Kur'an 'Allah, tevhid, uluhiyet, insan, aile, toplum yapısı, ahlak, hukuk, Allah ile insan, Allah ile alem, insan ile insan, insan ile alem münasebetleri ve peygamber kıssaları' konularını detaylarıyla açıklamaktadır.
Kuranı kerim in muhtevası hedefine göre şekillenmiştir hedefi insana yol göstermek ( hidayet) , İnsanın dünya ve ahiret mutluluğunu kazanmasına yardımcı olmaktır. Dolayısıyla ALLAH, insan , nübüvvet , dünya ve ahiret kuranın ana konularıdır.
Kur'an, herhangi bir coğrafya, zaman ve ırk endişesi taşımaksızın bütün beşeriyeti, karanlıktan çıkarıp aydınlığa ulaştırmak için indirilmiştir. Kur'an, insanlığa doğru yolu gösterip onları dünya ve ahiret saadetine eriştirmek için Yüce Allah'ın indirmiş olduğu son ilâhî kitaptır.
Tevrat, Zebur ve İncil'den sonra indirilen Kur'an-ı Kerim son kutsal kitaptır. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'de bulunan ayetlerin çoğunluğu ahlak, toplum ve inanç gibi değerleri öğütler. Sadece %9'u yasaklar ve cezalardan bahseder.
Kur'an'ın temel ibadeti namaz değildir, okumaktır.
İlgili 17 soru bulundu
Günümüzde Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Eski Eserler Müzesi'nde metal bir sandık içinde muhafaza edilmekte olan Kur'an sayfaları, literatürde “Semerkant Kur'anı” olarak anılır. Özbekler tarafından Halife Osman'a ait olduğu; dünyada el yazması Kur'anlar içerisinde en eski olduğuna inanılmaktadır.
Kur'an, Peygamber'in 632'deki ölümünden kısa bir süre sonra, Ebû Bekir'in hâlifeliği döneminde (632–634), bazı kısımlarını yazan veya ezberleyen sahabeler tarafından derlendi.
bulunmamaktadır. Kur'an Bana Ne Diyor? - Veli Tahir Erdoğan Heyet-Kurul-Komisyon ürününün özellikleri ve fiyat teklifleri Cimri'de. Kur'an Bana Ne Diyor? - Veli Tahir Erdoğan Heyet-Kurul-Komisyon ürününün 3 farklı mağaza içerisinden en ucuz teklifi 549,90'dir.
Bir Kur'an'a iman etmemizi, inanmamızı istiyor, fakat tamamına iman etmemize, yani altı yüz sayfasına yani 6348 ayetin her birine iman etmemizi istiyor.
Mâverdî, Kur'ân-ı Kerîm'de Allah'ın kendi kitabını “el-kur'ân, el-furkān, el-kitâb, ez-zikir” isimleriyle adlandırdığını söyler. Muhammed Tâhir b. Âşûr'a göre ise Kur'an'ın en meşhur isimleri şunlardır: Kur'ân, tenzîl, kitâb, furkān, zikr, vahy, kelâmullah. Hz.
Değişmediği iddia edilen Kur'an'ın yaklaşık 20 küsür farklı ARAPÇA versiyonu bulunmakta, bu kitapların arasından küçük anlam farkları ve bazen ayet sayısı farkı var, bazıları yaygın olarak kullanılmakta bazıları farklı bölgelerde kullanılmakta.
Kur'an-ı Kerîm'in gönderiliş amacı insanların dünya hayatını düzene koymak ve iyi (ilâhî irade, rızâ ve düzene uygun) bir dünya hayatından sonra ebedî saadeti sağlamaktır.
1. O, Peygamberimiz'e diğer kutsal kitaplarda olduğu gibi toptan değil, zamanın ve olayların akışına göre âyetler ve sûreler halinde indirilmiştir. 2. Kur'an, en son kutsal kitaptır ve ondan sonra başka bir ilâhî kitap gelmeyecektir.
Kur'an' da insan, ruh ve bedenden oluşan en güzel varlık olarak tanıtılır, insan akıl, bilgi, irade, düşünme ve düşündüklerini yapabilmesiyle diğer varlıklardan üstündür. Allah onu kendisine kulluk yapması, yeryüzünü imar ve ıslah etmesi için halife olarak yaratarak, dünyadaki her şeyi onun emrine vermiştir.
Kuran'ın yazılı hale gelmesi, Hz. Muhammed'in ölümünden sonra 632 ve 634 yılları arasında halifelik yapan Hz. Ebubekir dönemine geldiği biliniyor.
'İSLAM DİNİNİN TEMELLERİ AÇISINDAN SAKINCALI'
Eliaçık, 'Yaşayan Kur'an Türkçe Meal-Tesfir' adlı çalışmasının 'İslam Dini'nin temel nitelikleri açısından sakıncalı unsurlar içerdiği' gerekçesiyle İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yasaklandığını duyurdu.
Alak Suresinin İlk Beş Ayeti
İlk beş ayeti, ilk gelen vahiy olmakla birlikte, surenin kalan kısmı yine Mekke'de ancak daha sonra inmiştir.4 Yukarıdaki Hz. Aişe hadisinden de anlaşılacağı üzere şu beş ayet, Hz. Muhammed'e Hira'da ilk vahiy olarak inmiştir: - “Yaratan Rabbinin adıyla oku!
Bu nedenle içinde Kur'ân yüklü olan bu tür cihazlara abdestsiz olarak dokunulabilir ve bu şekilde Kur'ân-ı Kerîm okunabilir. Ancak Kur'ân-ı Kerîm'i abdestli olarak okumak daha faziletli olduğu için elektronik cihazlardan Kur'ân okurken de abdestli olunması tavsiye edilir.
Ancak Kur'an, bazı hususi konuların ayrıntılarına da yer vermektedir. Kur'an 'Allah, tevhid, uluhiyet, insan, aile, toplum yapısı, ahlak, hukuk, Allah ile insan, Allah ile alem, insan ile insan, insan ile alem münasebetleri ve peygamber kıssaları' konularını detaylarıyla açıklamaktadır.
"Kur'an Bize Yeter. Peygamberin vazifesi bize sadece Kur'an'ı getirmektir. Kur'an'ın dışında Sünnet diye bir dini kaynak olamaz." şeklinde iddiaların ortaya atıldığı; Kur'an'ın, Sünnetin inkârına âlet edilmeye çalışıldığı görülmektedir.
Kur'an-ı Kerim kırk iki vahiy katibi tarafından yazılmıştır.
Kur'an ayetleri kağıt, bez, deri parçaları, taş, tuğla, kürek kemikleri üzerine yazılmıştır.
Kuran'ı Kerim Hz. Muhammed'e 610 yılında, Ramazan ayı ve Kadir Gecesi'nde Mekke yakınlarında Nur Dağı üzerindeki Hira Mağarası'nda inzivada iken indirilmeye başlamıştır. Hz. Peygamber, ramazanın Allah'ın isimlerinden biri olduğunu ifade buyurmuştur (Buhârî, İman, 28).
Ebubekir zamanında Mushaf yazısı, Hz. Osman zamanına göre az gelişmişti. Yazının az gelişmişliği yüzünden bu Mushaf, okuma ayrılıklarına neden olabilirdi. İşte Mervan bu tehlikeyi önlemek için o Mushaf'ı da imha etmiştir.
Muhammed'e aittir. Mananın sese ve söze dökülmüş hali bizzat Hz. Muhammed'in dilinde tecelli etmiştir. Kur'an, Hz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri