a) Kütüphane binası, okuma salonları ve koridorlarda su hariç yiyecek ve içecek tüketilmez. b) Kütüphane binası içersinde cep telefonuyla konuşulmaz. c) Kütüphane içerisinde izinsiz kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu ve benzeri araçlarla çekim yapılmaz. ç) Kullanıcılar, kendi eşyalarından sorumludur.
Kütüphane giriş ve çıkışlarında sosyal mesafe kurallarına en az 1 metre olacak şekilde uyulmalı. Girişlerde, kişiler sıra ile içeriye alınmalı. Sırada durulması gereken alanlar, aralarında en az 1 metre mesafe olacak şekilde yer işaretleriyle belirlenmeli.
Kütüphanede su haricinde yiyecek içecek tüketilmemelidir. Yiyecek ve içecek ihtiyacı yalnızca yemek salonları ve pastaneden giderilmelidir.
* Kitapları geç getiren kullanıcılara her kitap için günlük 50 kuruş gecikme cezası uygulanır.
İlgili 15 soru bulundu
a) Kütüphane binası, okuma salonları ve koridorlarda su hariç yiyecek ve içecek tüketilmez. b) Kütüphane binası içersinde cep telefonuyla konuşulmaz. c) Kütüphane içerisinde izinsiz kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu ve benzeri araçlarla çekim yapılmaz. ç) Kullanıcılar, kendi eşyalarından sorumludur.
3- Kütüphaneye girişte ve ödünç verme işlemleri sırasında kimlik kartı gösterilmesi zorunludur. 4- Kütüphaneye, su haricinde yiyecek ve içecek sokulması, tütün mamüllerinin içilmesi kesinlikle yasaktır.
Kütüphane, zorunlu durumlarda ödünçte olan yayını süresi dolmadan geri isteyebilir. Ödünç alınan kitap kaybolmuş ise kitabın aynısı kullanıcı tarafından temin edilir. Kitap kaybolmuş ve piyasada da bulunamıyor ise yönetimin belirleyeceği muadili bir kitap kullanıcı tarafından temin edilir.
Sessiz ve konsantre bir ortam: Kütüphaneler sessiz bir ortam sunarlar, bu da öğrenme sürecinizi destekler ve dikkatinizi dağıtacak faktörleri minimize eder.
Kütüphane içinde, su haricinde yiyecek, içecek, tütün ürünleri ve alkol tüketilemez.
Teknik hizmetler kütüphanenin tüm araç-gereçlerinin (kitap, dergi gibi basılı materyaller ile film, slayt, CD gibi görsel-işitsel araçlar ve elektronik yayınlar) seçimi, sağlanması ve bunların okuyucuya sunulacak duruma getirilmesi için yapılacak işlemlerin tümüdür.
“Kütüphaneler, elde edilen bilginin toplanması, depolanması ve dağıtılması fonksiyonlarını gören hizmet işletmeleridir” Toplumsal gereksinimleri karşılamak için kurulan kütüphaneler, her türlü kayıtlı bilgi kaynağını bilgi gereksinimi olan kullanıcıya etkin biçimde sunar böylece bağlantı işlevini sağlamaktadır.
Okul kütüphanesi, idealde, sadece bir “kitap odası”ndan ibaret olmamalı, çocukların içinde rahatça zaman geçirebileceği, kendi ilgilerine ve ihtiyaçlarına uygun içeriklere kolayca ulaşıp, hem bireysel hem de başkalarıyla interaksiyon halinde öğrenebileceği bir alan olmalıdır.
Kimlik kartı yeterli olacaktır. Yabancı uyruklu okuyucuların ise pasaport veya 99 ile başlayan T.C. Kimlik Kartları gerekmektedir.
Dewey Onlu Sınıflandırma Sistemi (Dewey Decimal Classification - DDC) olarak bilinen bu yöntem bugün en yaygın kullanılan kütüphane sistemi. Dewey'nin geliştirdiği sistemde, on ana başlık ve bunların alt başlıkları üzerinden kitaplara belirli numaralar veriliyor ve kitaplar buna göre raflara diziliyor.
1. Kütüphanemiz, okuyucularına kişisel dizüstü bilgisayarları, tabletleri, akıllı telefonları ve diğer mobil cihazlarıyla Kablosuz Bağlantı (Wi-Fi) ile internet erişim imkânı sunmaktadır.
7. Kütüphane içinde diğer kullanıcıları rahatsız edecek şekilde davranılması, yüksek sesle konuşulması, kütüphane işleyişini ve düzenini bozucu benzeri hareketlerde bulunulması kesinlikle yasaktır. 8. Kütüphane kullanıcı salonları içinde ve yakınında, cep telefonu ile konuşulması kesinlikle yasaktır.
Kütüphaneci, üniversitelerin bilgi ve belge yönetimi bölümünden mezun olup kütüphanelerde çalışan personellerdir. "Bilgi uzmanı", "bilgi profesyoneli", "kütüphane personeli", "kütüphane uzmanı", "kütüphane öğretmeni" ve "bilgi yöneticisi" gibi unvanlarla da adlandırılır.
Kütüphane görevlileri okumaktan, incelemekten, kitapları etiketlemek ve sınıflandırmaktan keyif alan insanlar olmalıdır. Bu kişiler dikkatli olmalı ve titiz çalışmalılardır. Kapalı ve sessiz bir ortamda çalışmaya uyum sağlayabilmelilerdir. Aynı zamanda görevli, verilerle çalışmaktan da keyif almalıdır.
Kütüphanelerde üyelik işlemleri ücretsizdir.
Çocuk Kütüphanesi 25.000 adet kitaptan oluşan koleksiyonu ile 5-10 yaş arasındaki çocuklara hizmet vermektedir.
Halk kütüphanesinden 15 gün süre ile 3 adet kitabı ödünç alma hakkınız vardır. Söz konusu süre bir kereye mahsus olmak üzere 15 gün daha uzatılabilir. Peki kitap ödünç süre uzatımı nasıl yapılır?
Kütüphane materyali ve eşyalarına zarar verenler disiplin kuruluna verilir. Kütüphane içinde, su haricinde yiyecek, içecek, tütün ürünleri ve alkol tüketilemez. Kütüphane içinde cep telefonu kullanılamaz.
Giriş kartı almak isteyen kişinin, kütüphaneye gelerek kayıt bölümüne başvurması, bağlı olduğu kurum veya kuruluştan alınmış kimlik belgesini göstererek, kullanıcı giriş formunu doldurup imzalaması gerekir. Başvuran kişinin dijital fotoğraf makinesi ile fotoğrafı çekilerek, giriş kartı kendisine teslim edilir.
İnsanlar bilgiye erişmede yardıma ve doğru yol göstericiliğe (rehberliğe) gereksinim duydukları için kütüphaneye giderler. İnsan, yaratıcılığını teşvik ettiği/desteklediği için kütüphaneye gider.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri