Küçük İşletmeler Kuruma bağlı yurtlarda barınan öğrencilere ucuz, kaliteli ve hijyenik şartlara uygun olarak yemek verilmesi, diğer ihtiyaçlarının piyasadan daha ucuza sağlanması amacıyla öğrenci talepleri dikkate alınarak yurtlarımızda lokanta, kantin, fotokopi-kırtasiye, kuaför, berber çamaşırhane vb. işletmeler ...
Yaşam Alanı Olarak Yurtlar
GSB yurtları, öğrenciye sunduğu barınma imkânının yanı sıra sunduğu diğer hizmetlerle de adeta gençlerin yaşam alanı haline gelmiştir. Yurtlarda lokanta ve kantinin yanı sıra fotokopi-kırtasiye, kuaför, berber, terzi gibi öğrencinin ihtiyaç duyduğu pek çok işletme de hizmet vermektedir.
KYK yurtları, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmet vermektedir. Yurtlarda odalar genellikle 2-4 kişiliktir. Odalarda çalışma masası, buzdolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır. Banyo ve tuvalet ortak kullanım alanıdır.
6.tip KYK yurtlarında ise odaların genellikle 2 kişilik olduğu söylenebilir.
İlgili 16 soru bulundu
5. tip ve 6. tip KYK yurtlarının aylık ücreti 510 - 570 TL'dir.
Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.
Duş ve Saç Bakım Gereçleri
Saç kurutma makinesi, düzleştirici, maşa gittiğiniz yurtta kullanımının serbestliğini sorarak götürmenizde fayda olacaktır.
KYK yurdunda hafta sonları hariç 30 günlük izin alma hakkımız bulunmaktadır. Yani hafta sonları (resmi tatil günleri, bayramlar vs) dahil değildir.
Giysi dolabı, komodin, nevresim takımı, yastık, battaniye, yorgan vb. yurt malzemeleri verilmektedir.
Yurtlarda kalan her öğrenciye Yurtlar Müdürlüğü tarafından ücretsiz yastık kılıfı, çarşaf, nevresim ve battaniye verilir.
KYK yurtları normalde Eylül'ün ilk haftası açılmaktadır fakat yurt kaydı olan öğrenciler üniversitenin açılış tarihinden 1 gün önce giriş yapılabilmektedir. Daha erken giden öğrenciler ise yurt il müdürlüklerini arayarak mazeretlerini bildirip, izin almak şartıyla belirlenen tarihten önce kalabilirler.
Genellikle yurdun en alt katinda(kantinin de bulundugu katta) camasirhane bulunur. Orada cesit cesit camasir makineleri ve kurutma makineleri var. Edinecegin camasir deterjani ve yumusatici ile kiyafetlerini temiz tutabilirsin.
Öğrenciler, dilerse ekstradan ücret ödeyerek yemek porsiyonlarını büyütebilir. Yurt ücretlerindeki güncel değişiklikler ve bilgiler kapsamında KYK yurtlarında çamaşır yıkama hizmetinin de ücrete tabii olduğu görülür.
a) Öğrencilerin eşyalarını masa, dolap, yatak ve radyatörlerin üzeri, pencere kenarları vb. gelişigüzel yerlere bırakmalarına izin verilmez. b) Öğrenciler, öğrenci odalarında, dolaplarında, bavul, valiz, çanta vb. eşyalarının içerisinde bozulmaya elverişli yiyecek maddesi bulunduramaz.
ayrıca her yurt binasında çamaşır odası bulunur. buradaki makineler ve ütüler ücretsizdir. sizin sadece kendi deterjanınızı temin etmeniz gerekir (genelde arkadaşlar ortaklaşa alıp kullanırlar). "ben makineye atar başında beklerim, ütü yapmaya da üşenmem" derseniz neredeyse beleşe istediğiniz kadar çamaşır yıkarsınız.
KYK yurtlarında hafta sonu için kullanılan izinler devamsızlık haklarından düşmüyor. Bu nedenle hafta sonu izni birçok öğrenci tarafından tercih ediliyor.
Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 30 gün izin verilmektedir.
Hectopat. Yurtta barınmakta iken öğretim kurumunda kayıt donduran öğrenciler dönüşlerinde öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Kayıt dondurulan süreler normal öğrenim süresinden sayılmaz. Kayıt donduran öğrenciler, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
Kişisel bakım ürünleri için ilk tavsiye yanınıza bornoz almamanız. Hem çok yer kaplar hem de yıkaması kuruması daha zor. Bunun yerine büyük havlular tercih edebilirsiniz. 1-2 tane de el havlusu ve bir saç havlusu sizi idare edecektir.
aynı zamanda üçlü priz gibi şeyler de yasaktır.
Yurtlarda genellikle saç kurutma makineleri bulunmuyor. Bu nedenle yurda saç kurutma makinesi almak gerekebilir. Özellikle seyahat tipi saç kurutma makineleri hem yer kaplamayacak hem de ihtiyacı karşılayacaktır.
TİP 3 - 4 KYK YURDU: 3. tip yurtlarda oda büyüklüğüne göre kişi sayısı 4-6 kişi olarak değişmektedir. Odalarda çalışma masası, buzdolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır. Banyo, tuvalet ortak kullanım alanıdır. Aylık ödemesi 405 - 480 TL'dir.
Öğrenciler seçtikleri yemeklerin toplam fiyatını belirler ve yardım bütçesini aşma durumu olursa bu durumda aradaki farkı nakit olarak ödemektedirler. Yani KYK yurtlarında yemek belirlenen beslenme yardımı ücreti kadar ücretsizdir.
KYK yurtları, oda sayısı ve içerisinde barınan öğrenci sayısına göre 6 farklı tipte sınıflandırılmaktadır. Bu tipler, oda büyüklüğüne, odalarda bulunan donanımlara ve yurt hizmetlerine göre değişiklik göstermektedir. 1. tip KYK yurtları, en yaygın bulunan yurt tipidir. Bu yurtlarda odalar genellikle 4-6 kişiliktir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri