Soyulan limon ve portakal kabukları kapalı fırınlarımızda uçucu yağları, mineral ve vitaminlerinin bozulmayacağı sıcaklıkta kurutulur. Daha sonra toz haline getirmek için öğütme makinelerinde öğütülerek toz haline getirilir.
Tatlı, puding ve çikolata içerisinde kullanılmaktadır, Çay olarak veya çay karışımları içerisinde kullanılabilir, Ilaç ve tedavi ürünü olarak sağlık sektöründe kullanılmaktadır, Büsküvi kek gibi ürünlerin içerisinde kullanılabilir.
Cilt maskelerine eklenen portakal kabuğu tozu sayesinde peeling etkisi oluşturabilirsiniz. Cildinizin daha iyi görünmesine ve temizlenmesine yardım edecektir. Aç karnına yutulan 1 çay kaşığı portakal kabuğu, bağırsaklardaki parazitlerin temizlenmesine yardım eder.
60 derecelik bir fırında, altlı üstlü yanacak biçimde portakallar kurumaya bırakılır. Ara sıra fırının kapağı yarım bir biçimde bırakılarak havanın da çıkması sağlanır. Bu şekilde 4 ile 6 saat arasında portakallar kuruyacaktır. portakal ve Kabukları Güneşte Nasıl Kurutulur?
Portakal kabukları nemini yitirip kuru bir hal aldığında elinizle ufak parçalara ayırın ve mutfak robotundan olabildiğince ince olacak şekilde geçirin. Tamamen toz halde kullanmak için robottan geçirdiğiniz ve ufalan portakal tozlarını bir elek ile güzelce eleyin.
İlgili 15 soru bulundu
* İyi bir koku ve renk verici üründür. * Hazır paket edilmiş haldeki puding ve aşure gibi farklı tatlı çeşitlerinde kullanılabilmektedir. * Çay olarak ya da çay karışımları içerisinde aroma verici olarak kullanılabilir. * Bisküvi ve kek gibi yiyeceklerde kullanılmaktadır.
Birkaç adet portakalın kabuğunu serin, kuru bir yerde kurutun. 1 fincan sıcak suya 1 yemek kaşığı kurutulmuş portakal kabuğu koyun. Ağzını kapatın ve 10 dakika boyunca dinlendirin. Soğumaya bırakın ve içine biraz bal katın.
Peki kurutulmuş portakallar nasıl saklanır? Portakal kurularını sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek için bir bez torba ya da cam kavanoza koyup kuru, serin ve karanlık bir ortamda saklayabilirsiniz. Kurutulmuş portakallarınızı birçok alanda kullanabilirsiniz.
Portakalları cam kavanozda veya hava geçirmeyen kapların içerisinde saklayabilirsiniz. Ancak kurumuş portakalları doğrudan güneş almayan yerlerde muhafaza etmenizi öneriyoruz. Kurutulmuş portakalları sade bir şekilde tüketebilir, tatlıların üzerinde kullanabilir, bitki çayı yapımında yer verebilirsiniz.
Portakal Kabuğu Zararları
Portakal kabuğunun ana bileşenlerinden biri, vücut üzerinde uyarıcı etkileri olabilen sinefrindir. Ancak, ilk enerji patlaması geçtiğinde, kendinizi bitkin veya yorgun hissetmenize neden olabilir. Bu aynı zamanda görme ve baş ağrısı problemlerinin de sebebidir.
Portakalların dışını güzelce yıkadıktan sonra rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz ve resimde gördüğünüz gibi küçük kutulara yoksa çıtçıtlı minik poşetlere doldurup buzluğa atıyoruz (resimdeki kutucukların her birinde 1 tane portakal kabuğu rendesi var, bu da keklerde ya da kurabiyelerde yeterli oluyor).
Mide yanmasına iyi gelir; Portakal kabuğunda bulunan aktif bileşenlerin alkali etkisi vardır ve mide asidini azaltır. 🍊Smoothielere ekleyerek ya da çayını yaparak içmek, sindirimsel pH seviyesini dengeler. Aynı zamanda, sindirim problemleri yaşandığı sırada çok fazla asit oluşmasının önüne geçer.
En bilineni bitki çaylarınızda kullanabilirsiniz. Enfes bir aroma katıyor. Bir kısmını robottan geçirip toz haline getirerek kek ve kurabiyelerinize aroma vermesi için ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde toz haline getirdiğiniz kuru meyveleri soğuk veya sıcak içeceklerinize de ilave edebilirsiniz.
Portakal kabuğu çiğ yenildiğinde acı, sert bir tada sahiptir. Bu yüzden genellikle kurutularak yenir ya da yemeklere lezzet katması amacı ile kullanılır.
E vitamini ve birçok benzersiz antioksidanla dolu olan iç kabukları doğrudan cilde uygulamak, iltihaplı durumları temizleyebilir, aynı zamanda kırışıklıkları ve yaşlılık lekelerini önlemeye yardımcı olur. İlk olarak portakal kabuklarını alın.
Yıkanan portakalların kabuklarını rendeliyoruz. Elinizden geldiğince beyaz kısımlarını almayın acı oluyor. Rendelenen kabukların üzerine şeker ekleyip biraz bekleyin. Karıştırıp poşete veya küçük kutucuklara doldurduktan sonra buzluğa atın.
Portakal kabuğu kurutma
Kuruduktan sonra rondodan geçirerek toz hale getirebilir, kek, sütlü tatlı, şerbetli tatlı, kurabiye tarifleri gibi tariflerinizde aroma verici olarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Portakal kurusu
– Vücut direncini arttırır, kan dolaşımını hızlandırır ve damar tıkanıklığını engeller. -Enfeksiyon hastalıklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. – Sindirim sitemi sağlığını korur ve başta bağırsaklar olmak üzere sindirim siteminin temizlenmesinde önemli rol oynar.
Suyu ve portakal kabuklarını bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine çubuk ya da toz tarçını ekleyip 10 dakika kadar kaynatın. Kabukları süzdükten sonra çayı hafifçe soğumaya bırakın.
* Antioksidan kaynağıdır ve vücutta biriken toksinlerin atılmasını sağlar. Genellikle sigara ve alkol tüketen kişilerin iç organlarında oluşan tahribatları onarmaya yarar. Akciğer ve karaciğeri temizler. * Sindirim sistemi bozukluklarına iyi gelir.
Portakal Kabuğu Neye İyi Gelir? Portakal kabuğu A ve vitamini açısından oldukça zengindir. Bulundurduğu C vitamini sayesinde kanser hücrelerinin büyümesini etkiler. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve solunum yolu hastalıklarına karşı etkilidir. Bunun yanı sıra damar tıkanıklığını da gidermektir.
Asit oranı yüksek bir meyve olduğundan portakalın mide yanmasına sebep olması da mümkün, özellikle de midesinde zaten sorun olan insanlarda. Örneğin reflüsü olan kişilerde çok fazla portakal yemek mide yanmasına veya kusmaya sebep olabilir.
Bağırsak kurdu portakal kabuğu sayesinde vücuttan temizlenebilir. Portakal kabuğunu rendeleyip kuruttuktan sonra suyla beraber tüketmeniz önerilir. Antioksidan etkilere sahip olan portakal kabuğunu suyla karıştırıp içtiğinizde, bağırsaklarda oluşan hasarlar onarılır ve kurtların yayılması önlenir.
Portakal kabuğu diş minesini temizlemenin kolay bir yoludur. Portakal kabuğu, dişleri beyazlatır, lekeleri önlemeye ve bakterilerle savaşmaya yardımcı olur. Birkaç dakika dişlerinizi ovuşturun ve su ile durulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri