Makarna, Erişte Katkıları, Sebze karışımları, Et, tavuk, balık köfte harçları, Büsküvi, kraker içerisinde kullanılabilir.
Diyet yapanlar için de oldukça düşük kalorisi sebebiyle tercih sebebidir. Sağlığa faydalarına gelirsek eğer, biber güçlü bir antioksidandır. Kansere, kalbe, bağışıklık sistemine iyi gelmekle beraber haz mı da kolaylaştırıcı etkisi vardır. Yaşlanmayı sağlayan hücre yıkımını yavaşlatmaktadır.
Biberleri sıcak suya koyup 5 dakika haşlıyoruz. Sonra süzelim soğanı yağı kavuralım, salçayı da ekleyip biraz daha kavuralım. Haşlayıp suyunu süzdüğümüz biberleri ilave edelim . 1 su bardağı sıcak suyu ekleyelim, tuzunu, pulbiberini atalım. 10 dakika daha pişirelim, afiyet olsun.
Bir tencereye 4-5 bardak su koyun ve su kaynamaya başladıktan sonra yıkadığınız biberleri içerisine atıp, 10 dakika kadar haşlanmaya bırakın.
İlgili 17 soru bulundu
Güneşte kuruttuğunuz biberleri kuruduktan sonra gölge bir yere asarak muhafaza edebilirsiniz. Ya da ipten tek tek çıkarıp, cam kavanoz içine koyup saklayabilirsiniz. Kuruttuğunuz biberleri yemeklerinizde, salata ve mezelerinizde kullanabilir ya da arzu ederseniz pul biber yapabilirsiniz.
Fırınınızı 75 dereceye ayarlayın ve yaklaşık 4-6 saat boyunca biberlerinizi fırında kurutun. Alüminyum folyo sayesinde biberler sularını bırakmıyor ve közlenmeden ağır ağır kuruyor. Ardından fırından alın ve kuruyan biberlerinizi buzdolabı poşetinde ya da bir kavanozun içerisinde bekleterek saklayın.
Haşlanan kuruluklarımızı süzelim ve bir kenara alalım dilerseniz küçük şekilde doğrayabilirsiniz. Tavaya sıvı yağımızı alalım yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip kavuralım. Hafif solunca içine Salçasını ekleyelim. 5 dakika sonra kuruluk ve baharatları ekleyip biraz kavuralım ve sıcak sıcak servis edelim.
En sonda üzerinden de zeytinyağı dolandırıp düdüklü tencerede 10 yada 15 dakika da pişiriyorum.
Kurutulmak istenilen biberin ilk önce içi boşaltılarak çekirdekler ayıklanır. Daha sonra içi iyice yıkanan biberler ipe dizilerek güneş gören bir yerde kurumaya bırakılır.
Kırmızı Biber: Toz veya pul biber olarak çorbalarda, kebaplarda, salatalarda ve arzu edilen bütün yemeklerde, güveçlerde ve soslarda kullanlır. Kimyon: Köftelerde, soslarda, bazı yemeklerde, sucuk içlerinde, çemen yapımında, bazı çorbalarda ve dolma içlerinde kullanılır.
Kurutulmuş biberleri bir tencereye koyuyoruz. Üzerini kaplayacak kadar su koyup biraz yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Daha sonra biberleri soğuk sudan geçiriyoruz, parçalara ayırıyoruz.
Çayla çok güzel gider, genellikle yanında patates kızartması olmazsa olmaz diyebilirim.
Kuru Sebze Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır? Kuru patlıcanlar kaynar suda yumuşayana kadar haşlanır. (dikkat edin fazla erimesin) Sonra süzgece alınarak suyu süzülür. Kağıt havlu üzerine de alarak suyunu iyice süzdürün ve kızgın yağda kızartın.
Patlıcan ve biberleri ince uzun doğrayıp tencereye ekleyin ve birkaç dakika sürekli karıştırarak kavurun, Suyunu ve tuzunu ekleyip kapağını kapatın, Kısık ateşte 5-10 dk. daha pişirip ateşten alın, Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın.
Bisküvi kek, kraker gibi ürünlerin içerisinde kullanılabilir, Makarna, mantı ve erişte hamuruna katkı olarak yada ürünün içerisinde kullanılabilir, Kuş ve evcil hayvan yemi içerisinde kullanılabilir, Tarifler İçin Tıklayınız.
Sıcak suda kurular haşlanır ve yumuşadıklarında (20 dakika gibi bir süre) süzgece alınır.
Parmaklarınızı limonun içine sokup limonu mıncıklayın, elinizi limon suyu ve tuz ile iyice ovalayın. Soğuk süt veya yoğurt: Ellerinizi soğuk süt veya yoğurdun içinde yanma hissi geçene kadar bekletirseniz acınız oldukça hafifler.
Evinizin, balkonunuzun, bahçenizin ya da varsa terasınızın en çok güneş alan yerine ipe dizdiğiniz biberleri yerleştirin. Havanın sıcaklığına ve güneş ışıklarının kuvvetine göre kuruma süresi değişecektir. Ortalama 3 gün içerisinde kuruma başlar. 7 gün içerisinde de biberleriniz tamamen kurumuş olur.
Dolmalık Tatlı Biber Kurusu 85 ₺ Dolmalık Kabak Kurusu 48 ₺ Dolmalık Kapya biberi Kurusu 85 ₺ Dolmalık Acur Kurusu 85 ₺
Sebze, tavuk, balık çorbalarında, et soslarında (barbekü), çiğ köfte, kısır, et ve sebzeli yemeklerde, her türlü soslu et yemeklerinde, zeytinyağlı ve etli dolmalarda, şarküteride kullanılır.
Öncelikle tavaya sıvı yağı ekleyip iyice kızmasını sağlıyoruz. Bu sırada biberleri güzelce yıkayıp kurulayın. Ardından bir kürdan yardımıyla delikler açın. Dilerseniz bütün olarak kızartmak yerine biberleri iri doğrayarak da kızartabilirsiniz.
Scoville Heat Units'in Winthrop Üniversitesinin yaptığı testlere göre bu biberin acılık seviyesi yaklaşık olarak 1,569,300 civarında olduğu tahmin ediliyor. Bazı verilere göre ise acılık seviyesinin 2.300.000'lere kadar ulaştığı da görülmüştür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri