Olgun insan ahlaki değerleri yüksek olan kişidir. Olayları ve olguları olduğu gibi kabul eder, gerçeğe saygılı kişidir.
Olgun insan kendini diğerlerinden ayıran sınırların farkındadır ve kendi benliğinin sınırlarını korumakta duyarlılık gösterir. Bu tür insan kendi ailesiyle iyi ilişkiler içindedir ve sürekli yardımlaşma davranışı gösterir. Başkalarının kendisini kullanmasına, isteği dışında kararlar alıp yönlendirmesine izin vermez.
Nerede nasıl davranması gerektiğini bilen, davranışları ölçülü olan kişilere olgun denir. Olgun insanlar kibir ve gösterişten uzaktır.
Olgun ne demek =Olayları hoşgörüyle karşılamak , her türlü ortamda dinleyip analiz yapabilen ve konu hakkında yapıcı eleştirilerde bulunan birisi olgun denir.
Olgun erkek; düşünceleriyle insanları yönlendirip onların sıkıntılarını giderebilen, insanlara ve düşüncelere kılavuzluk edebilen, gerektiğinde lider ruhlu, gerektiğinde işçi ruhlu olabilen erkektir. Olgun erkek; hanımıyla çocuk gibi olan fakat evini geçindirmede adam gibi adam olan erkektir.
İlgili 42 soru bulundu
Olgun kadınların yanında daha rahat ya da güvende hissedebiliyor. İşte erkeklerin olgun kadınlardan hoşlanmalarının sebepleri... Bazı erkekler kendilerinden yaşça büyük ya da olgun düşünebilen ve davranabilen kadınlardan hoşlanıyor. Olgun kadınların yanında daha rahat ya da güvende hissedebiliyor.
Türk Dil Kurumu sözlüğü olgun kelimesini (meyveler için) yenecek duruma gelmiş, (insanlar için) bilgi, görgü ve hoşgörüsü gereği kadar gelişmiş, kâmil olarak tanımlamaktadır[1].
İşini, gücünü, evini, kısacası hayatını bir düzene oturtmuş, ayakları yere basan, ne istediğini bilen, sorunlarıyla sıkıntılarıyla, hayata karşı korkularıyla erkeği boğmayan kadındır kısaca.
Psikolojik olgunluk kavramı, kim olduğu ya da olmadığı veya duygu ve düşüncelerini ayırt edebilen, benmerkezci olmayan, güçlü ve zayıf yönlerinin farkında, en az kendisi kadar başkalarının duygu ve düşüncelerine de değer vermeyi ifade eder.
Kendinize, mutluluğunuza ve seçimleriniz nedeniyle önünüze çıkan şeyleri kabullendiğinizde olgunlaşırsınız. Olgun bir insanın bir başka özelliği de, sahip olmadıklarından şikayet etmek yerine, sahip olduğu şeyler için minnettar hissetmesidir.
Olgun insan, kendisiyle ve yaşadığı anlamlı hayatla barışık, dolayısıyla kendini bilen, sınırlarını, zaafını, meziyetlerini bilen demektir. Başka bir değişle olgun insan, duygularını dışa vurmayan, az konuşan ve konuştuğu zaman önemli şeylerden söz eden kişilerde olgun olarak nitelendirilir.
Eğer 40 yaş ve üstündeysen cildin, olgun cilt sınıflandırmasına giriyor. Olgun cilt; tıpkı kuru, karma, yağlı ve hassas gibi bir cilt tipini oluşturuyor.
Olgunluğun tanımı şöyledir: Canlının, herhangi bir özelliğinde ya da tüm özelliklerinde yapı ve işlev açısından yetişkinliğe özgü olan düzeye ulaşması.
Olumlu özellik örnekleri: kibar, cömert, güçlü, esnek, şefkatli, iddialı, çalışkan, güvenilir, dürüst, pratik, sorumlu, asil, yetişkin, yaratıcı, tutarlı, değer-bilen, yetenekli, hızlı, duygusal, anlayışlı, sabırlı, düşünceli, sağlam, sözüne güvenilir, inisiyatif gösterebilen, hevesli, çok yönlü, eğitimli, deneyimli, ...
Gerontofili, yaşı oldukça yüksek insanlara karşı, cinsel arzu duyan kişilere denir. Gerontofili olan, gerontofil olarak bilinen insanlar yaşlı insanlar hakkında hayal kurabilir ve onları cinsel partner olarak seçebilir.
Aynı araştırmaya göre kadınlar ise 32 yaşında olgunlaşıyor. Araştırmaya katılan kadınların yüzde 80'i erkeklerin olgunlaşma yaşı konusunda bilim adamlarının tespitlerini doğru bulmadıklarını ve "Erkeklerin asla olgunlaşmadığını" söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre ise 45-64 yaş arası dönem orta yaş, 65-74 yaş arası dönem yaşlılık, 75-89 yaş arası dönem ihtiyarlık, 90 yaş ve üstü yaş ise ileri ihtiyarlık olarak sınıflandırılmaktadır (Arpacı, 2005).
İnsanoğlu bu evrede daha sağlıklı geniş ölçüde düşünür hâle gelmiştir. Bundan dolayı 40 yaş tam olgunluk yaşı olarak tanımlanır. 40 sayısı Kur'an-ı Kerim'de üç yerde geçiyor. İlginçtir, pek çok peygambere peygamberlik vazifesi 40 yaşında verilmiştir.
Yetişkinlerden, çocuklarının sahip olmasını istedikleri “olgunluk” kavramını detaylandırmaları istendiğinde “sakindir, saygılıdır, sözümden çıkmaz, her sorumluluğunu yerine getirir, başarılıdır, öğretmenleri çok sever, hiç zorluk çıkarmaz vb.” gibi tanımlamaların sıklıkla kullanıldığını görürüz.
Duygusal olarak olgunlaşmamış insanlar, stresle kolay bir şekilde başa çıkamazlar. Yanıtları tepkiseldir ve basmakalıptır. Mevcut durumu değerlendirmek ve geleceği öngörmek yerine gerçeği inkâr eden, saptıran ya da değiştiren savunma mekanizmaları kullanırlar (Villant,2000). Duygu kontrolleri yoktur.
olgun olmayan kimse pasiftir, bağımlıdır, ilgisi düşük düzeydedir. dolayısıyla ast pozisyonundadır. olgun insan modeli ise aktif, bağımsız, ilgisi yüksek ve bunların sonucu ularak üst pozisyondaki kişiyi tanımlar.
İlişkilerde olgunluk açıklaması zor bir kavram. Fakat bilinen bir şey var ki olgun ilişkilerin diğerlerine göre daha uzun süreli olduğu. Olgunluk imi zaman partnerlerin sorunlar karşısında gösterdiği direnç, beraberlik ya da alçak gönüllük, ağırbaşlılık olarak tanımlanabilir.
Ruhsal açıdan olgun olduğunuzun göstergeleri şunlardır: İnsanları, size nasıl davrandıklarına göre suçlamayı bırakmış, onların da, büyük bir olasılıkla, size öyle davranmalarını gerektiren, kendilerine özgü nedenlerinin, korku ve kaygılarının olduğunu anlamışsınızdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri