F: Saf alkol ile temizleme yapılabilir. P: Trikloretilen hariç diğer kimyasalları kullanılabilir. X: Daire üzerindeki çarpı işareti ise kuru temizleme yapılamaz! anlamına gelmektedir.
Profesyonel kuru temizleme – hassas çevrim – F grubu çözeltiler ile. Profesyonel suda yıkama – hassas çevrim. Profesyonel suda yıkama – çok hassas çevrim.
F'in anlamı hidrokarbon çözeltisidir. Bu işaretin altında bir çizgi varsa bunun anlamı mekanik yüklenmede, nem aktarımında ve sıcaklıkta ki bir kısıtlamadır. P'nin anlamı, tekstilin Perkloretilen ile temizlenebileceğidir.
Kıyafetin etiketinde bir daire varsa, bu daire kuru temizlenme hakkında size bir bilgi verir. Basit daire sadece kuru temizleme yapabileceğinizi gösterirken daire üzerinde bir "x" varsa, kuru temizleme yaptırmamanız gerektiğini görürüsünüz.
Yalnızca kuru temizleme yapın simgesi: Dairenin içinde bir harf olabilir (ör. A, F, P), bu harf kuru temizlemeciye hangi maddeyi kullanacağını belirtmektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Kuru temizleme nedir ve yıkamadan farkı nedir? Kuru (kimyasal) temizleme, giysilerin özel deterjanlarla temizlendiği bir işlemdir. Bunlar genellikle bir çözücü içerir: tetrakloroetilen . Normalde evde yapılan yıkamanın aksine kuru temizlemede suya ihtiyaç duyulmaz.
Kuru temizleme kumaşlardaki kir ve lekeleri çıkaran bir işlemdir. Bu yöntemde giysilerdeki lekeleri çıkarmak için kimyasallar, ısı ve basınç kullanılır. Kuru temizleme evde veya ticari tesislerde yapılabilir. Giysilerinizdeki kir ve lekeleri çıkarmak için kullanır.
Kullanılan kimyasallar ürünler üzerinde su gibi etki etmektedir. Kuru temizleme işleminin asıl tercih edilme nedeni ise özellikle inatçı yağ ve kir lekelerinin suyun bile çıkaramadığı bu lekelerin özel kimyasallarla kolay bir şekilde çıkarılmasıdır.
Islak temizlemeden farklıdır, yine de sıvı içerir, ancak giysiler bunun yerine su içermeyen sıvıya batırılır. Sanılanın aksine kuru temizleme tamamen "kuru" değildir ve sıvı kullanılarak yapılır. "Kuru" ifadesi kimyada çoğu zaman bahsedilen maddenin ya da işlemin su içermediği anlamına gelir.
Bu temizlemenin en önemli avantajı, giysilere zarar vermemesidir. Oysa sulu yıkama zamanla giysilerin orijinal yapılarını bozar, kumaş dokularını yıpratır. Kuru temizleme de bu tip sorunlarla karşılaşılmaz.
Eğer yıkanması gerekiyorsa, çamaşır makinesinde 20 dakika hassas çamaşırlar için uygun bir deterjanla tersine çevrilip, bez bir torbanın içinde yıkanabilir.
Kuru temizleme makinesinin tamburuna yıkama işlemi için 1/3 oranında çözücü aktarılır. Tambur dönerek çamaşırları altüst ederken, sıcaklığının da 30 derece olması sağlanır.
Bu sembol, normal yıkama programında 95 °C'ye kadar sıcaklıklarla yıkama yapılabileceğini göstermektedir. Bu yıkama sembolü, giysinizin hassas yıkama programında (örn. kolay bakım veya hassas yıkama programı) maksimum 40 °C'de yıkanabileceğini göstermektedir.
Kuru temizleme sistemlerinde tüm dünyada en çok kullanılan PERC insan sağlığı ve çevre için toksik bir maddedir. Temizleme esnasında giysinin üzerinden PERC`i tamamen almak mümkün değildir Bu konuda 13.12.2014 tarihinde yayınlanmış olan yönetmelikte "kansere yol açma şüphesi vardır" tanımı yapılmaktadır.
Kuru temizleme hijyeniktir: Kuru temizleme işlemi, ısıları ve kimyası gereği; virüs, bakteri ve mikropları öldüren, en hijyenik tekstil temizleme yöntemidir. Kuru temizleme; kullanılan özel çözücüler, yüksek ısıda kurutma ve sıcak buharla ütüleme ile giysilerdeki zararlı mikroorganizmalara karşı hijyen sağlar.
Genel olarak, kuru temizleme işlemi yani elbiselerinizi teslim almanız 6-48 saat sürer. Bu kadar uzun sürmesinin sebebi el ve pres ütüler ile elbiselerinizin size mükemmel bir şekilde ulaşmasını sağlamamızdır.
Kuru Temizleme: Daha sonra ürünler, en hassas ve güvenli bir şekilde kirlerinden arındırılmak üzere kuru temizleme makinasına atılır. Makinede çoğu yıkama işlemi 5-10 dakika, ihtiyaca göre 8-15 dakika, sıkma, kurutma, soğutma ve havalandırmanın da olduğu toplam temizleme süreci ise yaklaşık 35 dakika sürer.
Kuru temizleme işlemleri, oje lekesi gibi inatçı lekelerin kolayca çıkarılmasını sağlar. Kuru temizleme yaparken her zaman kumaşa özel temizlik maddeleri ve temizleme işlemleri uygulanmaktadır. Bu şekilde lekeler kalıcı olarak çıkarılırken, kumaş yüzeylerin zarar görmesi de engellenir.
Beyaz kıyafetlerin, özellikle beyazlığını koruması ve hijyen sağlanabilmesi için kuru temizleme yöntemi idealdir. Bu yöntem ile tüm beyazlarınızı, güvenilir bir şekilde temizletebilirsiniz.
Çay kahve gibi lekelerin yanı sıra kuru temizlemede pek çok leke çıkarılmaktadır. Dondurma, çikolata, ketçap, çamur, çimen, yağ, kan, ruj, şarap… Bunların hepsi bulaştığı kumaştan çıkarılması oldukça zor maddelerdir. Özellikle yağ lekesi çıkarılması en zor lekelerdendir.
Kuru temizleme, giysilerinizi zarar vermeden temizlerken aynı zamanda yıkanıp çıkmayan lekeler konusunda güvenebileceğiniz en doğru adrestir.
Kuru temizlemecilerin her lekeyi çıkarabilen, kusursuz bir kurum olarak görülmemesi gerektiğini kaydeden Erbay, “Müşterilerimizde şöyle bir düşünce var; kuru temizlemeci her lekeyi çıkarır. Öyle bir şey yok. Lekeler garantisizdir.
Evet, Dry Center kuru temizleme, giysi ve tekstil ürünlerindeki kokuları (sinmiş olanlar dahil), koku moleküllerini parçalayan gelişmiş sistemi ile kusursuza yakın giderir.
Çanta Kuru Temizlemeye Verilir mi? Çanta kuru temizlemeye verilir mi sorusunun ikili bir cevabı vardır: Evet, çanta kuru temizlemeye verilir, ama Dry Center gibi konusunda uzman bir kuru temizlemeciye.
Yün yorgan yıkamada artık klasikleşmiş yıkama yöntemleri çok gerilerde kalmaya başlamıştır. İstanbul kuru temizleme hizmetleri sayesinde artık yün yorgan kuru temizleme daha yaygın hale gelmektedir. Çalışan ya da ev hanımı olsun artık yün yorgan temizlenmesinde kuru temizleme işlemlerini daha çok tercih etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri