Bir cezvenin içine koyduğunuz suya yarım limon sıkın ve üzerine 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Bu karışımı ısıttığınızda evinizdeki kızartma kokusu kaybolacaktır. Özellikle balık kızartırken kullanabileceğiniz bir yöntemse ocağın en küçük gözüne koyacağınız limonu ağır ateşte pişirmektir.
Kızartma sırasında kokunun oluşmasını önlemek için kızartma yaptığınız tavaya maydanoz koyun. Her ne kızartıyor olursanız olun, tavadaki yağın içine bir parça maydanoz koyarak kokuların tüm eve yayılmasının önüne geçebilirsiniz.
Etkili yöntemlerden biri de sirke ve limonlu su kaynatmak. Yemekten sonra sinmiş olan kokuyu yok etmekiçin bir cezveye 1 bardak su, bir miktar elma sirkesi ve bir adet limonu sıkarak kısık ateşte kaynatın. Bu yöntem ile eve sinmiş kokular tamamen yok olacaktır.
Karnabaharın pişirme suyuna iki kaşık sirke ve bir tutam tuz ekleyin. Su köpük köpük olduktan sonra sebzeleri ekleyin. Artık pişen karnabahardan kötü kokular yayılmayacak. Karnabaharı haşladığınız suya bir miktar süt eklerseniz hem koku yaymaz, hem de kar gibi bembeyaz olur.
Kıyafetinizden bir türlü çıkmayan ter, rutubet, kızartma kokusu ile başa çıkabilmeniz için size tüm kötü kokulara inat, mis kokulu bir önerimiz var; karşınızda portakal kabuğu! Bir portakalı soyup kabuğunu 2 litre kadar su ile kaynatın. Daha sonra kıyafeti bu su içerisinde 5 dakika kadar bekletin.
İlgili 40 soru bulundu
Mutfaklarda sık sık kullanılan sirke ve limon, kızartma kokusunu giderme konusunda da oldukça başarılıdır. Tencerenin içerisine bir bardak su, yarım limon suyu ve yarım çay bardağı sirke koyarak kaynatın. Bu yöntemi hem kızartma esnasında, hem de kızartma işleminden hemen sonra uygulayabilirsiniz.
Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin. Ayrıca gardırobunuza karbonat koyarak nemi emmesini, böylece rutubete sebebiyet vermemesini sağlayabilirsiniz.
Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olur. Ayrıca karnabaharın haşlama suyuna katacağınız bir miktar süt aynı zamanda kötü kokmasını önler.
Balık pişirmeye başlamadan önce geniş bir kabın içerisine 2-3 yemek kaşığı karbonat döküp, ocağın yakınına bırakın. Karbonatlı su karışımı balık kokusunu emer ve yayılmasını önler. Ayrıca bu karbonatlı suyu pişirme işleminden sonra tavayı yıkamak için de kullanabilirsiniz. Tavanızda balık kokusundan eser kalmaz.
Bir cezvenin içine koyduğunuz suya yarım limon sıkın ve üzerine 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Bu karışımı ısıttığınızda evinizdeki kızartma kokusu kaybolacaktır. Özellikle balık kızartırken kullanabileceğiniz bir yöntemse ocağın en küçük gözüne koyacağınız limonu ağır ateşte pişirmektir.
Klozet ve lavabolara yarım bardak karbonat veya limon suyu dökmek, sonra bol suyla durulamak kötü kokuların emilmesini sağlayacaktır. Aynı işlemi beyaz sirkeyle de yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve sonrasında kaynar su dökebilirsiniz.
3. Sirkeli su alternatifi!
Soğuk su içerisine 1 yemek kaşığı sirke ekleyin. Dilimlediğiniz patatesleri bu suyun içerisine aktarın. Kızgın yağ ile kızaran patatesler, sirkeli su ile çıtır çıtır olacak.
Patateslerinizi kızartmadan önce içine tuz eklediğiniz maden suyunda yarım saat kadar bekletirseniz çıtır çıtır patateslere kolayca kavuşabilirsiniz.
Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına izin verilmeden suyu süzülmelidir. Başka bir kapta yumurta, süt çırpalım. Üzerine un ve tuzu ekleyerek tekrar çırpalım. Haşlanmış olan karnabaharları hazırladığımız karışıma teker teker bulayarak kızgın yağda her tarafını çevirerek kızartalım.
Güzelce karnabaharlarınızı yıkayın. Ardından haşlamadan önce dilerseniz limon dilimlerinin olduğu bir suyun içerisinde bekletebilirsiniz. Bu şekilde daha az kokusu çıkacaktır. Öncesinde limonlu suda bekletme işlemini yapmadıysanız haşlama suyuna 1 yemek kaşığı kadar sirke ve limon dilimleri ilave edebilirsiniz.
Sıvı yağı geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kızartma harcına tamamen batırdığınız haşlanmış karnabaharları, kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz kızarmış karnabaharları, ılık olarak arzuya göre yoğurt sosuyla birlikte servis edin.
Hangi sebze ve meyvede hangi pestisitin kullanıldığı bilinmediği için sirkeli suyla yıkanmamaları gerekir. Sebze ve meyveleri tamamen tarım ilacından arındırmak mümkün olmasa da bol duru suyla yıkayıp özellikle yeşillikleri suda bekletmek, en doğru temizleme şeklidir" diye konuştu.
Geniş bir tencerede su kaynatın. Su kaynayınca içine yarım limon suyunu ilave edin. Kaynar suyun yakınına içi buzlu suyla doldurulmuş bir kase yerleştirin. Karnabaharları kaynar suya atın ve 1-2 dakika bekletip kevgirle sudan çıkartın.
Çamaşır makineleri her ne kadar yüksek sıcaklıklarda temizlik yapsa da kıyafetlerde bulunan bakteri ve mikropları tamamen öldürmekte yetersiz kalabiliyor. Makinede biriken bu bakteriler zamanla kötü kokulara yol açıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri