Kız Kulesi, Üsküdar Salacak açıklarında küçük bir ada üzerinde konumlanmış şehrin tüm tabi manzarasını gözler önüne seren tarihi bir yapıdır.
Kız Kulesi, İstanbul'da yer alır. Üsküdar semtine bağlı Salacak açıklarındaki küçük bir ada üzerine inşa edilmiş Kız Kulesi, İstanbul Boğazı üzerinde bulunur.
Üsküdar'ın sembolü hâline gelen kule, Üsküdar'da Bizans devrinden kalan tek eserdir.
Kız Kulesi, tam olarak İstanbul Boğazı içerisinde yer alıyor. Üsküdar Salacak tarafında bulunan tarihi yapı, Bizans döneminden kalan tek eser olarak da biliniyor.
KIZ KULESİ NEREDE? İstanbul'un Üsküdar ilçesinde, Salacak açıklarında küçük bir ada üzerine inşa edilmiş olan Kız Kulesi, İstanbul Boğazı üzerinde yer alıyor.
İlgili 24 soru bulundu
Kastamonu, 1461 yılından 1922 yılına kadar Osmanlı yönetiminde kalmıştır. Kastamonu, uzun süre Bolu Eyaletine bağlı kalmış ve Bolu Sancağı hükmüyle yönetilmiştir. Kanuni Sultan Süleyman tarafından Eyalet merkezi haline getirilmiştir.
Üsküdar, İstanbul ilinin en yeşil ilçelerinden biridir.
Kız Kulesi'ne ÜCRETSİZ giriş yapacak olan MüzeKart sahipleri sadece 50 TL olan ulaşım ücretini ödeyecekler. MüzeKart'ı olmayan ziyaretçiler için bilet fiyatı aşağıdaki gibidir: Kız Kulesi Giriş Bileti: 550 TL. Kız Kulesi Ulaşım Ücreti: 50 TL.
KIZ KULESİ GİRİŞ ÜCRETİ 2023
Efes Antik Kenti giriş ücreti 550 TL olarak belirlendi.
Kız Kulesi'ne Üsküdar-Salacak'tan ve Galataport'tan kalkan özel tekneler ile ulaşabilirsiniz. Üsküdar-Salacak 'ta bulunan tekneler, Kız Kulesi bilet gişesi önünden, haftanın her günü 09:00 - 17:30 saatleri arasında kalkacaktır.
Pek çok efsanede adı geçen Kız Kulesi hakkında bilinen en ünlü hikâyenin yılanlı hikaye olduğunu söyleyebiliriz.
Kız Kulesi'ne İstanbul Üsküdar Salacak Sahili üzerinden haftanın her günü vapurla gidilebilir.
Kız Kulesi haftanın her günü, 09:00 - 18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.
Bizans döneminden kalan bu nadide eser, mahalle olarak Salacak mahallesi, semt olarak ise Üsküdar'a bağlıdır. Kız Kulesi'ne Metro ile Nasıl Gidilir?
Dönemin Bizans krallarından birinin kızı olur ve prenses hakkında 18 yaşına geldiğinde yılan sokması sonucunda öleceğine dair bir rivayet ortaya atılır. Bunu duyan kral kızını korumak için derhal denizin ortasındaki adaya kule yaptırır ve prensesin yaşayabileceği bir alan oluşmasını sağlar.
Restorasyon öncesi 40 lira olan tam giriş ücreti, 110 liraya çıktı. Müze kartı olanlar sadece tekneye binmek için 50 TL ödüyor. Müze kartı olmayanlar ise kart için 60 lira daha ödemek zorunda kalıyor. Restorasyon öncesi tam giriş ücreti 40 TL, öğrenci giriş ücreti ise 20 TL'ydi.
Müze kartın da geçerli olduğu bir işletme olacak, diğer müzelerimiz gibi. Yani Türk vatandaşları 60 lira gibi sembolik ücret ödeyecek. 18 yaş altı ve 65 yaş üstü ise ücretsiz zaten. Vatandaşlar rahat bir şekilde gezip görebilecek.
Kız Kulesi, yaklaşık 3 yıl süren restorasyon çalışmaları sonrasında 11 Mayıs'ta ziyarete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, yapıya ulaşım ve ziyaretlerin 1 Haziran'a kadar ücretsiz olacağını duyurdu.
Kız Kulesi Kahvaltı 2023 Yılı Bilet Fiyatı Ne Kadar? Kız Kulesi Kahvaltı Kampanyasında bilet fiyatları ₺95,00'den Başlamaktadır. Ödemenizi 3D Security ile veya kart bilgilerinizi girmeden BKM Express gerçekleştirebilirsiniz.
Kız Kulesi ziyaret saatleri nedir? İşte yanıtlar... Restorasyondan önce 40 lira olan Üsküdar'ın İncisi Kız Kulesi'nin giriş ücreti, Haziran ayı itibarıyla 110 liraya çıktı. Ancak Müze Kart sahipleri ücretsiz gezebiliyor.
Kız Kulesi Evlilik Teklifi fiyatları 2023 yılı için ortalama fiyat aralığı 4.640 TL ile 5.670 TL'dir.
Moni, kale komutanının ismidir. Bizanslı komutan, Karaman'a bağlı çünkü o dönemde orada bir Hıristiyan devleti bulunuyor. Orası Bizans İmparatoruna bağlı, böyle bir silsile mevcut.
Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nin batı kesiminde yer alan Kastamonu ilinin doğusunda Sinop, batısında Bartın ve Karabük, güneyinde Çankırı ve güneydoğusunda Çorum illeri ile sınırı bulunmaktadır. İlin kuzey kısmının tamamı ise Karadeniz'e kıyı oluşturmakta olup, ilin sahil şeridi uzunluğu 170 km'dir.
Kastamonu'nun ilk defa Türklerin eline geçmesi Danişmentliler zamanında Ahmet Gazinin Oğlu Gümüş tekin devrinde “1105 yılında” gerçekleşmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri