatör (kazayağı) toprağı devirmeden işleyerek çalışan ikinci sınıf toprak işleme aletidir. Kültivatörün Görevleri : Toprağı yırtıp kabartmak ve parçalamak. Yabancı otların köklerini yolmak ve kesmek.
İlgili 30 soru bulundu
Kültivatör, toprağı devirmeden parçalayarak (yırtarak) ve kabartarak işleyen, toprağın nemini koruyan ikinci sınıf toprak işleme aletidir. İş derinliği 5-15 cm aralığında değişmektedir. Yapısal olarak, bir çatıya uygun aralıklar ile bağlanmış ayaklardan ve ayakların ucuna eklenmiş demirlerden oluşmaktadır.
Kulaklı Pulluklar
Düz bir yerde uç demirinin ucu ile taban demirinin arasındaki boşluğa alt kavrama payı denir. Alt kavrama payı az olursa pulluk toprağa batmaz, çok olursa pulluk toprağa dalmaya çalışır, derinlik ayarı güçleşir ve traktör zorlanır.
Tiller toprağı 250 mm. derinliğe kadar işleyebilirler.Tiller toprağı pulluk gibi alt üst ederek değil,titreşim etkisiyle beraber yırtarak işler,Taban taşı oluşturmaz.Opsiyon merdanesiyle kesekleri kırarak,toprak yüzey alanını azaltır,toprağın nemini ve tavını korur,ayrıca oksijen ve mineralce zenginleştirir.Yüksek ...
Kültivatörler genel olarak;
➢Uç demiri, ➢Ayak, ➢Çatı, ➢Bağlantı düzeni, ➢Emniyet düzenleri gibi parçalardan oluşurlar.
GELENEKSEL TOPRAK İŞLEME
işleme aleti olarak pulluk kullanılır ve toprak 25-30 cm derinlikte alt üst edilerek işlenir.
Verimi ve kaliteyi artırmak için toprak ne zaman sürülmelidir? İlkbaharda erken sürüm yapılırsa toprak kesekli olmaktadır. Daha sonra bu keseklerin parçalanması daha da zorlaşmaktadır. En uygun zaman ise ilkbaharda mart-nisan ayında tarlaya girilebilen en erken dönemde, anızın bozulmasının gerektiği belirlenmiştir.
Tarla hazırlığında amaç; ön bitki artıklarını toprağa karıştırmak, yabancı otları yok etmek, iyi bir tohum yatağı hazırlamak, çimlenme, çıkış ve büyüme için uygun rutubet, havalanma ve sıcaklığı sağlamaktır. Tarladaki ön mahsül kaldırıldıktan sonra 20-25 cm derinlikte pullukla sürülür.
9 AYAKLI KAZAYAĞI 280 KG : 6500 TL'DİR.
Kaz Ayakları Nedir? Kaz ayakları, yüzün en ince ve hassas bölgesi olan göz çevresinin dış kısımlarında meydana gelen ince çizgilere deniyor. Kırışıklık görünümüne neden olduğu için istenmeyen cilt problemlerinden biri olan kaz ayağı çizgilerinin belirginliği, doğru ve etkili bir bakım ile azaltılabiliyor.
Göz çevresinde oluşan 'kaz ayakları' kolajen üretiminin yavaşlaması ve menopoz ile ortaya çıkan hormonal değişiklikler nedeniyle derinleşebilmektedir. Kaz ayaklarını önlemek için; Antioksidan bakımından zengin olan meyve ve sebzeleri bolca tüketerek, cildin yaşlanmasına karşı önlem alabiliriz.
AYN SERİSİ AYSAN KÜLTİVATÖR
Model AYN toprağın havalandırılması, yabancı otların parçalanması ve tohum yatağı hazırlamak için kullanılan spiral bacaklı kültivatördür. 21, 25, 29, 31, 41, 61, 71, 81 ayaklı olarak imal edilen tüm AYN serisi kültivatörlerimiz de ithal yay çeliği bacaklar kullanılmaktadır.
Alpler pulluk tekeri pulluk kullanımında çizide doğru ve dengeli şekilde çalışabilmesi için kullanılan orjinal alpler pulluk yedek parçasıdır. Pulluk büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir.
Dipkazan çekilmeyen tarlalarda mantari hastalıklar ve şeker pancarı köklerinde çatallaşma ve şekil bozuklukları daha fazla görülür. Sürümden sonra tarla tesviyesi için tapan, çizel veya kazayağı çekilmelidir.
Gübre çeşitlerinin toprağın içinde karıştırılması sağlanır. Tohum yatağının hazırlanılmasında birincil alet olarak kullanılır. Toprağın içindeki tabanı kırma işleminde kullanılır. Toprağı devirmeden kabarttığı için, toprağın verimliliğini arttırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri