Kıyma, biber, rendelenmiş soğan, doğranmış domates, maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiberi uygun bir kapta yoğuralım. Yaklaşık 1 çay bardağı kadar su ile kıvamını açalım. Pide içimiz hazır.
Sırasıyla soğanı, biberleri, domates kullanacaksanız domatesi çok inceltmeden rondodan geçirin ve kıymanın içine ekleyin. Ardından maydanozu ince ince kıyın, sarımsakları ezin; kıymaya ekleyin. Sıvı yağı, salçayı ve baharatları da ekleyip elinizle iyice yoğurun, malzemeler birbirine karışsın.
Karabiber, kırmızı biber, tuz.
İlgili 45 soru bulundu
Kıyma, biber, rendelenmiş soğan, doğranmış domates, maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiberi uygun bir kapta yoğuralım. Yaklaşık 1 çay bardağı kadar su ile kıvamını açalım. Pide içimiz hazır. Pidelerinizi kendi yoğuracağınız hamurla evinizde hazırlayabileceğiniz gibi dilerseniz, mahalle fırınına da verebilirsiniz.
Pide İçi Hazırlama Tarifi İçin Malzemeler
1 tatlı kaşığı tuz. 1 tatlı kaşığı karabiber. 1 çay kaşığı kimyon.
Salçayı, oda sıcaklığında tereyağ, zeytinyağ, pul biber, kekik, kimyon, karabiber ve tuzu kaba koyup yoğuralım. 1 kilo kıyma ve yukarıdaki malzemelerden 20 tane pide çıktı. Siz ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Fırından alır almaz, kenarlarına tereyağı sürün ve daha yumuşak bir pide istiyorsanız üstlerini temiz bir bezle örtün. Pideleriniz hazır! Afiyetler olsun!
Malzemeler : (6 kişilik) 700 ml su, 750 gr un, 1 tatlı kaşığı yaş maya, 1 çay kasığı şeker, 1 yemek kasığı tuz (kıymalı pide iç malzemeleri) 300 gr kıyma, 2-3 baş soğan, yeteri kadar tuz. Kıymalı Pidenin Yapılışı: Tuz, un, seker ve yaş maya su içinde eritilir. İçersine azar azar un yedirilerek yoğrulur.
Harcı için:
2adetdomates. 1adetkapya biber. 1tatlı kaşığıdomates salçası 1tatlı kaşığıbiber salçası
Yine fırına verilen pidelerin kurumadan pişmesi için içerisinde soğan kullanmak şart. Soğanı çok minicik bir şekilde doğramak ya da rendelemek gerekiyor. Soğanın suyu harca hem lezzet veriyor hem de pişerken kurumamasını sağlıyor. Bir diğer lezzet unsuru ise sarımsak.
Kıymayı bir tavada kendi yağı ile kavurun. Rengi değişen kıymanıza küp doğranmış kuru soğanları ekleyin. Soğanlarınız yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan kıymalı soğanı tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
Bunun için kıymalı pide harcında kullanacağınız soğan, biber, domates ve maydanozu olabildiğince ince ince doğrayın. Ardından derin bir kaba kıymayı koyun. Üzerine biraz salça ve sıvı yağ ile beraber doğradığınız sebzeleri koyun. Damak tadınıza göre tuz ve baharatları ekleyip, eliniz ile güzelce yoğurun.
İç harç için;
Sotelenen soğanın üzerine rendelenmiş patatesi ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Patatesler hafif yumuşayınca kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kısacası şeker açığa çıkar. Mayanın içindeki mantarlar da işte bu şekerle beslenir. Hamura ekstra şeker ilavesi yapmak yani mantarları daha çok beslemek hamurunuzun daha iyi kabarmasını sağlar.
Üzerine çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında, alt-üst ayarda, orta sırada pişirin. Fırından fırına göre değişiklik gösterse de 30 dakika içerisinde pideniz pişmiş olacaktır.
Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin; 1 su bardağı ılık süt. 1 su bardağı ılık su. Yarım su bardağı sıvı yağ
Tek porsiyon kıymalı pide fiyatı 2023 – 59 TL ile 68 TL arasıdır. Buçuk porsiyon kıymalı pide fiyat – 64 TL ile 79 TL arasıdır. Çift (duble) porsiyon kıymalı pide fiyat – 80 TL ile 100 TL arası oldu.
1 adet kıymalı pidede yaklaşık 600 kalori bulunur. 1 porsiyonda yaklaşık 350 kalori, 1 dilimde ise 75 kalori olarak karşınıza çıkar. Kıymalı pidenin 100 gramında da ortalama 200 kalori bulunmaktadır.
Soğanları ve sarımsaklari soyup doğrayıcıya atın ve ince ve küçük olunca kıymanın üzerine koyun. Salça, yağı ve baharatları da ilave edip iyice elinizle yedirin karışıma. Domateslerin kabuklarını soyup onu da doğrayıcıya atın. Maydanoz ve dereotunu da yıkayıp ince ince doğrayın.
Etli pide, lahmacun, etli güveç yemeklerinde kullanılabilen kimyon, etli yemeklerin yanı sıra sebzelerde de tüketilebilmektedir. Gaz oluşumu sağlayan pek çok farklı sebze yemeklerinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Başta kuru fasulye, nohut ve mercimek gibi sebze yemeklerinde kullanılması gerekmektedir.
benim püf noktam sa; kurban etimin kuyruk kısmını parçalara bölüp buzlukta dondururum. İşte o kuyruk yağından biraz pidemin içine rendeliyorum. Çok yakışıyor.Bilginize..
Hazırlanan kıymalı pide yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Yumurta, küçük bir kasede çırpılır ve pidelerin kenarlarına sürülür. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri