Kaynamaya başlayınca biberleri ilave edelim ve tam 5 dakika kaynatalım. Süzgece alıp soğumaya bırakalım. Buzdolabı poşetlerine tek kullanımlık olacak şekilde patlıcan ve biber paylaştıralım. Pipet ile bütün havasını alalım ve ağzını sıkıca kapatıp derin dondurucuya kaldıralım.
Saklama: Tamamen kuruyan biber, patlıcan dilimleri, nemden uzak, hava geçirmez kaplarda veya cam kavanozlarda saklanır. Serin, kuru ve karanlık bir ortamda muhafaza edilmelidir.
Islak veya nemli ortamlar, kurutmalıkların bozulmasına ve küflenmesine neden olabilir. Bu nedenle, saklama alanınızı dikkatlice seçmelisiniz. Kuru ve serin bir depo veya dolap ideal bir seçenektir. Ayrıca, besinleri güneş ışığından da korumanız önemlidir.
Kurutulmuş sebzeler on yıl veya daha uzun süre dayanır. Yalnızca beş yıla kadar dayanan konserve yiyeceklerle karşılaştırıldığında, kurutulmuş yiyecekler uzun süreli saklama için iyi bir seçenektir.
Biberlerinizi Koroplast Kilitli Poşet içerisine yerleştirin ve ağzını sıkıca kapatın. Biberleri, buzdolabında 4 gün boyunca taze tutabilirsiniz. O süreye kadar tüketilmesi önerilir.
İlgili 40 soru bulundu
Buzdolabı poşetlerine tek kullanımlık olacak şekilde patlıcan ve biber paylaştıralım. Pipet ile bütün havasını alalım ve ağzını sıkıca kapatıp derin dondurucuya kaldıralım. Kullanacağımız zaman bir kaç saat önceden çıkaralım ve buzu çözüldükten sonra kullanıma hazır.
Biberler en yaygın yöntem olarak güneşte doğal haliyle kurutulmaya bırakılır. Temiz bir alanda güneşe serilen biberleri eşit şekilde yerleştirdikten sonra gün içinde birkaç kez çevirmek yeterli olacaktır. Bu şekilde biberlerin tamamı eşit biçimde kuruyacaktır.
Baharatların bozulduğunu nasıl anlarız? Baharatların bozulması genellikle tadı ve kokusunun gitmesi şeklinde gerçekleşir. Baharat kullanmanın temel amacı yemeklere lezzet ve koku katmak olduğundan, bu seviyeye gelmiş baharatın tüketim tarihini geçtiğini kabul etmek akılcı olacaktır.
"Kurutulmuş sebzeler nasıl saklanır?" diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bu noktada özenle kuruttuğunuz sebzeleri; ipe dizili şekilde buzdolabının derin dondurucu bölümünde, konserve yapılarak ya da ufalanıp kavanozlara doldurularak güvenle saklanabilir.
Kilerde veya tavan arasında depolamak en iyisidir. Sadece bu koşullar altında, kurutulmuş gıdalar tüm faydalı özelliklerini uzun süre muhafaza eder. Kuru meyveler kuru cam, seramik veya tahta kavanozlarda saklanmalıdır. Tüm kutuların neme ve dökülmelere karşı korunmak için sıkı kapakları olması gerektiğini unutmayın.
Mason kavanozları kurutulmuş yiyeceklerinizi uzun süre saklamak ve saklamak için kullanabilirsiniz. Herhangi bir bozulma olmadan güvenlik ve iyi kalite sağlamak için kurutulmuş yiyecekleri bu kavanozlarda uygun şekilde saklamanız ve paketlemeniz gerekir.
Organik kuru meyveler sıcak ve nemli ortamlarda kolaylıkla bozulabilen gıdalardır. Bu sebeple serin ve nem oranı düşük ortamlarda saklanması gerekmektedir. Sıcaklık 15-20 dereceyi geçmemeli, nem oranı yüzde 70-75'in altında tutulmalıdır.
1 NUMARALI KURAL:Kuru üzüm, hurma ve kuru kayısıların evde saklanması 15 ° C'yi geçmeyen bir sıcaklıkta ve% 70'den fazla olmayan bir nemde olmalıdır. 20 ° C'ye kadar periyodik sıcaklık artışına izin verilir. Kuru meyveler nemi ve sıcaklığı sevmezler, bu nedenle yeterince kuru ve serin bir yerde olmalıdırlar.
İlk önce dolmalık biberlerin içi güzelce temizlenerek yıkanır ve sonra bir iğne yardımıyla ipliğe sıralanan biberler güneş gören bir yere asılır. Renkleri pembeleşmeye başladığında diziliminizi serin bir yere alabilir ve üzerini bir bez yardımıyla kapatarak uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Biberlerinizi, güneş ışığından uzak bir yerde muhafaza etmelisiniz. Biberlerinizi saklamak için en etkili yöntem ise dondurmadır. Biberleri dondurarak, uzun süre saklayabilirsiniz. Biberlerinizin çürümesi veya küflenmesi gibi bir sorun oluşmayacaktır.
Makarna, Erişte Katkıları, Sebze karışımları, Et, tavuk, balık köfte harçları, Büsküvi, kraker içerisinde kullanılabilir.
Sebze ve meyveler kurutulurken, kükürt buharına tutulursa, gölgede kurutulursa veya kurutulmadan önce sebzeler su buharında ısıtılırsa vitamin kaybı azalır. Kurutmakla A vitaminindeki kayıp da daha azdır. Kurutulan sebze ve meyveler karanlık ve serin yerde saklanırsa vitaminlerindeki kayıp daha da az olur.
En çok bilinen kuru gıdalar; domates, biber, patlıcan gibi sebzelerdir. Üzüm, kayısı ve erik gibi meyveler de en az bu sebzeler kadar sık kurutulur. Kurutulmuş et ve balık ise özellikle kampçılar tarafından tercih edilir. Baklagiller ve mantarlar da kurutarak saklamaya uygundur.
Kurutulmuş sebze ve meyveler, kolay ve hızlı tüketilebilen bir atıştırmalık olmasının yanı sıra yüksek oranda lif içeren yapıları ile tercih sebebi oluyor. Yapılan çalışmalar kuru meyve ve sebze tüketmenin, sağlıklı bir diyette yararlı ve obezite düzeyinin düşürülmesinde de etkili olduğu saptanmıştır.
Eğer satın aldığınız biberleri buzdolabında saklayacaksanız yıkamadan saklamanız gerekir. Saklarken buzdolabında hafif hava geçiren bir kapta, çok sıkışık olmayacak şekilde saklayabilirsiniz. Yıkayarak saklayacaksanız iyice kuru olduğuna emin olduktan sonra kuru peçete içerisinde saklayabilirsiniz.
Evinizdeki serin ve kuru yer baharat saklamak için en uygun yerdir. Pul biber, toz biber, köri gibi sıcaklıktan çok etkilenen baharatlar buzdolabında saklanmalıdır. Baharatı aldığınız tarihi kavanozun üzerine not ederseniz kullanma süresini daha rahat takip edebilirsiniz.
Sadece su ve sabunla yıkadığınızda elinizdeki inatçı biber acısı tam olarak geçmiyorsa hemen buzluktan buzları çıkarıp bir kaseye koyun, üzerine su ekleyip buzlu su karışımı hazırlayın ve ellerinizi bu suyun içinde bir süre bekletin. Ardından çıkarıp yine her zaman kullandığınız el sabunu ve suyla durulayın.
BİBER KURUTURKEN BÖYLE KURUTUN ASLA ÇÜRÜMÜYOR VE KÜFLENMİYOR
Tepe kısımlarını çıkartarak içindeki tohumları ayıklayabilirsiniz. Biberleri uzun bir ipe, ortalarından iğne geçirerek dizin. Balkon veya bahçenizde en çok güneş alan yere ipi asın. Ortalama 3-7 gün içinde biberler kuruyacaktır.
Alüminyum folyoyu fırın tepsinize serin. Üzerine temizlenmiş ve kurulanmış biberlerinizi dizin. 70 derecelik fırında, ara ara biberlerin yönlerini çevirerek, en az 4-6 saat arası kurumaya bırakın. Elbette güneşte kuruyan kadar uzun süre dayanan ve tam kuruyan şekilde olmayacaktır.
Fazla güneş almayan bir yere asın. Kızarıp kuruyana kadar bekletin. Kuruturken yağmur yağarsa yağmur suyunun değmemesine dikkat edin yoksa biberler çürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri