Lahana gibi yapraklı sebzeler, bağışıklık sistemimizi güçlendiren ve sağlıklı olmamıza yardımcı olan temel besinler içerir. Düşük kalorili bir yiyecektir, dolayısıyla sporculara ve kilo vermek isteyenlere tavsiye edilir. USDA'ya göre, 100 gram lahana sadece 23 kcal içermektedir.
Beyaz Lahana Besin Değeri
Protein: 1.1 gram. Karbonhidrat: 5.2 gram. Lif: 2.2 gram (günlük önerilen değerin %9'u) K vitamini: Günlük önerilen değerin %85'ini karşılar.
1 Porsiyon (Orta) Beyaz Lahana 32,50 kaloridir. Beyaz Lahana içeriğinde 5,41 Karbonhidrat(g), 1,78 Protein(g), 0,26 yağ(g), 3,84 lif(g), 15,60 Sodyum(mg), 270,40 potasyum(mg), 59,80 Kalsiyum(mg), 15,60 A Vitamini(ui), 59,54 C Vitamini(mg), 0,65 ve Demir barındırır.
Beyaz lahananın 100 gramı 4.16 gram karbonhidrat, 1.37 gram protein, 0.2 gram yağ, 2.96 gram lif içermektedir. Serin havalarda yetiştirilen ve oldukça dayanıklı olan lahana, Türk ve dünya mutfağında en çok kullanılan sebzelerden biri.
Beyaz Lahananın Yapraklarında B Vitaminleri Saklı
Tiamin, riboflavin ve niasin gibi B grubu vitamin içeriği de yüksek bir sebze. B grubu vitaminler özellikle sinir sistemi için son derece faydalı.
İlgili 21 soru bulundu
92,57 g su. 1,27g protein. 0,06 g lipit (yağ) 5,5 g karbonhidrat.
Lahana yüksek oranda; C vitamini, K vitamini ve A vitamini içerir. Ayrıca; pantotenik asit (B5 vitamini), piridoksin (B6 vitamini), tiamin (B1 vitamini), riboflavin (B2 vitamini) niasin (B3 vitamini) gibi temel vitaminler bakımından da zengindir.
Tok tutma ve toksinleri arındırma özellikleriyle beyaz lahana diyet listelerinde yer almalı. 100 gramında 25 kalori bulunan beyaz lahana, salata, zeytinyağlı sebze yemeği ve çorba olarak tüketilebilir. Özellikle lahana çorbası tüketimi hem sıvı atımını sağlar hem de tok tutar.
Zayıflamaya ve özellikle göbek bölgesindeki yağların eritilmesine yardımcı olur. Yağ yakıcı ve ödem atıcı özelliktedir. Lahananın lif içeriği metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Lahana suyu vücudu toksinlerden arındırır.
Yaygın olarak özellikle çiğ ve pişmiş şekilde salatalarda kullanılır. Antioksidan açısından zengin olan lahana, beyin fonksiyonlarını ve sindirimi iyileştirerek, kalp hastalıklarına ve cilt bozukluklarına karşı koruma görevi görür. Aynı zamanda kalori bakımından diyetlere de eklenebilen sebzeler arasında yer alır.
Vücudu yabancı maddelerden koruyan antioksidan özelliği sayesinde lahana, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor. Bağırsaktaki yararlı bakteriler konusunda da olumlu etkileri olduğu biliniyor. Bu özelliği sayesinde de lahana, sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasına yardımcı oluyor.
1 tabak beyaz lahana kaç kalori? Kalori Bilgisi Beyaz Lahana Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 25 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 130 gramlık miktarında Beyaz Lahana 33 kalori bulunmaktadır.
Besin Değeri ve Şeker Oranı Beyaz lahananın 100 gramında, yaklaşık 25 kcal kalori vardır.
Lahana yemeği kaç kaloridir? Lahana, kilo kaybı için idealdir, çünkü kalorisi çok düşük bir besindir. 1 porsiyonu 20 kalori civarındadır.
Lahana lifli yapısıyla tok tutar ve iştahınızı kapatır. Hem iyi bir idrar sökücü hemde ödem atıcıdır. Mide ve bağırsakları çalıştırarak daha fazla kalori yakılmasını sağlar. Lahana ödem söktüren diğer bitkilere nazaran vücudun tuz ve mineral dengesini bozmaz.
İçindeki antioksidanlar ile ağrıyı dindiren ve şişkinliği gideren lahana, ayrıca ödemin giderilmesine de yardımcı oluyor.
Kan dolaşımının düzenlenmesinde beyaz lahananın etkisi, diğer hiçbir meyve veya sebzede bulunmaz. Beyaz lahana ayrıca toplardamar yetmezliği yani varis ve huzursuz bacak sendromunda da etkilidir.
Lahana: İçindeki bazı enzimler cinsel gücü artırıyor. Araştırmalar lahana yiyen erkeklerin yüzde 90'ının aşırı cinsel istek duyduğunu kanıtlıyor.
Çiğ lahana tüketmek metabolizmanızı hızlandırır, kol kay bir şekilde kilo vermenizi sağlamaktadır.
Lahana (Brassica oleracea) veya kelem, turpgiller (Brassicaceae) familyasından, geniş ve kalınca kat kat yaprakları olan, güz ve kış sebzesi olarak yetiştirilen ve birçok türü olan bitki.
Lahana, turpgiller familyasından sayılan, kat kat yaprakları olan bir sonbahar ve kış sebzesidir. Beyaz lahana, mor lahana, brokoli, karnıbahar, kara pancar, süs lahanası (kale) ve brüksel lahana bu familyadan sayılır. Bütün olarak lahanalar ve benzeri sebzeler grubu oldukça sağlıklıdır.
Lahana yüksek miktarda C, K ve A vitamini içerir. Ayrıca pantotenik asit (B5), piridoksin (B6), tiamin (B1), riboflavin (B2) niasin (B3) gibi temel vitaminler bakımından da zengindir. Sodyum ve potasyum başta olmak üzere manganez, magnezyum, fosfor, kalsiyum ve çinko mineralleri içerir. İyi bir çözünür lif kaynağıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri