KYK yurtları, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmet vermektedir. Yurtlarda odalar genellikle 2-4 kişiliktir. Odalarda çalışma masası, buzdolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır. Banyo ve tuvalet ortak kullanım alanıdır.
Yurda götürdüğünüz terliğiniz oda içinde ve banyoda kullanmak üzere 2 tane olmasında fayda var. KYK yurtlarında nevresim, yastık, yorgan veriliyor. Ama ben kendi yastığım dışında uyuyamam diyorsanız kendi yastığınızı ya da normale göre daha çok üşüyorsanız kendi yorgan, battaniyelerinizi götürebilirsiniz.
Yurtlarımızda gerek ortak kullanım alanları gerekse öğrenci odaları program dahilinde temizlenmektedir. Ortak tuvalet ve duş bulunan yurtlarda ortalama her dört öğrenci için bir tuvalet ve duş bulunmaktadır.
KYK YURDUNDA HAFTA SONU İZİN ALMAK GEREKİYOR MU? KYK yurdunda kalan öğrencilerin hafta sonları izin hakları bulunuyor fakat bunları görevli ve yetkili kişilere bildirmeleri gerekiyor. Öğrencilerin hafta sonu kullandıkları izinler, normal izin ya da devamsızlık haklarından düşmüyor.
Giysi dolabı, komodin, nevresim takımı, yastık, battaniye, yorgan vb. yurt malzemeleri verilmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Kişisel bakım ürünleri için ilk tavsiye yanınıza bornoz almamanız. Hem çok yer kaplar hem de yıkaması kuruması daha zor. Bunun yerine büyük havlular tercih edebilirsiniz. 1-2 tane de el havlusu ve bir saç havlusu sizi idare edecektir. Ayrıca götürmeniz gereken kişisel bakım eşyalarınız için küçük bir liste verelim.
Yurtlara en erken hangi tarihte girebilirim? Üniversite ve yurt kayıtlarını tamamlayan yeni öğrenciler, Yurt Başvuru Takvimi'nde belirtilen tarihten itibaren yurtlara girebilir. Eğitimlerine devam etmekte olan öğrenciler ise yarıyıl başlangıcından en erken 3 gün önce yurtlara girebilir.
KYK yurtlarında akşam yemeği: Hafta içi ve hafta sonu 16.00-22.30 saatleri arasında yapılmakta.
Diğer kurallardan bahsetmem gerekirse; yurdumuzda elektrikli cihazlar, su ısıtıcısı, üçlü priz gibi cihazlar yasak.
Banyo, Tuvalet ortak kullanım alanı olabiliyor. 4. tip: KYK yurtları ülkemizde bulunan orta derecede yurtlardır. 4. tip yurtlarda oda büyüklüğüne göre kişi sayısı 2-4 kişi olarak değişmektedir. Odalarda çalışma masası, buz dolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır.
Stüdyo odaların bulunduğu bloklar ayrıdır. Bu bloklar daire şeklinde olup her daire içerisinde her bir kişiye bir oda düşecek şekilde 6 adet oda bulunur. Her odada tuvalet ve banyo mevcut, salon ve mutfak ise ortaktır.
En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor. Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.
TİP 5 - 6 KYK YURDU: En lüks olarak bilinen bu 5. be 6. tip KYK yurtlarında, odalar 1-2-3 kişilik olmakla birlikte odaya özel tuvalet bulunmaktadır. Ayrıca oda içinde öğrencilerin neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayacak eşya bulunmaktadır. Aylık ödemesi 510 - 570 TL'dir.
KYK yurtlarına kayıt yaptırmak isteyenler, KYK yurt ücretlerinu 13-16 Eylül tarihleri arasında ödeyecek. KYK yurt odaları 345 lira ile 750 lira arasında değişiyor. Yurt ücretleri Ziraat Bankası'na ödeniyor.
Yurtlarımızda kesin kayıtlı olarak barınan öğrencilere yapılan günlük beslenme yardımı; 2023-2024 öğretim yılında yurtların açılış tarihinden itibaren sabah kahvaltısı yardımı 40,00 TL, akşam yemeği yardımı ise 80,00 TL olmak üzere toplam 120,00 TL olarak uygulanmaktadır.
Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak faaaliyetlerini sürdüren Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında öğrencilere yemek desteği veriliyor.
Öğrenciler seçtikleri yemeklerin toplam fiyatını belirler ve yardım bütçesini aşma durumu olursa bu durumda aradaki farkı nakit olarak ödemektedirler. Yani KYK yurtlarında yemek belirlenen beslenme yardımı ücreti kadar ücretsizdir.
Yurda en son giriş saati ise 23.00. KYK yurtlarında mevcut olarak uygulanan sisteme göre, öğrenciler yurtlardan sabah en erken 06.00'da çıkabiliyor. Yurda en son giriş saati ise 23.00. Yurt giriş çıkışlarına uymayan öğrenciler uyarı cezası alıyor.
Hectopat. Yurtta barınmakta iken öğretim kurumunda kayıt donduran öğrenciler dönüşlerinde öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Kayıt dondurulan süreler normal öğrenim süresinden sayılmaz. Kayıt donduran öğrenciler, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
MADDE 9- (1) Öğrencilerin yurdun kapalı alanlarında sigara içmelerine izin verilmez. (2) Yasağa uymayanlar hakkında 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun ile 5326 sayılı Kabahatler Kanununda öngörülen cezai müeyyideler uygulanır.
Yurda sokulması ve yapımı yasaklanan ve 4 ncü maddenin 1 nci fıkrası kapsamına giren bıçak ve aletlerin satılması, satınalınması, taşınması ve bulundurulması yasaktır. Bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılmasına 4 ncü maddeye göre izin verilen bıçaklar bu yasağın dışındadırlar.
(2) Kınama cezasını gerektiren fiil ve haller aşağıda belirtilmiştir: a) Yurttan ayrılırken veya yurt idaresince gerekli görülen durumlarda dolap, bavul ve benzeri özel eşyalarının aranması için, yurt idaresinin gerekli işlemleri yapmasına engel olmak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri