Kumun değişim zamanı için topaklanmayan kumlarda haftada 1 ve topaklanan kumlarda 30 günde 1 önerisini verilir. Eğer tuvalette ağır bir koku varsa ya da tuvaletin tabanından idrar birikimi gerçekleşiyorsa kumun tamamen boşaltılması, tuvaletin temizlenmesi ve yen, kum eklenmesi gerekir.
Bakteri ve parazit oluşumunu önlemek için her zaman hijyenik olmalıdır. Kedi kumunun mümkünse haftada bir olmazsa 10 günde bir mutlaka düzenli olarak değiştirilmesi gerekir. Kumu değiştirirken kum kabını da mutlaka temizlemelisiniz.
Kedi tuvaletleri en az günde iki defa temizlemek koku oluşumunu büyük ölçüde yok eder. Günlük olarak temizlediğimiz kedi kumuna yeni kum eklemek kötü koku oluşumunu azaltır. 10 ya da 15 günde bir kedi tuvaletindeki tüm kumu değiştirip tuvaleti yıkayıp tuvalete yeni kum eklersek gerekli hijyeni sağlamış oluruz.
Kediniz için 1 paket, ortalama 1 ay gidiyor. Parfümsüz olan kum, tüm kedi cinsleri için uygun. Ürün hem yavru hem de yetişkin kediler için tercih ediliyor.
Beş litre aldığınız kedi kumunu haftalık olarak değiştirirseniz 15 günde aldığınız kum biter.
İlgili 29 soru bulundu
Karanlık bir yer olmamalıdır. Temiz havadar olmasına dikkat edilmeli. Kedi kum kabı direk güneş ışığı almamalı. Kedinizin kolay ulaşabileceği bir yere konulmalı.
Kedi Kumu Ne Kadar Konmalı? 1 - Kedinizin tuvalet kabını 7 cm yüksekliğe ulaşana kadar kedi kumu ile doldurunuz. 2 - Düzenli olarak kedi kumu kabındaki katı atıkları bir kürek yardımıyla alarak kedinizin tuvalet kabının temiz kalmasına özen gösteriniz.
Kediniz kum kutusunun yerini ve kokusunu iyi tanır. Bu nedenle gece karanlığında bile kum kutusunu bulabilirler.
Tuvalet dışına idrar ya da dışkı yapmak, normalden daha fazla ve agresif bir şekilde kum eşelemek düzenli temizlik talebi olarak karşılaşabileceğiniz hareketlerden bazılardır. Kedi kumu temizleme işlemini en fazla 2 günde 1 düzenli olarak yapmanız, mümkünse her gün yapmanız herkes için en konforlu çözümdür.
1' 10 oranında sirkeli su karışımı ile kabı silin ve 5 dk bekletin. 5 dk sonra kabı durulayın. Sirke mikroplardan arınma sağlayacağı gibi, kötü kokulara karşıda bariyer olacaktır. Kabın içine ılık su koyun ve 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin. 10 dk bekledikten sonra durulama işlemine geçin.
Kedi kumu temizliği, sadece kedinizin tuvaletini yaptıktan sonra kepçe temizliği ile bitmemektedir. Kedi kumunu sürekli üstüne doldurmak yerine iki haftada bir, kum kabının yıkanması önerilmektedir. Kedi kum kabını yıkarken sıcak su ve yumuşak sabunla yıkamaya dikkat edilmelidir.
Kedi kumuna parfüm sıkmak önerilmez. Parfüm, kedinin hassas duyularını rahatsız edebilir ve sağlık sorunlarına neden olabilir. Kedilerin genellikle doğal kokuları sever, bu nedenle temiz kum kullanımı ve düzenli temizlik koku kontrolü için yeterlidir.
- Klozete dökülür mü? Her kedi kumu klozete dökülebilen özellikte değildir. Özellikle bentonit yapısında olan kedi kumlarının tuvalete dökülmesi oldukça sakıncalıdır.
Çok emici yapısı nedeniyle uzun süre değiştirilmezse koku oluşumuna sebep olabilir. Sık olarak değiştirilmesi gerekir.
Koku yapmayan en iyi kedi kumu markaları olarak genellikle Bentonit, Refleks, Eve Clean, Proline gibi markalar tercih edilmektedir. Bu markaların fazlasıyla tavsiye edilmesi ve genellikle tercih edilmelerinin sebebe koku yapmaması ile birlikte oldukça iyi emicilere sahiptirler.
Kediler tuvaletlerini yaparken kendilerini koruyamayacaklarını düşünüp çok zaman tedirgin de olurlar. Bunun için sahibinin de kendini savunmasız hissettiğini düşünürler. Sahibi tuvaletteyken başına herhangi bir şey gelmesin ve kendini yalnız hissetmesin diye kapının önünde beklerler.
30 günde bir yapılacak kum kabı bakımında, kum kabı tamamen boşaltılmalı ve kabı , sabunlu ılık su ile yıkayarak ve sonrasında iyice durulayıp havalandırdıktan sonra yeni poşet ve kum ile birlikte hazırlamanız tavsiyedir.
Koku yayan alanı karbonatla kapladıktan sonra 30 dakika bekleyip karbonatı temizleyebilirsiniz. Beyaz sirke ya da elma sirkesi ile hazırlayacağınız bir solüsyon, kedi idrarını ve ardında bıraktığı kokuyu temizlemede size yardımcı olabilir.
Kedi kumu torbaları, kedinizin tuvalet ihtiyacını karşıladığı kum kabından çıkan kum taneleri, dışkı ve idrarın etkili bir şekilde taşınması ve atılması için tasarlanmış özel ürünlerdir.
herhangi bir inşaat kumu, deniz kumu, hafriyat atığı, taş, moloz, talaş gibi sıradan bir kum olmamalıdır. İçinde pis atıklar, sinek ölüsü, yabancı ya da kimyasal madde, çöp artığı, sigara izmariti gibi kalıntıların bulunmaması gerekir.
Her bir kedi için en az bir kedi tuvaletiniz olsun. Çoğu uzman her kedi için 1 kedi tuvaletinin yanı sıra fazladan bir tuvalet daha edinilmesini önermektedir. 3 kedi aynı ScoopFree kedi tuvaletini kullanabilir, ancak bu durumda kutuları daha sık değiştirmeniz gerekir ve tuvalet başında kavgalara tanık olabilirsiniz.
Kedi gözlerinin en dikkat çekici özelliği göz bebeklerinin iğ şeklinde olmasıdır. Bu şekildeki göz bebeği, yuvarlak göz bebeğine kıyasla, gelen ışık miktarına göre daha hızlı büyüyüp küçülebilmekte ve daha geniş bir form alabilmektedir. Kediler geceleri insan gözüne göre daha net görürler.
Bu eğitim gayet basittir: Gitmek istediğini fark edince, yavru kedinizi hemen alıp tepsinin üzerine götürün. Ayrıca sabah erken saatlerde, gece yatmadan önce ve her öğünden sonra onu tepsiye götürerek yardımcı olabilirsiniz.
Ever Clean size üstün sonuçlar sunmak için özenle tasarlanmıştır. Bu nedenle, kedi kumlarımızı her zaman kutudan çıktıkları şekliyle kullanmanızı öneriyoruz. Ever Clean'i diğer kedi kumu türleri ile karıştırırsanız, aynı mükemmel sonuçları elde edemezsiniz. Düzgün bir şekilde topaklanmayabilirler.
Kedinin tuvaleti uzun süre temizlenmediğinde yuvarlak kurt gibi mantar enfeksiyonlarına yol açabilmektedir. Üstelik bu enfeksiyonlar enfekte olmuş kedilerden çok kolay bir şekilde bulaşabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri