Kuru bir yüze sahipseniz kullanmanız gereken doğal yağlar badem yağı, kayısı çekirdeği yağı, argan yağı, zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağıdır. Argan yağı E vitamini ve Omega 3 içerdiğinden cildi nemlendirir ve kuru cildin nemlenmesini sağlar.
Argan Yağı: Cildi yumuşatması ile bilinen argan yağı hassas ciltlerin vazgeçilmezidir. Özellikle kırışıklık olan bölgelere pamuk yardımı ile uygulanabilir. Kamelya Yağı: İçerdiği Omega-9 ve yağ asitleri sayesinde cildi yağlandırmadan besler. Kuru ve hassas ciltler için kullanıma uygundur.
Hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, argan yağı ve daha birçok yağ çeşidi vücut ve yüz nemlendirmede kullanılan en popüler yağlar arasında. Aynı şekilde, organik nemlendirici yüz kremi de hala kuru ciltlerin favorilerinden.
Aloe vera, lavanta yağı, chamomile gibi doğal sakinleştiricilere sahip serumlar, hassas ciltlerde kızarıklığı ve tahrişi azaltabilmektedir.
İlgili 34 soru bulundu
İngiliz lavantası, Portekiz lavantası ve lavandin uçucu yağları farklı kaşıntı türlerinde kullanılabilir. Hepsi, Provence'i anımsatan tipik bir kokunun yanı sıra cildi yatıştırır, iyileştirir ve yeniler. Nane ve yabani nane uçucu yağları, kaşıntıyı yatıştırmada faydalıdır.
Kantaron bitkisinden elde edilen yağlar, hücre yenilenmesini destekler ve hızlandırır. Herhangi bir karışım hazırlanmasını gerektirmeden doğrudan cilt üzerine uygulanabilen kantaron yağı yaşlanma belirtilerini geciktirmeye, kırışıklıkları önlemeye ve cildin elastikiyetini arttırmaya yardımcı olur.
Yüze iyi gelen bitkisel ve doğal yağlar avokado yağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı ve lavanta yağıdır. Avokado yağı cildin iyileşmesi ve hücre onarımı için önemlidir. Argan yağı cildin yumuşamasını sağlarken Hindistan cevizi yağı da cilt tonunu eşitler.
Kantaron yağı genellikle gece yatmadan önce cilde uygulanmalıdır. Çoğu kişi kantaron yağını cilt bakım rutinlerinin bir parçası olarak gece kullanır çünkü gece cilt yenilenme sürecine girdiğinden yağın cilde faydası daha fazladır.
Sağlıklı yağ dediğimizde akla gelen ilk yağlardan olan zeytinyağı, doymamış yağ asitleriyle margarin, palm yağı gibi zararlı ve doymuş yağ asitlerine kıyasla çok daha sağlıklı. Doymuş yağ asiteri yerine doymamış yağ asitleri tüketmeniz kanınızdaki kolestrol seviyesini de düşürecektir.
Yağlı ciltlerde ve saç formüllerinde tercih edilir. Tıbbi Lavanta uçucu yağı cilt için yine çok kıymetli olan Aspir yağı ile seyreltilerek cilt üzerine direkt kullanımınıza uygun hale getirilmiştir.
Hyaluronik Asit
Kuru ciltler için olmazsa olmaz bir asittir. Ağırlığının 1.000 katına kadar suyu emebilmesinden dolayı nemlendirici ve yaşlanma karşıtı ürünlerin içeriklerinde sıklıkla kendine yer bulur. Cilde hyaluronik asit uygulaması yapmak nemin cildin yüzeyine hapsedilmesine yardımcı olur.
Cildin yağ dengesi( kuru, karma veya yağlı) de asit seçiminde önem taşımaktadır. Örneğin, akne sorunu için yağlı ciltlerde salisilik asit daha etkili bir çözüm sağlarken, kuru ve hassas ciltlerin azelaik asidi tercih etmesi gerekmektedir.
Kuru ve hassas ciltlerin bakımının her aşamasında nemlendirici özelliğe sahip ürünler kullanılmalıdır. Bu nedenle cilt temizlenirken de nemlendirici özelliği yüksek, nazik yapılı, jel veya losyon formunda olan temizleyiciler tercih edilmelidir.
Cilt sağlığını etkileyen en önemli etkenlerden biri beslenmedir. Balıktaki omega-3, yeşil sebzelerdeki lutein, domatesteki likopen cildin yenilenmesini sağlar. Bu besinlerin yanı sıra A, E ve C vitamini içeren besinler tüketerek de cilt yenilenmesine destek verebilirsiniz.
Jojoba yağının düzenli kullanımı cildi sıkılaştırır, sıkılaştırır ve yaşlanma belirtilerini yok etmek için dolgunlaştırır. Yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz varsa, jojoba yağı en iyi seçenek olabilir.
Cilt bakımı: Cilt bakımında da lavanta yağı büyük bir rol oynar. Anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip olduğu için, akne, sivilce ve cilt tahrişi gibi problemleri hafifletmek için kullanılır. Aynı zamanda cilt yaşlanmasını önlemeye yardımcı olan serbest radikallerle savaşır.
Özellikle yara ve kesiklerde, ciltte meydana gelen yanmalarda sarı kantaron yağı ile tedavi uygulanabilir. Sarı kantaron yağı kazaların ardından meydana gelen izlerin de giderilmesi için kullanılabilir. Sarı kantaron yağı kuru ciltlerde kullanılabilir.
Tamamen bitkisel olan bu yağ, belirli sürede ciltten temizlenmezse cilde zarar verebilir. Yüzünüzde özellikle leke olan yerlere kantaron yağı sürdüğünüzde, lekenin üzerini ovarak yani yağı cilde yedirerek sürün. Bu işlemin ardından yağ cildinizde birkaç saat kaldıktan sonra cildinizi mutlaka yıkayın.
Hamilelik ve lohusalık dönemindeki kadınların, ciddi rahatsızlığı olanların kullanılması önerilmez. Aynı şekilde hassas bünyeye sahip olanların ve kronik rahatsızlığı olanların kullanmadan önce mutlaka doktora önermesi gerekir. Bitki ve çayların kişiler üzerindeki etkileri farklılık gösterir.
Vücutta kaşıntı ve kabarcıklar, deri hastalıklarının yanı sıra böcek sokması, stres, alerji, parazit, mantar, kansızlık, diyabet, kanser, kan hastalıkları ve ilaç yan etkileri gibi geniş bir yelpazede bulunan rahatsızlıklardan kaynaklanabilir.
Sandal Ağacı Yağı
Alerjik reaksiyonlarla mücadelede faydalı olabilir. Ciltte kaşıntı, tahriş ve kızarıklık gibi alerjik belirtileri hafifletebilir. Sandal ağacı yağı, cildi rahatlatarak alerjik döküntüleri ve egzamayı azaltabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri