Buzlukta en az 6 saat donana kadar bekletin. 2- Donan kurabiye hamuru parçalarını fermuarlı poşete yerleştirip üzerine saklama tarihini yazıp buzluğa koyun. Uyarı: Kurabiye hamuru 3 aya kadar dondurucuda saklanabilir.
Tüm zamanların en önemli ipuçlarından biri, kurabiye hamurunu daha sonra pişirmek için buzdolabında veya dondurucuda saklayabilmeniz (ve saklamanız) gerektiğidir. Ev yapımı kurabiye hamuru buzdolabında bir hafta, dondurucuda ise üç aya kadar dayanır.
Kurabiye hamurunu buzdolabında en az iki saat dinlendirmeniz gerekir. Eğer vaktiniz yoksa dondurucu kısmında yarım saat bekletin. Dinlenen kurabiyelerinizi çok fazla yoğurmadan, hamurla uzun süre temas etmeden şekillendirip serin bir yerde (buzdolabında tepsiyi 10 dakika bekletebilirsiniz) beklettiğiniz tepsiye dizin.
Sakince yoğurduğunuz kurabiye hamurunu en az yarım saat buzdolabında dinlendirmeden şekillendirmeye başlamayan. Aksi takdirde kurabiyeleriniz pişerken kırılacak ve çatlayacaktır.
Elmanın yayacağı nem sayesinde kurabiyeleriniz 2 hafta boyunca taze kalacaktır. Kurabiyelerinizi buzdolabı poşetine koyup, buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Kurabiye tarifleri yaparken, hamurun tam kıvamında olması için, şekillendirmeden önce dinlendirilmesi önemlidir. 30 dakika kapalı bir şekilde, serin bir ortamda dinlendirilen hamurlar daha lezzetli olabilir.
Ayrıca kurabiyelerinizi içerisinde lavaş ya da tortilla ekmeği olan veya tabanına ve kurabiye aralarına yağlı kağıt konulmuş kavanozların içerisinde saklamak gerekiyor. Kapaklı saklama kaplarının içerisinde de kurabiyelerinizi uzun süre saklayabilirsiniz.
Tatlı yada tuzlu istediğiniz kurabiye hamurunu yapın. Hamurun yarısını dilerseniz pişirin yarısını da buzdolabı poşetine koyup buzluğa atın. Bir kaç gün içinde istediğiniz zaman çıkarıp çözülünce top top yapıp pişirin.
Özellikle sıvı yağ ya da eritilmiş tereyağı kullanılan hamurlarda hamura daha az un konuluyor. Bu şekilde homojen kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edilemiyor ve kurabiye hamuru pişirilirken dağılıyor ve yayılıyor.
Kurabiye hamurunuz yaparken de sert bir kıvama gelebilir. Böyle durumlarda içerisine eritilmiş tereyağı ya da margarin ilave edin ve yoğurun.
Buzlukta en az 6 saat donana kadar bekletin. 2- Donan kurabiye hamuru parçalarını fermuarlı poşete yerleştirip üzerine saklama tarihini yazıp buzluğa koyun. Uyarı: Kurabiye hamuru 3 aya kadar dondurucuda saklanabilir.
3) Kıyır Kıyır Olsun İstiyorsanız…
Ağızda dağılan kurabiyeler için kurabiyenin harcına bir ya da iki damla kadar sirke damlatırsanız kurabiyelerin daha güzel olmasını sağlarsınız. Aynı zamanda toz şeker yerine pudra şekeri kullanmak da kurabiyenin kıvamı için son derece önemlidir.
Çoğu kurabiye için 180 derecelik ısı fazladır. Her kurabiyenin şekli, boyutu ve hacmi 180 derecelik ısıyı kaldıramayabilir. Hal böyle olunca ince şekilli kurabiyeleri 160 derecede 7-8 dakika pişirmek, hafif kalın şekilli kurabiyeleri de 165 derecede 10-15 dakika pişirmek yeterlidir.
Bayatlamayan Kurabiye (Saklama Kabında 60 Gün Saklanabilir)
Kurabiyeye Yoğurt Yerine Süt Konur mu? Kurabiye sütle mi yoğurtla mı? Kıvam, ölçü, lezzet farkıyla yoğurt da konulabilir. Sütün yağlı yapısı sudan daha iyi bir karışma temin eder ki esnekliğini arttırdığı hamura fazladan bir çıtırlık verir.
Örnek vermemiz gerekirse; dışının çıtır içinin ise yumuşak olmasını istediğiniz yemekler için fırınınızı turbo, bir başka deyişle fanlı programda çalıştırmalısınız.
Olur da kurabiye hamurunuz toparlanmazsa eliniz asla süte gitmesin. Bunu hiçbir kurabiye tarifinde yapmayın. Eğer un fazla gelir ve hamur toparlanmazsa ilk yapmanız gereken şey olabildiğince güçlü şekilde yoğurmak ve toparlanması konusunda tüm gücünüzü kullanmak.
Hamurunuz sert olursa kurabiyeniz de piştikten sonra sertleşir. Kurabiye hamuru, hamurun yapısı ve kurabiyenin kalınlığına bağlı olarak 160-170 ya da 180 derecede pişmesi gereken bir tatlı. Çok ince bir kurabiye hamurunu 180 derecede uzun bir süre pişirirseniz sertleşir.
Özellikle hamuru ince olan kurabiyelerde kabartma tozu tercih etmeyebilirsiniz. Fakat kurabiyenin hafif pofuduk olmasını istiyorsanız kabartma tozu kullanmanızı öneririz. Kurabiyenin ağızda dağılmasını istiyorsanız, gizli kurtarıcı malzemeniz sirkedir.
Pişmiş kurabiyeleri 3-4 aya kadar kilitli buzdolabı poşetinin içerisinde, buzlukta bekletebilirsiniz. Yemeden önce çıkarıp fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında bir süre ısıtın. Ardından afiyetle tüketin.
Daha ince şekillendirilen kurabiyeler 7-8 dakikada, biraz daha kalın şekillendirdiğiniz kurabiyeleriniz ise 10-12 dakika içinde pişmiş olacaktır. Fırından çıkardığınız kurabiyelerinizi 10 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerine dilediğiniz süslemeyi yapıp servis edebilirsiniz.
Derin dondurucuda pişmiş kurabiyeleri saklamak da mümkün. Hemen hemen her pişmiş kurabiye derin dondurucuda 2 aya kadar saklanabiliyor.
Yumuşak Kurabiye ve Kuru Pastalar Hava Almamalıdır
Bu, kurabiyenin bayatlamasına neden olacağı için nişasta ile yapılan kurabiyelerin eğer mümkünse kapalı ve hava almayan bir saklama kabında muhafaza edilmesi gerekmektedir.
Kurabiyeleri sakladığınız kabın kapaklı olması çok önemli. Kapaklı kaplar yerine kavanozları da tercih edebilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin, tabanına ve kurabiyelerin aralarına yağlı kağıt koymak; kurabiyelerin daha uzun süre dayanmasını sağlar. Yağlı kağıt yerine lavaş veya tortilla ekmeği de kullanabilirsiniz.
Pişmiş kurabiye nasıl saklanır? Kapaklı saklama kaplarının içerisinde de kurabiyelerinizi uzun süre saklayabilirsiniz. Gün ışığından uzak bir yerde ve buzdolabında muhafaza etmemeye de özen gösterin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri