Genel olarak istenen kayıt belgeleri şunlardır;
4 adet vesikalık fotoğraf, Kimlik fotokopisi, IBAN numarası, (Yurttan ayrıldığınızda depozitoyu yatırmak için istenmektedir.)
KYK yurt kaydı 16 Eylül saat 23.00'a kadar yapılması gerekiyor. İlk kayıt ücretinin yatırılmasının ardından Devlet üzerinden 'Yurt Kayıt İşlemleri' menüsünde yer alan “Yurt Taahhütname Onayı”nın gerçekleştirilmesi gerekiyor. Ardından da gerekli belgeler yurt müdürlüklerine teslim edilecek.
İşte, KYK yurt kayıt belgelerine ilişkin detaylar… KYK yurt sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar hazırlıklarına başladı. Adayların yurtlara yerleşebilmeleri için KYK tarafından istenen belgelerin teslim edilmesi gerekmektedir.
Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıt işlemlerini, 16 Eylül saat 23.00'e kadar e-Devlet üzerinden tamamlayacak. Yurt kaydının tamamlanması için ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve e-Devlet üzerinden taahhütname onayı verilmesi gerekiyor. İlk kayıt ücretini süresinde ödemeyenlerin yurt hakkı geçersiz sayılacak.
İlgili 23 soru bulundu
KYK YURT ÇIKARSA GİTMEK ZORUNLU MU? Herhangi bir işlem yapılması gerekmemektedir. İlk kayıt ücreti yatırılmadığı takdirde yurt yerleştirme işlemi iptal edilmektedir.
Oda tipleri kalan kişi sayısı, yatak, çalışma masası vb. durumlara göre değişiyor. 2023-2024 KYK Yurt Ücretleri en düşük 345 liradan başlıyor. Aylık ücretler turt tipine göre 570 liraya kadar yükselebiliyor.
Yurtlara en erken hangi tarihte girebilirim? Üniversite ve yurt kayıtlarını tamamlayan yeni öğrenciler, Yurt Başvuru Takvimi'nde belirtilen tarihten itibaren yurtlara girebilir. Eğitimlerine devam etmekte olan öğrenciler ise yarıyıl başlangıcından en erken 3 gün önce yurtlara girebilir.
7- Sağlık Raporu (Aile Hekiminden Alınacak, "Pansiyonda kalabilir" notu düşülecek. Eğer "Pansiyonda kalabilir" notu yazılamazsa sağlık raporu yeterlidir.)
Doğrulaması yapılamayan öğrencilerin, sonuç ekranında belirtilen belgelerden engel raporunu yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay, diğer öncelik belgelerini ise yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç 7 gün içinde yerleştirildikleri yurt müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.
KYK yurt kayıt işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK kayıtları için e-kayıt sistemini uyguluyor. İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından öncelikle e-Devlet Yurt Kayıt İşlemleri bağlantısından taahhütname onayı yapılması gerekmektedir.
Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.
KYK yurtlarına kayıt yaptırmak isteyenler, KYK yurt ücretlerinu 13-16 Eylül tarihleri arasında ödeyecek. KYK yurt odaları 345 lira ile 750 lira arasında değişiyor. Yurt ücretleri Ziraat Bankası'na ödeniyor.
6.tip KYK yurtlarında ise odaların genellikle 2 kişilik olduğu söylenebilir.
KYK yurt tipleri, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanırken, bu sınıflandırma; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre belirleniyor. En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor.
KYK YURDUNDA HAFTA SONU İZİN ALMAK GEREKİYOR MU? KYK yurdunda kalan öğrencilerin hafta sonları izin hakları bulunuyor fakat bunları görevli ve yetkili kişilere bildirmeleri gerekiyor. Öğrencilerin hafta sonu kullandıkları izinler, normal izin ya da devamsızlık haklarından düşmüyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Özel Barınma Hizmetleri Yönetmeliği'nde yapılan güncelleme sonrasında, yurt kaydı için sağlık raporu ibraz etme zorunluluğu kaldırılmıştır. Sisteme Sağlık raporu belgesi yüklemenize gerek kalmamıştır.
Ayrıca bunların haricinde üniversite kaydı, silah, yurt dışına çıkış için de sağlık raporu istenmektedir. Bu raporlar aile sağlığı merkezlerinde aile hekimleri tarafından ve OSGB lerden verilebilir. Tek hekim imzasının yeterli olmadığı durumlarda devlet hastanelerine veya özel hastanelere başvurulabilir.
YÖK, 2020-2021 eğitim öğretim yılı için yükseköğretim kurumlarının sağlık raporu istenen programlarına yerleşen adayların, herhangi bir hastalığı olmadığına dair düzenlenmiş tek hekim raporu ile kayıt yaptırabilmesine olanak sağladı.
KYK Yurtları, okullar açılmadan 1 gün önce açılmaktadır. İlk yerleştirme sonrası yurtlara yerleştirilen öğrencilerin öğrenim gördükleri öğretim kurumunun akademik takvimine göre yurtta barınmaya başlamaları esastır. Öğrenciler belirtilen tarihte yurtta kalamayacak ise yurt müdürlüğü ile iletişime geçip izin almalıdır.
KYK yurtlarında mevcut olarak uygulanan sisteme göre, öğrenciler yurtlardan sabah en erken 06.00'da çıkabiliyor. Yurda en son giriş saati ise 23.00. KYK yurtlarında mevcut olarak uygulanan sisteme göre, öğrenciler yurtlardan sabah en erken 06.00'da çıkabiliyor.
Hectopat. Yurtta barınmakta iken öğretim kurumunda kayıt donduran öğrenciler dönüşlerinde öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Kayıt dondurulan süreler normal öğrenim süresinden sayılmaz. Kayıt donduran öğrenciler, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
Öğrenciler seçtikleri yemeklerin toplam fiyatını belirler ve yardım bütçesini aşma durumu olursa bu durumda aradaki farkı nakit olarak ödemektedirler. Yani KYK yurtlarında yemek belirlenen beslenme yardımı ücreti kadar ücretsizdir.
TİP 5 - 6 KYK YURDU: En lüks olarak bilinen bu 5. be 6. tip KYK yurtlarında, odalar 1-2-3 kişilik olmakla birlikte odaya özel tuvalet bulunmaktadır. Ayrıca oda içinde öğrencilerin neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayacak eşya bulunmaktadır. Aylık ödemesi 510 - 570 TL'dir.
Yurt ücretleri eylül ayı hariç en geç içinde bulunulan ayın son günü saat 23.00'e kadar banka aracılığıyla ödenir. 3. Yurtlarda barınan öğrencilere, eylül ayı yurt ücretlerini ödemeleri için 15 Eylül saat 23.00'e kadar süre verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri