1000 gr134,00 TL/kg.
Dağ Kekiği Kekik 1 kg Fiyatı 91,15 TL.
Kuru alanlarda yaklaşık 150-250 kg/da, sulu alanlarda ise 400-500 kg/da verim alınabilir. Hasat edilen kekikler hemen toplanmalı, temiz ve gölge bir zemine serilerek kurutulmalıdır.
Kekik Çayı 1 kg Fiyatı 113,22 TL.
İlgili 37 soru bulundu
Dağ Kekiği Demet 50 gr Baharatlar.
Doğal kekik tohumu - 21,50 TL.
Kekikten, 10 yıllık proje ömrü boyunca net 161 bin lira gelir sağlanıyor. Dekara 8 bin adet fide dikiliyor. Bir yılda 3 kez biçim yapılabiliyor ve makine ile hasat mümkün. Ambalajlı kekiğin kilogram fiyatı 100 liradan başlıyor, kalitesine göre 200 liraya kadar çıkabiliyor.
Ortalama olarak uçucu yağ verimi, kekik kurusu verimin % 1 ila% 3'ü arasında değişir. Böylece, hektar başına 20 ila 60 kg esansiyel yağ elde etmeyi bekleyebilirsiniz. (1 hektar = 10.000 metrekare ve 1 ton = 1000 kg olduğunu unutmayın.)
Kekik yetiştiricilerinin çoğu bitkilerin ilk yetişim yılında hasat yapmazlar. İkinci yetişim yılından altıncı yıla kadar iyi verim alabilirler.
İlk yıl ürün dekardan 20-50 Kg arasında değişir. Birinci yıl ürün az olsa da gelecek yıllar bitkinin iyi gelişmesi için mutlaka biçim yapılmalıdır.Birinci yıldan sonra kurak şartlarda dekardan ortalama 150 Kg. Ürün alınır.
En iyi kekik te Toros dağlarında kekik cenneti olan Akseki ve civarındadır. Yaptığımız araştırmalara göre En iyi kalite 600 ile 900 metre rakımlı yerde burada doğal olarak üretiliyor.
Kekik çayı yapmak için 2-3 dal taze kekik dalı veya 1 tatlı kaşığı kuru kekik kullanabilirsiniz. Bir fincan su kaynatın. Kaynar suyun içerisine taze kekik dalı veya kuru kekik (ikisinden biri) atın ve 10 dakika demlenmesi için bekleyin. Demlenen çayı süzdükten sonra bal ile tatlandırabilirsiniz.
Kekik: 1-3 yıl. Pul biber: 3-4 yıl. Karabiber: 4 yıl. Tuz: Tuz doğru şartlarda muhafaza edilirse bozulmaz.
Zahter kekikle aynı familyadan, yani ballıbabagiller familyasından gelir. Halk arasında 'kara kekik' 'zahter kekiği' veya 'dağ kekiği' olarak da adlandırılır. Zahter kekik midir, evet, ama bilinen kekikten koku, tat açısından farklı olmasının yanı sıra daha yeşil ve daha uzun yapraklara sahiptir.
Taze kekiği kurutmak için ilk yapmanız gereken ayıklamaktır. Ayıklama işleminin ardından kekikleri bol su ile durulayın. Kekikleri yıkadıktan sonra süzgece koyun ve üzerine kağıt havlu koyun. Kekiğin ıslak kalması, dallarının siyahlaşmasına yol açar.
Dağ kekiği yıllık bir bitki olduğundan yılın farklı zamanlarında toplanabilmektedir. Ama genel bir zaman verecek olursak İlkbahar mevsiminin ilk ayları olan Mart- Nisan gibi toplanır diyebiliriz.
Tür itibariyle Ballıbabagiller familyasından olup güneşi oldukça seven bir türdür. Kekik çoğunlukla çorak toprak yapısında yetişen yıllık bir bitki türüdür.
Kekiklerin tarlaya dikiminde, bir dekar için 10 metrekare fidelik yetiyor. 1 metrekarede ortalama 1500 fide oluyor. Kekik fideleri, 45 cm sıra arası, 15 cm sıra üzeri mesafe korunarak dikiliyor.
kekik fidesi, yerörtücü kekik fidesi, yayılıcı kekik fidesi - 16,80 TL.
Nisan ayı ile birlikte dağ kekiği kendini gösterir. Yabani kekik nisan-mayıs aylarında toplanabilir.
Isparta'daki endemik bitki türlerinden Sütçüler kekiği, ilçedeki yüksek kesimlerden toplanıp kurutulduktan sonra, birçok ülkeye ihraç ediliyor. Türkiye'de sadece Isparta'nın Sütçüler ilçesinde yetişme alanı bulunan yayla kekiği, pazarda "Sütçüler kekiği" ya da "toka kekiği" olarak biliniyor.
Tohumların çimlenme süresi 2 haftadan bir aya kadar sürebilir. Kekik bitkileri sağlam bir kök sistemi geliştirdiğinde ve 15 cm yüksekliğe ulaştığında dikim için hazırdırlar.
Bir diğer ismi yabani kekik olan dağ kekiği, genel olarak gri yeşilimsi yaprakları ile odunsu bir bitki türüdür. Nane familyasına ait olan dağ kekiği, çiçekli bir bitki çeşididir. İçeriğinde yer alan timol, dağ kekiğinin aktif maddesidir antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.
1 tatlı kaşığı kuru kekik kaç gram? 1 ( Bir ) tatlı kaşığı Kuru kekik 1.1 Gram eder. 1 ( Bir ) tatlı kaşığı Kırmızı mercimek 9.1 Gram eder. 1 ( Bir ) tatlı kaşığı Kuru maya 5.8 Gram eder. 1 ( Bir ) tatlı kaşığı Limon tuzu 11.7 Gram eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri