Ayrıca çok gaz yaptığı bilinen kuru fasulye, soya fasulyesi gibi baklagiller, turp ve kabak gibi sebzeler ve fındık, fıstık gibi kuruyemişler de bu listede yer alıyor.
Bunlara örnek olarak; Hava • Azot (N2) • Helyum (He) ve diğer asal gazlar {Neon (Ne), Argon (Ar), Kripton (Kr), Kisinon (Xe), Radon (Rn) , • Karbondioksit (CO2), Kükürtdioksit (SO2) verilebilir.
Suyun Özellikleri
o Suyun katı hali yani buz hali sıvı halinden daha az yoğundur. Bu nedenle buz, suyun üzerinde yüzebilmektedir fakat dünyadaki başka hiçbir madde böyle bir özelliğe sahip değildir. Diğer bütün maddelerin katı hali, sıvısı içerisinde batmaktadır çünkü katı halin yoğunluğu daima daha fazladır.
Örneğin bal da bir sıvı olmasına rağmen bir kaptan boşalması su ya da diğer pek çok akışkana göre daha uzun sürer.
İlgili 17 soru bulundu
pekmezler tebliğ gereği "Tatlı sıvı" olarak tanımlanıyor.
Yumurta sarısı su, yağ, protein, vitamin ve mineralden oluşur. Pişmeden önce yumurta akı ve yumurta sarısı sıvıdır. Bu sıvılar ısının etkisiyle kimyasal değişime uğrar. Yumurta akı çiğken saydam ve sıvı hâldeyken pişmiş yumurtanın akı beyaz ve katı hâldedir.
yani su içeriğine göre değişir sorunun cevabı. süzme yoğurt veya torba yoğurdu katıdır. akışkan, kızartmanın üzerine dökülen yoğurt sıvıdır.
Ayran karışımına bakacak olursak sıvı ve katı taneciklerinin bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Bu karışımda katı ve sıvı tanecikler eşit miktarda dağılmazlar. İlk bakıldığı zaman ayran bir homojen sıvı olarak görülebilir.
Buz suyun katı hâlidir.
Maddenin Sıvı Hali
- Belirli bir hacimleri vardır. - Ancak belirli bir şekilleri yoktur. - Bulundukları kabın şekillerine alırlar. - Zeytinyağı, su, süt ve benzin gibi maddeler sıvıdır.
Şeker, tuz ve çay gibi maddeler sıvı maddeler gibi akışkandırlar.
Parfüm sıvıdır. Şişede de sıvı çıkıncada da sıvıdır.Parfümü elinize sıkın kolonya gibi olduğunu görürsünüz ve kokusu yayılır.Deodorant ise şişede sıvı ama çıkınca gazdır.
Dondurma sıvı halde üretilir. Isı düşünce katılaşır.
Sıradan bir yangında az miktarda iyonlaşma olmasına rağmen, alevdeki maddenin çoğu bir gazdır, bu nedenle Ateşin bir gaz olduğunu veya daha az miktarda plazma ile çoğunlukla gaz olduğunu söyleyebiliriz.
Katı Maddeler
Madde tanecikleri arasındaki boşluğun en az olduğu maddeler katı maddelerdir. Katı halde olan maddelerin belirli bir şekli vardır. Buz, peynir, ekmek, masa, sıra maddelerin katı haline örnek gösterilebilir.
Yaşamımız için temel bir sıvı olan süt kimyasal açıdan çok karıştırılan bir maddedir. Özellikle kimya açısından homojen mi veya heterojen mi sorusu sıklıkla sorulmaktadır.
Süt, dişi memeli hayvanların yeni doğurdukları yavrularını besleyebilmek üzere, süt bezlerinde farklı sürelerde salgılanan, içinde yavrunun kendini besleyecek duruma gelinceye kadar almak zorunda olduğu bütün besin maddelerini yeterli miktarda bulunduran bir sıvıdır.
Beyaz ve opak bir sıvı olan sütün donma ısısı - 0.54°C, kaynama sıcaklığı ise 100.15°C'dir. İçinde, koloidal eriyik şeker, mineral, yağ ve protein bulunur.
Genellikle hayvansal yağlarda yağın çoğunluğu doymuş yağdan oluşur, bu yüzden hayvansal yağlar çoğunlukla katı halde bulunurlar. Bitkisel yağlar ise büyük oranda doymamış yağlardan oluştuklarından sıvı haldedirler. Bunun istisnaları mevcuttur.
Kremler, farklı amaçlara göre geliştirilmiş yarı katı bileşiklerdir. Kremler büyük moleküllerdir ve su, yağ ve diğer aktif maddeleri içerirler.
Cacığın kıvamının nasıl olacağı isteğe bağlıdır. Bazı yörelerde koyu olarak yenirken bazılar ise daha sıvı tercih etmektedir. Servis yapmadan önce içerisine sirke karıştırılarak kaselere koyulur.
Yumurtanın içerisinde yer alan beyaz ipliğe benzeyen o kısma kalaza adı veriliyor. Genellikle yumurtanın içindeki o beyaz kısmın civcivle alakası olduğu düşünülür. Aynı zamanda akıllara mide bulandırıcı senaryolar geliyor. Yumurtada bu beyaz kısmın bulunmasının civcivle hiçbir alakası yok.
Kayısı Kıvamlı Haşlanmış Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurta haşlayacağınız kaba suyu koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra yumurtayı içerisine atın ve 5 dakika bekleyin. 5 dakika sonra çıkartıp soğuk suyun içerisine koyun.
Yumurtalar son derece besleyici olmasına rağmen, onları çiğ yemek, salmonella kapma şansınızı artırır. Çiğ yumurtalar ayrıca bazı besinlerin emilimini de engelleyebilir. Diyetinize daha fazla protein ve besin eklemek istiyorsanız, yumurtalar besleyici bir katkıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri