Sağlıklı kumaşların en önemli özelliği doğal ham maddeler ile üretilmesidir. Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
Giyim sektöründe pamuk, ipek, yün, kaşmir, keten, akrilik, likra, suni deri ve dantel en çok tercih edilen kumaş çeşitleridir.
Doğal kumaşların kapsamında; ipek kumaş, pamuk kumaş ve keten kumaş modelleri yer alır. Sentetik grupta; naylon kumaş ve akrilik kumaş modelleri bulunur. Suni kumaş çeşitleri ise vizkoz özellikli ve rayon kumaşlardır. En kaliteli kumaş sınıfında ilk sırada pamuktan elde edilen kumaşlar yer alır.
Kumaş çeşitleri içinde ipek kumaşlar, dünyanın en pahalı kumaşları arasındadır. Bu lüks kumaş ipekböceğinin kozasındaki liflerin dokunmasıyla elde edilir.
İlgili 42 soru bulundu
İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Kumaşlar üretim yöntemlerine göre sınıflandırabilir: Dokuma Kumaşlar. Örme Kumaşlar. Dokusuz Yüzeyler.
Yün Kumaşlar
Kışlık giysiler için kumaş söz konusu olduğunda, yün kesinlikle en başta gelmektedir. Yün, koyunlardan elde edilen doğal bir elyaftır ve oldukça şaşırtıcı özelliklere sahiptir. Birincisi, yün harika bir yalıtkandır, bu da sizi soğuk havalarda sıcak tutması anlamına gelir.
Terletmeyen kumaşlar denince akla gelen ilk seçeneklerden biri şile bezidir. Şile bezinin elbise, gömlek, bluz hatta pantolon seçenekleri ile rahat bir yaz geçirebilirsiniz.
Yazın sıcak günlerde veya kışın ıslak koşullarda kuru kalmak için mutlaka iyi nefes alabilir bir giysi almak gerekir. Ham maddesi doğal olan yani saf pamuk, keten, ipek gibi malzemelerden elde edilen kumaşlar, saf yünden elde edilen kumaşlar ise nefes alan, serin tutup, terletmeyen kumaşlardır.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Pamuklu kumaşlar bir diğer adı ile de dört mevsim kumaş olarak bilinmektedir. Bu kumaşlar her mevsim kullanılabilmektedir. Pamuklu kumaşların her mevsim kullanılmasının sebebi ise; kış aylarında doğal pamuktan üretilen şalların dokuması sayesinde sıcak tutmasıdır.
Aerobin Kumaş Özellikleri
- Aerobin kumaş yapısı bakımından terletmeyen bir kumaş olma özelliğine sahiptir. - Kırışmaya karşı oldukça dayanıklıdır ve kullanımı kolaydır. - Yaz ayları için en fazla tercih edilen kumaş türleri arasında bulunur. - Nefes alan bir kumaş türüdür.
Tiril tiril, yazlık, dökümlü pamuk viskon kumaş ile elbise, etek, yazlık dökümlü pantolon, tunik, gömlek, ferace dikilir. İç göstermez. Kumaş Karışımı, %80 Pamuk %20 Pamuktur.
Naylon kumaşın bilinen bir diğer ismi polyamid kumaştır. Sentetik kumaş kategorisinde yer alan naylon (polyamid) kumaş yüksek ısı basıncında belli başlı kimyasal maddelerin bir araya gelerek plastikten üretimi sağlanan kumaş türüdür. Sentetik kumaşlar arasında yoğun olarak kullanılan popüler bir kumaştır.
Scuba kumaş kalın yapıya sahip ve astar gerektirmeyen bir kumaş türüdür. Sentetik ve nefes alan bir kumaş olan scuba kumaş, pek çok kişinin kıyafet seçiminde tercih ettiği kumaşlar arasında yer alır. Scuba Kumaş Nedir? Scuba ya da bilinen adıyla dalgıç kumaş; dayanıklı yapıda ve vücuda oturan bir görünüme sahiptir.
Sıklıkla tercih edilen bir kumaş grubu olan double krep kumaş dökümlü bir yapıya sahiptir. Kırışma yapmadığı gibi yıkaması kolaydır. Ütü tutan bir kumaştır.
Sandy kumaşlar içeriğine bağlı olarak kolay kırışmaz. İçerik oranları değişebilse de parlak yapıları ile dikkat çekerler. Kaygan ve ipeksi dokuları da öne çıkmasına neden olan özellikleri arasında yer alır. Kullanımında çekme ve küflenme gibi sorunlarla da karşılaşılmaz.
Keten kumaş çeşitleri arasında; pamuk keten, keten viskoz, ham keten, jabu keten yer alıyor. %100 pamuktan üretilen düz renk keten kumaş, ham keten kumaş görünümüne sahip. Sağlıklı ve pamuk içerikli kumaş kullanılan her alana uyum sağlayabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri