Öğrenci, ön lisans bölümünde iken yurtta kalmak için başvuruda bulunursa, ön lisans eğitimini tamamlayana dek (2 yıl), lisans eğitimi için başvurduysa 4 yıl yurtta kalma hakkına sahip oluyor. Bunun için yeniden başvuru yapılmasına gerek yoktur.
Yurt başvuruları her yıl yenilenmektedir.
Burs almaya devam etmek isterseniz her eğitim öğretim yılında burs başvuru prosedürünü uygulayarak yeni dönem için tekrar başvuru yapmanız gerekmektedir.
İlk kayıt ücreti yatırılmadığı takdirde yurt yerleştirme işlemi iptal edilmektedir. 8. Yurt yerleştirme işlemi yapılıp kayıt yaptırmayan öğrenciler seneye tekrar yurt başvurusu yapabilirler mi? Yurt yerleştirme işlemi yapılıp kayıt yaptırmayan öğrencilerin tekrar yurt başvuru hakkı bulunmaktadır.
Depozitosunu alarak yurttan ayrılmış olan öğrencilerin velileri (kayıt yenileme hakkı olanlar); depozitolarını ilgili hesaba yatırıp,"Yurt Kayıt Yenileme Dilekçesi" ile ilgili Yurt İktisadi İşletme müdürlüğüne müracaat ettikleri takdirde bu öğrencilerin de kayıt yenilemeleri yapılır.
İlgili 22 soru bulundu
Daha önce lisans eğitiminde yurtta kalan öğrencinin yurt başvuru hakkı bulunmaktadır. İkinci lisans eğitiminin normal öğrenim süresi kadar barınma hakkı mevcut olup fazladan herhangi bir ücret ödememektedir.
ı) Yurtta barınmakta iken öğretim kurumunda kayıt donduran öğrenciler dönüşlerinde öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Kayıt dondurulan süreler normal öğrenim süresinden sayılmaz. Kayıt donduran öğrenciler, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
KYK YURT KAYITLARI NE ZAMAN? Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıt işlemlerini, 16 Eylül saat 23.00'e kadar e-Devlet üzerinden tamamlayacak. Yurt kaydının tamamlanması için ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve e-Devlet üzerinden taahhütname onayı verilmesi gerekiyor.
Kaydı silindikten sonra borcunu ödeyen öğrenci yurtlara başvuru süresi içerisinde yeniden başvuru yapabilir.
Kayıt Sildirmek için; Kalmakta olduğunuz yurdunuza imzalı bir dilekçe vermeniz gerekmektedir. Dilekçenize istinaden güvence bedeli ve gün bazında yatak ücretiniz size iade edilecektir. Dilekçenize mutlaka SİZE AİT BİR HESABIN IBAN NUMARASINI yazmanız gerekmektedir.
Ocak ayında güncelleniyor KYK burs ve kredileri. Ocak ayına kadar kredi ve burs yatmaya devam eder, diğer dönem kayıt yenilersen öğrenim kredin kesilmez. Eylül ayında kaydını yenilemezsen Ocak ayında kesilir. Kesildiği taktirde de kayıt yaptırdıktan sonra E-devlet üzerinden tekrar açtırabiliyorsun.
Herhangi bir işlem yapmazsan bir şey olmaz. Seneye de tekrar başvurabilirsin ayrıca bir sorun olmaz.
Kurumumuzdan burs/öğrenim kredisi alan öğrencilerin durumları YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden sorgulanmaktadır. Sorgulama esnasında öğrenim bilgileri pasif olarak görülen öğrencilerin burs/öğrenim kredisi ekim ayı itibarıyla kesilecektir.
KYK yurt depozitosu bir kere olacak şekilde yurt kayıt esnasında alınır. Yapılacak olan fiyat zamlanması durumunda ise aradaki fiyat farkı kadar tekrar bir ödeme gerçekleştirilir.
Kamu personeli olmaması gerekir, Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması. Yurt başvurusu yaptığı tarihte otuz yaşını doldurulmamış olmalıdır. Bu şartların dışında kalanlara KYK yurdu çıkmamaktadır.
İki Kardeşe De Aynı Kurumdan Burs Veriliyor Mu? Kardeşinizin öğrenim sırasında burs alması, kardeşinizle ikinizin de burs almasının önüne geçmiyor. Yani eğer siz kardeşinizden küçükseniz, ortaöğretim kurumları için olan burslardan da faydalanıyorsunuz.
Öğrenci, ön lisans bölümünde iken yurtta kalmak için başvuruda bulunursa, ön lisans eğitimini tamamlayana dek (2 yıl), lisans eğitimi için başvurduysa 4 yıl yurtta kalma hakkına sahip oluyor. Bunun için yeniden başvuru yapılmasına gerek yoktur.
Öğrencinin yurt ücretini ödemediği ayı takip eden ayın en geç 10'uncu günü güvence bedelini tamamlaması gerekmektedir. Ayın 10'uncu günü resmi tatil olması durumunda ücretin takip eden ilk iş gün yatırılması gerekmektedir. Bu kıstasa uygun olarak yurt ücretinin yatırmayan öğrencinin kaydı silinir.
Aynı yarıyıl içerisinde mazeretsiz olarak 15 gün yurtlara gelmeyen öğrencilerin kayıtları silinir. Hazırlık Dışarıda Hazırlanan öğrenci statüsüne geçmem durumunda yurtlarda kalabilir miyim?
YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRENCİLER BİR YIL DAHA YURTTA KALABİLİR. Resmi Gazete'de 9 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan yönetmeliğin yedinci bölümünün 'Yurtlarda barınan öğrenciler' kısmının geçici maddesinde, öğrencilerin istemeleri durumunda yurtlarda kapasite varsa bir yıl daha kalabileceklerini belirten açıklama yer alıyor.
Evet. Haftasonu izni o 75 günden düşmüyor.
Sınıfta kalma ve dondurma bursunu krediyi çevirir yurdu etkilemez. Yatay geçişte yurdu etkilemiyor sanırım.Eğer kykda isen değişiklik yaptığını belirterek (gideceğin yerde boş yatak olması lazım) yurtta kalabilirsin.
Öğretim kurumundan en az bir yarı yıl izin alan veya kayıt donduran öğrencinin bursu, Kuruma durumunun bildirildiği tarihi takip eden ödeme döneminden itibaren kalan süre kadar kesilir. Öğrencinin yeniden öğrenimine başladığını belgelendirmesi halinde bursun ödenmesine devam edilir.
Not ortalaması bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu, ekim ayından itibaren öğrenim kredisine dönüştürülecektir. Öğrencilere, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar öğrenim kredisi ödenecektir.
2023-2024 öğretim yılının başlamasına az bir süre kala KYK yurtlarının fiyatları belli oldu. Buna göre Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı KYK yurtlarında fiyatlar 345 lira ila 570 lira arasında değişiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri