Kavrulan kıymaya, ince ince ve küpler halinde doğranmış soğanlar eklenir. Soğanlar kendini bıraktıktan sonra yani, çiğliği geçtikten sonra arzuya göre baharat veya salça eklenerek yemeklere ilave edilir.
önce kıyma kavrulmaya başlar kıyma pembeliğini kaybetmeye başladığı an soğanlar atılır ve karamelize edilir. kesinlikle kıyma kavrulmalidir. bazen aşçılarda bile önce soğanın kavruldugunu görüp şok oluyorum. kıyma suyunu çekmeden soğan atılırsa o yemeğin kokusu güzel olmaz. tadı da kaçar.
Tamamen kavurmadan 5 dk önce kıymasını ekleyin kıyma suyunu salıp kendi yağı ile kavrulmaya başladıktan 5 dk sonra domatesini baharat ve tuzunu ekleyin. Kendi zevkinize göre pişme ayarını yapabilirsiniz.
Soğan hafif piştikten sonra tencereye kıyma konur. Kıymanın rengi dönünce salça, su ve baharat atılır. 10 dk daha pişirip ocağı kapatalım. Afiyet olsun.
İlgili 29 soru bulundu
Salça ve soğanın kavrulma sırası
Sarımsak, soğandan hemen sonra kavrulur ve ardından salça eklenirse, sarımsağın kavruk ve hafif yanık tadı yemeğinize özel bir baharatmışçasına tat verir.
Pişirme sırasında tuz eklemeyin. Ocağın altını kapattıktan sonra tuz ilave edin. Çünkü pişen etlere tuz eklemek, etin yapısını bozacak ve pişirme süresini uzatacaktır. Ocaktan almadan bir dakika önce dilediğiniz baharatları kıymanın içine ekleyerek karıştırın.
Tamamen kavurmadan 5 dk önce kıymasını ekleyin kıyma suyunu salıp kendi yağı ile kavrulmaya başladıktan 5 dk sonra domatesini baharat ve tuzunu ekleyin.
Tenceremize kıymamızı alıp ilk suyunu verene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Suyunu çekmesine yakın temizleyip doğradığımız biberleri ve soğanı ekliyoruz. Biberler ve soğan da kendisini bırakınca baharatlarımızı atıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun…
Aynı şekilde buzdolabı da soğan saklamak için uygun değildir. Soğanları evinizin serin ve güneş görmeyen bir yerinde, çok nem olmayan bir ortamda saklamalısınız. Eğer soğanları çuvalda saklıyorsanız, asla beton ile temas ettirmemelisiniz. İsterseniz soğanları doğradıktan sonra da bir süre muhazafa edebilirsiniz.
Soğan kavurmasının üzerine damak tadınıza göre tuz ekleyin. Ara ara karıştırarak, 10-15 dakika kadar kavurmaya devam edin. Soğan kavurması piştikten sonra ocaktan alıp, 5 dakika kadar ılımaya bırakın. Daha sonra servis edebilirsiniz.
Çoğu yemeklerde kullanılan soğan yemeklik doğranır. Tencere içerisine bırakılan yağ eridikten sonra soğan ilave edilir. Ocak normal ısı ayarında yanarken, soğan ara sıra karıştırılarak kavurmaya başlanır.
Ekim zamanı; çeşidin kısa gün, orta gün ya da uzun gün çeşidi olup olmadığına göre değişir. Kısa gün soğan çeşitleri için en uygun tohum ekim zamanı; 10 Eylül-10 Ekim tarihleridir. Orta gün ve uzun gün soğan çeşitlerinde tohum ekim zamanı ise Ocak-Mart aylarıdır.
Soğan bebeklerin ilk gıdalarından biri olmak için uygun bir aday değil. Ama endişelenmeyin bebeğiniz soğanın besleyici özelliklerinden faydalanmak için çok da beklemeyecek. Eğer bir sindirim sorunu yaşamıyorsa 7-8. aylardan sonra soğanla tanıştırabilirsiniz.
çoğu türk yemeğinin harika triosu. önce soğan, sonra biber, ardından da domatesin katıldığı kavurma. ana yemeği oluşturan malzemeler atılmadan tek başına yemek olabilecek harika lezzet.
Kasaptan aldığınız kıymayı çiğden kavurmak için öncelikle ısınmış tavaya kıymayı alın ve kısık ateşte kavurun. Kavrulan kıymanın üzerine zeytinyağı, küp doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyin. Kavurmaya devam edin ve son aşamada sevdiğiniz baharatlar ile lezzetlendirin.
Uygun bir yoğurma kabı içerisine kıymamızı alalım. Üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan, küçük küçük kesilmiş sarımsak, yumurta, galeta unu, sıvı yağ, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu alalım ve malzemelerimiz güzelce karışana kadar yoğuralım.
Kıyma, pişirmeden önce yıkanmaması gereken bir besindir. Kıymayı yıkamak, bakterilerin çoğalmasına yol açabilir. Bu yüzden uzmanlar, kıymanın yıkanmadan tüketilmesini önerir.
Suyunu salan kıyma tekrar saldığı suyu çekince kıyma kavrulmuş demektir. Bu sırada kıymanın rengi biraz kahverengi olur ki rengi değişen kıyma kavrulmuştur. Pişirme esnasında tuz ilave edilmez.
Bunun için kıymalı pide harcında kullanacağınız soğan, biber, domates ve maydanozu olabildiğince ince ince doğrayın. Ardından derin bir kaba kıymayı koyun. Üzerine biraz salça ve sıvı yağ ile beraber doğradığınız sebzeleri koyun. Damak tadınıza göre tuz ve baharatları ekleyip, eliniz ile güzelce yoğurun.
1 adet orta boy kuru soğan rendeleyin. Ardından 2 yemek kaşığı galeta unu, 1 çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı pulbiber ve tuz ekleyin. Köfte harcını 10 dakika boyunca durmadan yoğurun.
Genel olarak kıymalar tek sefer çekilmektedir. İkinci kez çekme, daha ince yapılı ve güzel görünmesini sağlamaktadır. Buzlukta bekletilen kıymadan yapılan köfteler çok lezzetli olmamaktadır. Bu nedenle köfte yapımında mümkün olduğuna kasapta taze çektirilmiş kıyma kullanılmalıdır.
Sirke harcın asit dengesini düzenleyeceği için içindeki malzemelerin lezzetini harca daha iyi vermesini sağlar. Ayrıca sirke, köftenizi kabartır ve daha iyi pişmesini sağlar.
Tuz oranında etin kilosuna göre belirli oranda kullanılıyor. Kiloya 20 gram tuz kullanıyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri