Kerevizi soyup küp küp doğrayın. Zencefili ise ince ince doğrayın. Tuzu kişiye göre koyun. 1,5 litre klorsuz kaynamış suya atın. 30 dakika daha kaynatın. Soğutup süzerek suyunu akşamüzeri spor ya da yürüyüş yaptıktan sonra bir bardak için.
-Beyaz lahana yapraklarını parçalamadan 3 su bardağı su ile dolu bir tencereye atın. Lahanaları 7 dakika boyunca kaynatın. Ardından elde ettiğiniz lahana suyunu süzün.
Bir haftada 4,5 kilograma kadar kilo verdirdiği iddia edilen Lahana çorbası diyeti, diyetin yapıldığı süre boyunca sadece lahana çorbasının ve yağsız süt, meyve ve sebzenin tüketildiği hızlı kilo verdiren bir diyettir.
Lahana suyu kısa zaman içerisinde vücuttaki iltihapları temizler. - Lahana suyu, kalp- damar rahatsızlıklarına karşı tüketilecek olan sağlıklı içecektir. Lahana suyu; damar sertliğini minimuma indirmektedir. - Bağırsak sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olan lahana suyu; kişiyi kolon kanserinden korur.
Lahana kürü ne kadar tüketilmelidir? Bitkinin hazırlanan suyu, 5 gün boyunca tüketilmeli, 4 gün ara verilmeli ve 5 gün tekrar tüketilmelidir. Bu şekilde kolaylıkla toksinlerden arınmak ve zayıflamak mümkündür. Yemeklerden 1 saat önce veya yemeklerden 2 saat sonra içilmelidir.
İlgili 45 soru bulundu
Yağ yakıcı ve ödem atıcı özelliktedir. Lahananın lif içeriği metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Lahana suyu vücudu toksinlerden arındırır.
İbrahim Saraçoğlu'ndan kilo verdiren 'Lahana suyu' diyet kürü... Lahana lifli yapısıyla tok tutar ve iştahınızı kapatır. Hem iyi bir idrar sökücü hemde ödem atıcıdır. Mide ve bağırsakları çalıştırarak daha fazla kalori yakılmasını sağlar.
Lahana suyu günümüzde daha çok lahana kürü olarak hazırlamak suretiyle kullanılır. Yemeklerden 1 saat önce ya da yemeklerden 2 saat sonra aç veya tok karnına tüketilebilir. Ayrıca sabah 1 su bardağı ve akşam 1 su bardağı olmak üzere toplamda 3 gün boyunca aralıksız kullanmak etkilidir.
Lahana Suyu Zararları Nedir? Lahana suyunun belirlenmiş bir zararı bulunmamaktadır ancak fazla tüketildiğinde sık idrara çıkma ya da ishal gibi problemler gözlemlenebilir. Ayrıca Lahana suyu fazla tüketildiğinde içeriğindeki kükürt nedeniyle gaz ve şişkinlik de yapabilir.
Bu şifalı besinin faydası olduğu kadar zararı da bulunmaktadır. Ebetteki her şeyin fazlası zarardır. Lahana sebzesinin aşırı tüketimi vücudunuzda su kaybına neden olabilir. Bu şifalı besinin fazla tüketildiğinde gaz ve şişkinlik yapabilir.
Kaynamakta olan yarım litre suda 5-6 adet beyaz lahana yaprağını parçalamadan, 10 dakika ağzı kapalı olarak hafif ateşte haşlayın. Sabah ve akşam şeklinde günde 2 kez aç veya tok karnına birer su bardağı için. Bu işlemi 5 gün boyunca ve her seferinde yeniden hazırlayarak devam edin.
Hazırladığınız lahana suyu kürünü yemeklerden 1 saat önce veya yemeklerden 2 saat sonra olarak aç ya da tok karnına tüketebilirsiniz.
Antioksidan kapasitesi yüksek bir sebze olan beyaz lahana, serbest radikallere karşı savaşır ve kansere karşı korur. Bağışıklığı baskılayan hastalıklar, karaciğer hastalıkları, diyabet ve obezite gibi hastalıklara karşı da koruma sağlar.
İçerdiği yüksek miktarda A, C ve K vitamini sayesinde bağışıklık sistemini destekler ve kansere karşı korur. Potasyum bakımından zengin bir sebze olduğu için kan basıncını dengede tutar. Lahana iyi bir lif kaynağıdır, bu nedenle sindirim sistemine yardımcı olur ve kilo vermeyi kolaylaştırır.
Düşük kaloriye sahip olduğu için rahatlıkla tüketilebilir. Lahana hangi organa iyi gelir? Lahananın iyi geldiği organlar arasında beyin, kalp, bağırsak ve göz bulunur. Bu organlar lahananın içinde yer alan A, B ve C vitamini, antioksidan ve polifenol sayesinde güçlenir.
Lahana çayının aşırı tüketilmediği sürece herhangi bir yan etkisi bulunmuyor. Lahana suyu içerdiği B, C ve E vitaminleri ile potasyum minerali sayesinde kanı temizler, idrar söktürür, cildi güzelleştirir, sivilce ve aknelerden kurtarır.
Lahana Kürü Kullanımı
Bir su bardağı sabahları ve bir su bardağı akşamları olmak üzere lahana kürü 3 gün boyunca içilir. Üç gün sonunda üç gün ara verilerek tekrar üç gün boyunca tüketilir. Toplam 21 gün olmak üzere bu şekilde uygulanır.
Yağ yakımını kolaylaştırarak tercih edebileceğiniz lahana diyeti ile sağlığınızı koruyabilir, hızlı kilo verme yoluna girebilirsiniz. Kışın tüketebileceğiniz en sağlıklı sebzelerden olan lahana, metabolizma hızını arttırarak daha çabuk kalori yakmanızı sağlar.
Lahana yapraklarının her zaman canlı yeşil rengini koruması için düzenli sulama yapmalısınız. Ayrıca lahanalarınız göbeklenmeye başladıktan sonra püskürtme yöntemi ile göbek kısmını da sulamanız daha iyi gelişmelerine yardımcı olur.
Demir, potasyum, folat, C vitamini ve lif açısından zengin olan lahana; vücut direncini arttırır, ülser hastalığına iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanser hastalıklarına karşı korur, uzun süre tok tutar ve metabolizmayı hızlandırır.
İbrahim Saraçoğlu 'ndan Lahana kürü: * 3-4 adet beyaz lahana yaprağı, kaynamakta olan yarım litre suya atılır ve hafif ateşte ağzı kapalı olarak 15 dakika pişirilir. * Aç veya tok karnına Sabah bir su bardağı ve akşam bir su bardağı olmak üzere için. Bu işleme toplam 3 gün devam edin.
Lahana ilk önce dış kirli kabukları soyulur. Daha sonra ters çevrilip tam ortasından SAP kısmı bıçakla bir güzel resimde görüldüğü gibi çıkartılır. Daha sonra lahanayı alabilecek bir tencereye kaynayan suyun içine lahanayı koyup kapağını kapatırız. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra lahanamız hazırdır.
Lahananın içerisinde bulunan antioksidanlar ağrıyı önler ve şişkinliği giderir. Lahananın içerisinde bulunan mineraller eklemlerde oluşan ağrıları engellediği gibi vücudunuzda veya herhangi bir yerinizde oluşan ödemin de giderilmesine yardımcı olur.
Beyaz lahana, besleyici ve faydalı sebzelerden biridir. Antioksidan etkisi kuvvetli olan lahananın, iltihap önleyici, kalp hastalıklarına ve karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu özellikleri bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri