Kuzu böbrek yatağı kemiğinden sıyrılıp rulo şeklinde sarılmasıyla elde edilir. Kuzunun bonfile biftek kısmından yapılan Beyti hem lezzeti hem de pratikliği açısından ızgarada oldukça tercih edilir.
Açıklama: Migros Uzman Kasap kalitesi ve güvencesi ile özenle denetlenen kuzuların sırt bölgesinden elden edilen kemiksiz, yumuşak ve lezzetli bir ettir.
Bugün sizlere urfa yöresine ait bir lezzeti olan beyti kebabı nasıl yapılır onu araştırdık. İşte beyti kebabı yapmanın püf noktaları... Daha çok Adana ve Urfa yöresinde yapılan bu lezzet hem hamur işlerini hem de kebabı sevenlerin vazgeçemeyecekleri yemekler arasında yer alacak.
Fümeci SmokeHouse Kuzu beyti, kuzu sırt etinin kendi yağı ile birlikte rulo yapılarak şişlere takılmasıyla hazırlanır. Karskiden olarak da bilinen bu leziz beyti en sevilen öğünlerinizin yıldızı olacak. Kuzu beyti leziz bir öğün olarak aklınızı başınızdan alacak.
Kuzunun sırtındaki arka bölüm, pirzolalığın devamıdır ve bu bölümde kaburga kemikleri olmadığı için fileto buradan çıkarılır. Bu bölümdeki etle kızartmalar ve rostolar yapılır. Fileto pirzoladan sonra kuzunun en değerli ve en lezzetli bölümüdür.
İlgili 41 soru bulundu
Kuzunun sırt kısmından çıkan filetonun dilimlenmiş halidir.
Yağsız ve yumuşak etli bölümdür. Lezzetli bir kuzu ve koyun eti için but önerilir. Nefis fırın yemekleri ve ızgara için koyun but tercih edebilirsiniz.
Bir kabın içine yağı ve baharatları koyuyoruz. Beytilein her iki tarafına da fırça yardımıyla sosu sürüyoruz. Tepsiye dizdikten sonra üzerine domatesleri diziyoruz. Hepsini toplu şekilde girin tepsisine koyup 150-175 derecede pişiriyoruz.
Beyti kebabı öyle bir lezzet ki, hangi yöreye ait olduğu konusunda dahi bir bilinmezlik ve bir rekabet mevcut. Şanlıurfa ve Adana'da sıklıkla yapılan bu nefis kebap tüm Güneydoğu Anadolu mutfağında da oldukça meşhur.
Yarım fincan zeytinyağı koyduğunuz tavaya, tuz ve karabiberle birlikte kuşkonmazları ekleyin ve soteleyin. Kuzu beytileri de tavada kuşkonmazların yanında mühürleyerek her iki tarafını 5 dakika pişirin.
Kuzu böbrek yatağı kemiğinden sıyrılıp rulo şeklinde sarılmasıyla elde edilir. Kuzunun bonfile biftek kısmından yapılan Beyti hem lezzeti hem de pratikliği açısından ızgarada oldukça tercih edilir.
Kebabın Orta Doğu gibi yerlerde çok eski bir tarihi olsa bile, Türkler tarafından yaygın hale getirilmiştir. Türk usulü kebap şiş üzerinde yapılabildiği gibi, güveç, köfte ve diğer formlarda da olabilir. Kebap mutfağı dünyaya Müslümanlık etkisiyle paralel olarak yayılmıştır.
Kuzu kapama yapmak istiyorsanız, kuzu sırt eti en ideal bölümdür.
Külbastı hayvanın döş kısmından kola yakın yerinden elde edilen kemiksiz et olarak bilinmektedir.
İncik, kasaplık hayvanların bacaklarında, dizleriyle paçaları arasındaki kısma verilen isimdir. Kuzu incik, koyun etinin pirzola ile birlikte en makbul kısmı sayılır.
Erzincan yöresi ile özdeşleşen buğu kebabı, et ve sebzelerin yumuşayana kadar pişirilmesiyle hazırlanır. Daha sonra et ve sebzeler güveçte kaşar peyniri ile buluşur ve fırına verilir.
Önceden adana köftelerimizi yağda pişiriyoruz. Sonra lavaş ekmeğimizi alıp 3 tane köfte diziyoruz, üstüne peyniri ekliyoruz, isteğe göre sos eklenebilir. Ekledikten sonra ekmeği rulo şeklinde duruyoruz. Yumurtanın sarısını ruloların üstüne sürüyoruz ve dürümün açılmaması için ucuna da sürüyoruz.
1 Porsiyon (Orta) Beyti Kebabı 489,37 kaloridir. Beyti Kebabı içeriğinde 27,50 Karbonhidrat(g), 24,12 Protein(g), 30,73 yağ(g), 2,00 lif(g), 673,07 Sodyum(mg), 541,34 potasyum(mg), 113,60 Kalsiyum(mg), 141,95 A Vitamini(ui), 5,08 C Vitamini(mg), 2,77 ve Demir barındırır.
Pirzola, fırında pişirilmeden önce tavada mühürlenir. Daha sonra isteğe göre sebzelerle birlikte fırın tepsisine alınır. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10-15 dakika kadar pişirilir. Pişirme işleminin ardından 4-5 dakika fırında bekletilir ve servis edilir.
*Döküm tavayı harlı ateşte en az 10 dakika ısıtın. *Kuzu bifteklere tuz ve karabiber serpiştirin ve kızgın tavaya yerleştirin. *Her iki yüzü de 3 ila 5 dakika arası pişirin, kekik ekleyip 2-3 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Kuzu tandır hangi etten yapılır? sorusu gelecektir mutlaka, ben hep ön kol kullanıyorum, kalabalıksa da arka da kullanıyorum, kuzu kol lezzet katacak kadar yağlı oluyor ve dilimlendiğinde tencereye kolayca sığıyor.
Yavru koyunlar cinsiyet fark etmeksizin kuzu olarak adlandırılır. 6. aydan sonra kuzular, 1 yaşına gelinceye kadar toklu olarak isimlendirilir. Şişek terimi, 1 ile 2 yaş arasındaki koyunlar için kullanılır. Daha sonraki dönemlerde koyunlar cinsiyetlerine ve damızlık durumlarına göre farklı isimler alırlar.
Kuzu eti ise daha yumuşak ve yağlı olduğu için mangallık etlere oldukça uyum sağlıyor. Özellikle, kuzu sırtı, pirzola ve küşleme mangal için en çok tercih edilen etler arasında geliyor. Kasabınızdan alacağınız kuzu sırtından külbastı veya kuzu şiş yaptırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri