Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi yarışmalar, proje çalışmaları, tiyatro, müzik, şiir dinletisi, geziler, sportif faaliyetler, sergiler, konferanslar, törenler gibi başlıklarla açıklayabiliriz.
Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrencide güven ve sorumluluk duygusunu geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılır. Öğrencilerde yeni ilgi alanlarının oluşmasına ve yaşam becerileri kazanmalarına yönelik faaliyetler yapılır.
Sosyokültürel etkinlikler dersi, öğrencilerin ders dışı bilimsel, sosyal, toplumsal ve kültürel gelişmelerine katkı sağlamak, öğrencileri yaşam boyu öğrenen bireyler olarak yetiştirmek amacıyla planlanan bir derstir.
İlgili 36 soru bulundu
Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi yarışmalar, proje çalışmaları, tiyatro, müzik, şiir dinletisi, geziler, sportif faaliyetler, sergiler, konferanslar, törenler gibi başlıklarla açıklayabiliriz.
Öğretim programlarının yanında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları ile bu kapsamdaki diğer etkinlikler sosyal etkinlik olarak kabul edilir.
Sosyo-kültürel unsurları oluşturan değerler arasında gelenek ve görenekler (doğum, evlenme, düğün, ölüm vb.), kültürel varlıklar (müzeler, anıtlar, ibadet yerleri, tarihi kentler vb.), siyasal yapı, eğitim durumu ve kentleşme düzeyi gelmektedir.
Sosyokültürel Yapı Nedir? Kültürün belli bir yapı altında ele alınması ve kavram haline getirilmesi sosyal kültürel yapı üzerinden ele alınır. Aynı zamanda sosyokültürel yapı içerisinde birçok farklı unsur ön plana çıkar. Bunlar içerisinde din, dil, ırk ya da yaşantı tarzı gibi unsurlar ön plana çıkmaktadır.
Sosyo kültürel, toplum ile birlikte toplumsal grupları ele alan bir kültürdür. Herhangi bir toplum içindeki sosyal yapının kültürel bakımdan ele alınması ve sosyal çevrenin de araştırılmasıdır. Kültürün belirli bir yapı altında incelenmesi ve bir kavram olarak nitelendirilmesi sosyo kültürel yapı ile mümkündür.
Kültür veya ekin, toplumların kendilerine özgü olan ve gelecek nesillere aktardıkları maddi veya manevi her şey. Geleneksel giysileri ve takılarıyla bir Türkmen kadını. Yurt adı verilen çadırın önünde, geleneksel motiflerle dokunmuş halının üzerinde konar göçer kültürün öğelerini taşıyor.
yapmak; sinema, tiyatro, opera, bale, konser, sergi, festival, halk dansları gibi etkinlikleri izlemek veya katılmak sanatsal becerileri geliştirici ve arttırıcı etkinliklerdir.
Her ne kadar bu konuda birtakım farklı görüşler olsa da, kültürün özellikleri altı madde altında toplanabilir. Buna göre Kültür toplumsaldır, tarihseldir, öğrenilip aktarılması gereken bir kalıttır, işlevseldir, birlik içinde çokluk-farklılık demektir, devingen ve değişkendir.
Örneğin; sportif yarışmalar, ulusal törenler, plastik sanatlar sergileri, tiyatro sunumları, dünya dans günü gösterileri, proje sergileri, panolar, gazete ve dergiler, TÜBİTAK yarışmalarına katılım bunlardan bazılardır.
Kültürel farklar; milliyet, etnik köken, cinsiyet, yaş, fiziksel özellikler, cinsel yönelim, ekonomik durum, eğitim, meslek, din ve benzeri açıdan, benzer olmayan fakat etkileşimde bulunan gruplar tarafından öğrenilen ve paylaşılan değerler, inançlar ve davranışlar olarak tanımlanmaktadır.
Okul içinde, çevresinde veya okulun dışında yapılabilen bu etkinliklere genel olarak ders dışı sosyal etkinlikler adı verilmektedir. Bunlar; sportif etkinlikler, sanat etkinlikleri, kültürel etkinlikler, toplantılar veya törenler, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinden yararlanma ve öğrenci kulüpleridir.
Kültür Yapıları, toplumları sosyal, sanatsal ve kültürel açıdan besleyerek gelişmesinde büyük bir rol oynayan kongre, gösteri, araştırma ve gençlik merkezleri; sanat galerileri, konser, opera, tiyatro ve gösteri amaçlı salonları gibi kültür amaçlı yapıları bir arada sunuyor.
Bireyin ve toplumun sosyal yaşantısını ve kültürel kimliğini oluşturan etkenlere sosyokültürel denir. Örneğin Brezilya'da futbol kültürünün çok fazla gelişmiş olması, toplumsal yaşamı şekillendirmiştir.
Toplumsal yapıyı oluşturan bileşenler, kültür, toplumsal sınıflar, statü, statüyle bağlaşık roller ve organik bütünlüğünün devam etmesi için gerekli olan kurumlardır (sağlık, eğitim, güvenlik vb.).
Kültürün ana ögeleri; din, inanç, örf, adet, gelenek, görenek, tarih ve dildir.
Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Öğretmen veya çocuklar tarafından yapılandırılmış/ yarı yapılandırılmış/ yapılandırılmamış etkinlikler sınıf içinde yapılabileceği gibi açık havada da yapılabilir.
Kişisel etkinlik, iş performansına yardımcı olan ve kurumsal başarıya katkıda bulunan becerileri, davranışları ve tutumları içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri