Kuran-ı Ketim eğitim, bilim, akıl, bilimsel araştırmaya ve çalışmaya çok önem vermiştir. Bazı bilimsel gerçeklere de ışık tutmuştur. Bilimi ve bilim adamlarını övmüştür.
İman konuları bilimin konusu değildir çünkü deney ve gözlem konusu değildir. Bilim, dünyada gözlem ve deneye tabi olmayan iman konularında hiçbir şey söylemez.
Din bilimle ters düşmez.
Bu bakımdan dinimiz mutlak doğru olan bilimsel çalışmaları hiç bir zaman reddetmediği gibi aksine kabul etmektedir. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de geçen bir çok bilimsel ayetler mevcuttur ve bugün bilim de bunu teyid etmektedir. Bilimin her yaptığı çalışma doğru sonuçlar vermeyebilir.
İslam Dini bilim, öğrenme,öğretme, eğitme, yetiştirme ve olgunlaştırma dînidir. Çünkü Kur'an'ın bütün âyetlerinde temel yönünden Hz. Peygamber ta rafından öğrenme ve onun aracılığıyla öğretme vardır.
Kur'an'da Bilimsel Hata Yoktur | Kur'an'da Bilimle Çelişen Ayet Yoktur | Enis Doko - YouTube.
İlgili 28 soru bulundu
Nisa Suresi, 112. ayet: Kim bir hata veya günah kazanır da sonra bunu bir suçsuza yüklerse, gerçekten o, böyle bir yalan (bühtan)ı ve apaçık bir günahı yüklenmiştir.
Bakara 22. âyetinde oluğu gibi bu âyette de “ش َ رَف” kelimesiyle Cenab-ı Allah'ın, yeryüzünü tıpkı bir tümsek gibi üzerinde yaşamanın imkânsız olduğu bir alan yapmayıp, düz bir satıh şeklinde yaydığı bildirilmektedir.50 Dolayısıyla bu ayetten yeryüzünün düz olduğu açıkça anlaşılmaktadır.
hayır yapmaz. eğer ki gerçek din diye bir şey varsa ve bu din sonsuz kudrette ve bilgiye sahip bir tanrı tarafından yollanmışsa, ne kadar sorgularsan sorgula bu dinde bir eksiklik bulamaman gerekir. hatta sorgulamaların ve şüphelerin inancı daha çok pekiştirmeli, çünkü sorgulamalar ve meraklar dini daha çok öğrenmene ...
Doğru anlaşılmış bir din ile ilmin verileri birbirine zıt olamaz. Tam aksine aynı kaynaktan geldiğine, aynı kudret dokunduğuna, aynı ilmin yansıması olduğuna göre her biri kendi alanında Yüce Rabbe işaret eder. Biri diğerini doğrular. Bir bütünün farklı parçalarını oluşturur.
Kur'an'a göre, dinin sahibi, kurucusu Yaratıcı kudrettir, Cenabı Hak'tır. Yani Allah'tır. Peygamberler, dinin kurucusu değil, dini gösterendir. Dini, kutsal metin getirir ve canlı model olan peygamber gösterir.
Kuran-ı Ketim eğitim, bilim, akıl, bilimsel araştırmaya ve çalışmaya çok önem vermiştir. Bazı bilimsel gerçeklere de ışık tutmuştur. Bilimi ve bilim adamlarını övmüştür. İnsanİann ceha let karanlığından kurtulup bilimin aydınlığına çıkmasını istemiştir.
Mushaflar üzerindeki çalışmaları Tayyar Altıkulaç'ın yaptığını ifade eden Bardakoğlu, ''4 neşir ortaya çıkardı ki, indirildiği andan bu yana Kur'an-ı Kerim mushafları arasında en küçük bir değişiklik yoktur ve Müslümanlar Allah'ın da bir korumasının sonucu olarak, Kur'an-ı Kerim'i gözleri gibi korumuşlardır'' dedi.
İslam inancına göre, Yüce Allah tarafından kendilerine bilgi verilen peygamberler dışında hiçbir insan gelecekten haber veremez.
Bilimde, dinin aksine hiç bir dogma yoktur. Tüm, her şeyi sorgular. Hatta başkalarınında sorgulamasını, denemesini, aynı sonucu bulmasını ister. Değişmeyen hiç bir kural yoktur.
Kaynaklar. Merhaba, bilim bir inanç değildir. Bilim felsefecisi Karl Popper inanç ile bilimsel bilginin ayrıldığı noktayı ünlü “yanlışlanabilirlik ilkesi” ile açıklar. Karl Popper'e göre bilimsel bilgi —inançtan farklı olarak— yanlışlanabilir olmalıdır.
Bilim bize iki şey verir: Neden-sonuç ilişkisine dayalı bir yöntem ve sürekli genişleyen bilgi birikimi. Bilimi dinden ayıran birkaç husus var. Her şeyden önce bilim, neden-sonuç ilişkisi içinde bir olgunun nedenini bir başka olguda arar. Oysa din, her şeyi neden-sonuç ilişkisine dayandırmaz.
İslam, bilime karşı değildir, tam aksine insanları araştırmaya, düşünmeye ve bilmeye yönlendirir. Kur'an, “... Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?..” (Zümer Suresi, 9) diye sorar. Bilgi/bilim önemlidir; detaylardaki mucizeler Allah'ın varlığına kesin bir bilgiyle imanı kazandırır.
İnsanlar yapıları gereği yaş aldıkça ve olgunlaştıkça fikirlerinde ve dünya görüşlerinde değişiklik yaşarlar. Bu doğrultuda kişiler mensup olduğu dini de değiştirebilmektedir. İnsanlar doğaları gereği başka bir dine yönelebilir ve bunun sonucunda din değişikliği yapmış olabilirler.
Din Bilimlerinde Din Tanımları
Dinin Teolojik Tanımları: Teolojik tanıma göre din "Tanrı'ya inanma", "manevi varlıklara inanç" yahut da "korkutucu hem de cezbedici olan bir gizem" şeklinde tanımlanabilmektedir. Dinin Ahlaki Tanımları: Buna göre din, "duyguyla karışık ahlak" ve görevlerimizi yerine getirme bilincidir.
Halbuki Allah kitap ve peygamberleri insanlara nasıl hareket etmesi gerektiği ve olaylara nasıl bakması gerektiğini öğretmek için gönderiyor. Allah mutlak kemalde olduğu için sorgulanıp eleştirilemez. Zira ondan bir kusur bir nakise, tenkite sebep olacak bir fiil ve icraat sadır olmaz.
Allahü teâlânın kıdem sıfatı da vardır. Yani evveli yoktur, yaratık, yani mahlûk değildir. Allah'ın yarattığı her şey mahlûk olur. (Allah, evveli olmayan, yani kıdem sıfatlı bir varlık, yani bir ilah yaratabilir mi?) demek tenakuz [çelişki] olur. Yaratılan şey yaratıktır, mahlûktur.
Bir mü'min büyük bir günahı işlemiş olsa da dinden çıkmış olmaz, imansız sayılmaz. Çünkü amel imandan bir parça değildir. Büyük günahlardan birisini işleyen bir Müslüman, o günaha imansızlığı sebebiyle değil, nefsine uyduğu için girmiştir.
Kainatta kendi kemal sıfatını göstermiş, gökleri mükemmel yaratmıştır.” Mükemmel şekil küredir. Onun için Allah kainatı küreler şeklinde yaratmıştır.
Kur'an (Arapça: القرآن / el-Kur'an) veya yaygın kullanılan adıyla Kur'an-ı Kerim (قُرْآنِ کَرٖیمْ), Müslümanlara göre, yaklaşık 23 yıllık bir süreçte ayetleri Allah tarafından Cebrâil adındaki melek aracılığıyla Muhammed'e parça parça vahiyler hâlinde indirilen bir kutsal kitaptır.
Özetle, Müslüman ilim insanlarının çoğu Dünyanın yuvarlak olduğunu ve bu görüşün Kur'ânî bir temele dayandığını öne sürmüşlerdir. Yalnız, Dünya ile alakalı olan ayetler hem Dünyanın yuvarlak oluşunu hem de Dünyanın düz oluşunu destekler şekilde anlaşılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri