KIZ KULESİ RESTORASYONU TAMAMLANIYOR İstanbul'un önemli simgelerinden Kız Kulesi'ni, uluslararası restorasyon ilkeleri ve Bilim Kurulu eşliğinde restore ediyoruz. 2023 yılı ilk çeyreği itibarıyla tamamlandığında İstanbul'un güzellikleri Kız Kulesi panoramasından gözlemlenebilecek.
İstanbul'un simge yapılarından Kız Kulesi, 20 ay süren restorasyonun ardından kapılarını açıyor. Tanıtım toplantısına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katıldı. Bu akşam Kız Kulesi'nde ışık ve ses gösterileri yapılacak. Yarın da halka açılacak.
Kız Kulesi 2000 yılında restore edilerek restoran haline dönüştürülmüştür. 2021 yılında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları Mayıs 2023'te sona ermiştir. Restore edilen kule, 11 Mayıs 2023 tarihinde lazer gösterisiyle birlikte açıldı.
İstanbul'un en özel yapılarından biri olan ve restorasyonu tamamlanan Kız Kulesi bugün yeniden kapılarını ziyaretçilerine açacak. Kız Kulesi'ndeki restorasyon, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2021 yılında başladı, titiz bir çalışma yürütüldü.
İstanbul'un ikonik yapılarından olan ve tarihi M.Ö. 410 yılına kadar uzanan Kız Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Eylül 2021'de başlatılan kapsamlı restorasyon çalışmalarının ardından, 11 Mayıs'ta anıt müze olarak ziyarete açılıyor.
İlgili 24 soru bulundu
2021 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan restorasyon sürecinde hummalı bir çalışma yürütüldü. Kız Kulesi, hem özgün haline kavuşturuldu hem de depreme karşı güçlendirildi. Çevre düzenlemesi tamamlanan tarihi yapı 11 Mayıs'tan itibaren yeniden ziyaretçilerini ağırlayacak.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un 2022 yılının Nisan ayında tamamlamayı hedeflediklerini belirttiği Kız Kulesi'ndeki restorasyon çalışmalarının son hali havadan görüntülendi. Restorasyon çalışmalarının son sürat devam ettiği Kız Kulesi'nin yeni görünümüne 2022 yılı Nisan ayı içerisinde kavuşması bekleniyor.
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, depreme karşı dayanımı olmadığı için, kulenin külah kısmının yıkıldığı belirtiliyor. Açıklamada, külah kısmının yıkıldığı ve özgün malzemesine uygun olarak yapılmasının planlandığı yazıyor.
Yenilenmis yüzü ile kiz kulesi boğazin istanbulun simgesidir.Cafe,restaurantta icecek icebilir yemek yiyebilirsiniz.Salacsktan kayiklarla gidis ,dönüs yapabilursiniz.
Fakat Eylül 2021'de kulenin depreme dayanıksızlığı gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kuleyi restore etme çalışmaları yeniden başladı. Betonarme kısımları sökülerek kulenin özgün malzemesi ahşap ile yeniden yapılacak. Kız Kulesi'nin restorasyon projesinin danışmanlığını, Prof.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tadilata alınan Kız Kulesi'nde kubbe ahşap imalatları tamamlandı, kubbe görüntüsü aslına uygun olarak yeniden ortaya çıkarıldı. Kaplama ve sonlandırma aşamasına geçildi.
Kız Kulesi'ne ÜCRETSİZ giriş yapacak olan MüzeKart sahipleri sadece 50 TL olan ulaşım ücretini ödeyecekler. MüzeKart'ı olmayan ziyaretçiler için bilet fiyatı aşağıdaki gibidir: Kız Kulesi Giriş Bileti: 550 TL. Kız Kulesi Ulaşım Ücreti: 50 TL.
Kız Kulesi tadilat ne oldu? Kız Kulesi ne olacak? Kız Kulesi son hali! İstanbul'un en önemli simgelerinden biri olan Kız Kulesi'nde Eylül 2021'den bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen restorasyon çalışması devam ediyor.
Restorasyondan önce 40 lira olan Kız Kulesi giriş ücreti, seçimlerin de gerçekleştirildiği mayıs ayında ücretsiz olarak yeniden ziyarete açılmıştı. Haziran ayı itibariyle Kız Kulesi'nin ziyaret etmenin bedeli 110 liraya çıktı.
Restorasyondan önce 40 lira olan Kız Kulesi giriş ücreti, seçimlerin de gerçekleştirildiği Mayıs ayında ücretsiz olarak yeniden ziyarete açılmıştı.
Seçim süreci boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilen Kız Kulesi giriş ücreti, Haziran ayı itibariyle 110 liraya çıktı.
KIZ KULESİ GİRİŞ ÜCRETİ 2023
Efes Antik Kenti giriş ücreti 550 TL olarak belirlendi. MüzeKart sahipleri Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığına bağlı 350'den fazla müze ve ören yerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilecek.
Restorasyon öncesi 40 lira olan tam giriş ücreti, 110 liraya çıktı. Müze kartı olanlar sadece tekneye binmek için 50 TL ödüyor. Müze kartı olmayanlar ise kart için 60 lira daha ödemek zorunda kalıyor. Restorasyon öncesi tam giriş ücreti 40 TL, öğrenci giriş ücreti ise 20 TL'ydi.
Müze kartın da geçerli olduğu bir işletme olacak, diğer müzelerimiz gibi. Yani Türk vatandaşları 60 lira gibi sembolik ücret ödeyecek. 18 yaş altı ve 65 yaş üstü ise ücretsiz zaten. Vatandaşlar rahat bir şekilde gezip görebilecek.
Kız Kulesi, yaklaşık 3 yıl süren restorasyon çalışmaları sonrasında 11 Mayıs'ta ziyarete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, yapıya ulaşım ve ziyaretlerin 1 Haziran'a kadar ücretsiz olacağını duyurdu.
BAKANLIK AÇIKLADI! Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bir süre önce başlatılan İstanbul'un sembol yapı ve simgelerinden Kız Kulesi restorasyonuyla ilgili olarak sosyal medyada dolaşıma giren görüntü ve iddiaların asılsız olduğu ifade edildi.
Kız Kulesi'ne Üsküdar-Salacak'tan ve Galataport'tan kalkan özel tekneler ile ulaşabilirsiniz. Üsküdar-Salacak 'ta bulunan tekneler, Kız Kulesi bilet gişesi önünden, haftanın her günü 09:00 - 17:30 saatleri arasında kalkacaktır.
Kız Kulesi haftanın her günü, 09:00 - 18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.
Kız Kulesi 11 Mayıs akşamı açılacak - 08.05.2023, Sputnik Türkiye.
İBB Sözcüsü Murat Ongun; "Mülkiyeti İBB'de bulunan" ibaresi ile Kız Kulesi'nin mülkiyetinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na geçtiğini duyuran Demirören Haber Ajansı'na yanıt verdi. Hamoğlu Holding'in işlettiği Kız Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na geçti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri