Balığa yakışacak baharatların yer aldığı terbiye tarifinin malzemeleri arasında; bir tutam karabiber, bir tutam tuz ve bir tutam pul biber yer alıyor. Ayrıca yarım çay bardağı zeytinyağı, bir yemek kaşığı tereyağı, bir limon ve bir diş sarımsak baharatlarla birlikte balığı marine edecek lezzetli seçeneklerdir.
1 limonun suyu, 1 çay kaşığı deniz tuzu, 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı, ince kıyılmış dereotu ve biberiye bir kapta karıştırın. Marine etmek istediğiniz deniz ürünlerini, karışımın içerisine alın ve her tarafının sosa bulanmasını sağlayın. Bir süre dinlendirdikten sonra pişirebilirsiniz.
Neredeyse tüm balık tarifleriyle kullanabileceğiniz, özellikle beyaz etli balıklara çok yakışacak bu marinasyon sosu için: 1 çay bardağı zeytinyağı, I limonun taze sıkılmış suyu, 1 yemek kaşığı kadar taze kekik, 2 diş rendelenmiş sarımsağı karıştırmanız ve güzelce temizlediğiniz taze balıkları bu karışımla güzelce ...
Tavada Soslu Balık Tarifi Nasıl Yapılır? 1 çay kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı pulbiber ,1 çay kaşığı kişniş, 3 diş sarımsak rendesi, tuz, az sıvı yağ hepsini bir kapta karıştırıyoruz . Balıkları bu sosla harmanlayıp mısır ununa buluyoruz yağda kızartıyoruz.
İlgili 35 soru bulundu
Ancak söz konusu balık olduğunda balığa en çok yakışan baharatların başında karabiber gelmektedir. Özellikle fırında balık pişirmeyi düşünüyorsanız karabiber oldukça iyi bir tercih olacaktır. Bilhassa levrek, somon, lüfer, çupra, çinekop gibi beyaz etli ve iri olan balıklarda karabiber daha iyi sonuç vermektedir.
2 çay kaşığı kabartma tozu, 2 su bardağı un, 2 çay kaşığı kimyon, 2 su bardağı yoğurt veya ayran, 2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanozla yapılır. Balıklar önce una, sonra da bu malzemelerin iyice çırpılmasıyla hazırlanan karışıma bulanarak kızartılır.
Hoş bir aroma katacağına emin olabilirsiniz. Bu zamana kadar et, tavuk ve pizza gibi hamur işlerinde kullanılan kekik, şimdi de balıklara lezzet vermesi için kullanabilirsiniz. Zeytinyağıyla karıştırılmış kekik sos olarak balık tarafından çok güzel emilerek harika bir tat bırakacaktır.
Bir sos tavasında zeytinyağı ile birlikte sarımsak ve soğanları kavurun. Doğradığınız acı kırmızı biberleri ve domates sosunu ilave edin. Limon suyu, sirke, tuz ve şekeri de ekleyip, sosu kısık ateşte 5 dakika kaynatın. İçerisine doğradığınız maydanozları da ekleyerek altını kapatın.
Balığa yakışacak baharatların yer aldığı terbiye tarifinin malzemeleri arasında; bir tutam karabiber, bir tutam tuz ve bir tutam pul biber yer alıyor. Ayrıca yarım çay bardağı zeytinyağı, bir yemek kaşığı tereyağı, bir limon ve bir diş sarımsak baharatlarla birlikte balığı marine edecek lezzetli seçeneklerdir.
Eğer sıvı yağda kızartıyorsanız balığın sadece 2/3'ünü kaplayacak kadar yağ koymalısınız. Tereyağında kızartacaksanız derin bir tavada yüksek ısıda kızartmalısınız. Etli ve yağsız balıklar kızartmaya en uygun balıklardır. Balık kızartırken yağın ısısı mutlaka 165 dereceden fazla olmalıdır.
Balık pişirirken her zaman derili tarafı altta gelecek şekilde hafif yağlanıp pişirilmesi tava veya ızgaraya yapışmasını ve dağılmasını engelleyecektir.
Balık pişirmeye başlamadan önce geniş bir kabın içerisine 2-3 yemek kaşığı karbonat döküp, ocağın yakınına bırakın. Karbonatlı su karışımı balık kokusunu emer ve yayılmasını önler. Ayrıca bu karbonatlı suyu pişirme işleminden sonra tavayı yıkamak için de kullanabilirsiniz. Tavanızda balık kokusundan eser kalmaz.
Bir kabın içine zeytinyağı, hardal, ketçap, mayonez, ince doğranmış dereotu, limon suyu, karabiber ve tuzu alın. İyice karıştırdıktan sonra balığın üzerine dökün.
Peki balık nasıl marine edilir? Zeytinyağı ve sarımsakla marine etme: Balığı marine etmek için kullanılan en temel sos malzemelerinden biri zeytinyağıdır. Bu marinasyon sosu için 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 adet limonun suyu, 1 yemek kaşığı taze kekik, 2 diş rendelenmiş sarımsağı karıştırın.
Balığı ızgaraya atmadan önce, kâğıt havlu ile kurulayın, sonrasında tuz, karabiber ve çiçek yağı karışımına bulayın ve fazlasını süzdürün. Böylece balık ızgaraya yapışmaz, iyi kızarır ve daha lezzetli olur.
Siyah etli balıkların ızgara ve fırınlarında kullanılabildiği gibi,buharda pişirmelerde de kullanılabilir.3 yemek kaşığı tereyağı ,1 çay kaşığı kimyon,yarım limonun suyu,2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze tarhun ve 1 tutam tuz iyice karıştırılır ve buzdolabında soğutulur.
Bir kap içerisine yumurta maden suyu ve 3 çorba kaşığı un ile bir mayi hazırlanır. Diğer bir kaba kızartmak için un konur. Tavada kızdırılan sıvı yağ içerisine balık önce una sonra yumurtalı maden suyuna batırılır . Fazlası alınarak atılır.
* Sarımsak-balık
Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan Sarımsak bir araya gelince enfeksiyon giderici etki gösteriyor.
Sarımsakların kabuğunu soyup ezelim sıkılmış limonu üzerine ekleyelim. Daha sonra zeytinyağı ve tuzu da ekleyip bir kavanozda iyice çalkalayalım. Sarımsak severler için enfes bir sos normal balığın üstüne limon döktüğümüz gibi bu sosu dökelim. Levrek de enfes oldu afiyet olsun.
Balık Baharatı Nasıl Kullanılır? İster zeytinyağı ile karıştırarak, balığı marine etmede, ister un ile karıştırarak kızartmadan önce balığı kaplamak için kullanılabilir. Ayrıca lezzet katmak için, çiğ balığın üzerine serperek veya ovarak, fırınlama veya kızartmalarda kullanılabilir.
Balık, ızgara, kızartma, sığ kızartma, fırında, rosto ve sote yöntemleriyle pişirilebilir. Izgara: İri ve yağlı balık seçmekte fayda vardır. Yoksa ızgaraya yapışır. 2-3 saat önce balığa soğan suyu ve zeytinyağı sürüp bekletilirse daha lezzetli olur. Pişirirken çatlamaması için ise iki yanı bıçakla çizilir.
Rüyada balık kızartmak; bu rüyayı görmüş olan kişinin tez vakitte kendisine hayırlı ve oldukça yüklü miktarda para kazandıracak, içinde bulunduğu sorunlarını ortadan kaldıracak, uğramış olduğu zararı giderebilecek iyi şeylere işaret eder.
Balığın kalınlığı azaldıkça, yağ miktarı da azaltılmalıdır. Tavada balığın bir yüzü, kalınlığına göre değişse de, 3-6 dakika, diğer yüzü de 2-4 dakika arasında pişirilmelidir. Hemen sonrasında, tabakta soğutmadan yenmelidir, aksi halde kafası ve kılçığı sertleşir, gevrekligini kaybeder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri