Kütahya konut kiralarının artmasına, benzine, elektriğe, suya, doğalgaza gelen zamlara rağmen ise kesinlikle hala Türkiye'nin en ucuz şehridir. Kiralar ortalama fiyatlarda, ulaşım fiyatları keseye uygun ve üretken bir şehir olması açısından da bolluk bereket içinde gelişen bir şehirdir.
Kütahya; yüksek miktarda yatırım alan bir şehirdir. Çünkü kentin en önemli özelliklerinden biri coğrafi konumudur. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Eskişehir gibi gelişmiş, fakat doyum noktasına ulaşmış şehirlere yakın ve pahalı olmayan bir şehirdir.
Kütahya, Ege Bölgesi'nde yer alan bir şehirdir. Doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri, misafirperver insanları ile Kütahya, yaşamak için cazip bir şehirdir.
Ege Bölgesi'nde yer alan Kütahya gezip görülmesi gereken yerler bakımından oldukça zengindir. Yemyeşil doğası ve tarihi yapılarıyla dikkat çeken Kütahya'da alışveriş keyfini de doyasıya yaşayabilirsiniz.
Kütahya'da Çinicilik
İlimizin simgesi ve onu bütün dünyaya tanıtan “Çinicilik” Kütahya'da en önemli sanat dalı olmanın yanı sıra halkın önemli bir geçim kaynağı olma özelliği de taşır. Kütahya'da Hititlerle başlayan seramik yapımı Osmanlı dönemi sonuna kadar sürekli gelişme göstermiştir.
İlgili 22 soru bulundu
Yıllarca, Kütahya'daki kamu yatırımlarının özel yatırımları engellediği bahanesi öne sürüldü. İş sahipleri, nitelikli esnafl ar işlerini bırakıp kamuda görev yapmaya başladı. Yerlerine yeni elemanlar da gelmedi. Dolayısıyla küçük ve orta ölçekli sanayi gelişemedi, büyük sanayi yatırımlarına zemin yaratılamadı.
İlçede, tam bir kara İklimi hüküm sürer. Kışları sert ve soğuk, yazları ise sıcak geçer.
Kütahya benim öğrendiği kadarıyla bundan yaklaşık 10 yıl öncesine kadar üniversite öğrencilerini şehirden istemeyen bir şehirmiş.Fakat tabi çoğu şeyin değiştiği gibi bu yargıda artık iyiden iyiye kayboldu diyebiliriz. Şehrin sokaklarında bugün en çok görebileceğiniz şey öğrencilerdir.
Kütahya yakınlarında Ege ve Marmara denizleri bulunmaktadır. Ancak Kütahya'nın denize kıyısı olmadığını söylemek gerekir. Bununla beraber tektonik bir göl olan Simav Gölü Kütahya'ya bağlıdır. Aynı zamanda Kütahya'nın tek doğal gölü olması ile beraber, Türkiye çapında da önemli bir yere sahiptir.
Kütahya, Ege Bölgesi'nin iç bölümlerinde kalmıştır ve Yellice Dağı'nın kuzey bölümünde kurulmuştur. İç Batı Anadolu'da kalan Kütahya'nın komşuları ise Afyon, Bilecik, Manisa, Balıkesir, Bursa, Balıkesir, Eskişehir ve Konya'dır.
Aynı zamanda dünyanın en zengin su kaynaklarıyla önemli bir kaplıca merkezidir. Kütahya günümüzde de şirin, ekonomik, güvenli ve öğrenci dostu bir şehir olmuştur.
Kütahya kışın soğuk bir şehirdir. Şehir yüksek bir rakıma sahiptir. Kütahya'nın ortalama yüksekliği 969 metredir. Bu durum, şehrin kış aylarında soğuk ve yağışlı geçmesine neden olur.
Ege Bölgesinde yer almakta olan Kütahya, tarihi, kültürel miraslarının yanı sıra doğal güzellikleri ve çinileriyle dikkat çekmektedir. Denize uzak olan bu kent; Ege, İç Anadolu ve Marmara iklimi arasında yaşam sürmektedir.
BAKMADAN GEÇME! Kütahya'da toplam 3 AVM bulunuyor.
Kütahya ilinde 12 ilçe ve 1 il merkezi vardır: Kütahya (İl merkezi) Altıntaş
Eski kaynaklara, sikke ve yazıtlara göre Kütahya'nın antik dönemdeki adı "Kotiaeion"dur. Ünlü Antik Çağ Coğrafyacısı Strabon bu adın, "Kotys'in Kenti" anlamına geldiğini belirtmektedir. Kotys, Trakya'da yaşayan Odrisler'den olup, Romalılar'ın M.S. 38'de Anadolu'ya gönderdiği bir komutanın adıdır.
Buna göre, tam biniş 7,50 liradan 11 liraya, ilkokul-lise 5 liradan 7,50 liraya, üniversite öğrenci 6 liradan 8,50 liraya, üniversite ikametkart 5 liradan 7,50 liraya yükseldi.
Bu nüfusun %78,3'ü şehirlerde yaşamaktadır (2020 sonu). İlin yüz ölçümü 11.632 km2'dir. İlde km2'ye 50 kişi düşmektedir. 2021 TÜİK verilerine göre 13 ilçe, 28 belediye, bu belediyelerde 222 mahalle, ayrıca 546 köy bulunmaktadır.
Verimli ovalarında en çok tahıl ekilir. Sebzecilik ve meyvecilik de oldukça gelişmiştir. Başlıca tarım ürünleri, buğday, arpa, mısır, baklagiller (nohut, fasulye ve burçak), şekerpancarı, kenevir lifi, kenevir tohumu, sakız ve tohum olarak haşhaş, patates ve soğandır.
Kütahya ilimiz, Türkiye için şu nedenlerden dolayı önemlidir: Tarihi ve kültürel önemi: Kütahya, tarihi ve kültürel açıdan zengin bir şehirdir. Şehir, Neolitik Çağ'dan beri yerleşim yeri olmuştur. Kütahya'da Frig, Hitit, Lidya, Pers, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi birçok medeniyete ait kalıntılar bulunmaktadır.
Kütahya bölgesinde yazlar ılık, kurak ve açık ve kışlar çok soğuk, karlı ve parçalı bulutlu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri