Lazer epilasyon uygulamaları, asıl olarak ten rengini açmak ve cilt lekelerini iyileştirme vaadi sunmaz ve bu nedenle uygulanmaz. Bunun yanında, lazer epilasyon işleminin ciltte oluşan kararmaların nedeni, ciltte oluşan melanin üretilmesidir.
Buz Lazer dahil hiç bir lazer epilasyon yöntemi ten rengini açmak ve leke tedavisi amacıyla uygulanmaz.
Klinikte uygulanan tedaviler cilt tonunu eşitlemekte ve estetik problemleri ortadan kaldırmaktadır. En çok tercih edilen cilt beyazlatma yöntemi lazer uygulamasıdır. Bu yöntemde lazerin, cilt dokusunda bulunan melanositleri tahrip etmesi özelliğinden yararlanılır.
Çok kısa sürede yapılabilir, acısız, ağrısız ve pratik işlemlerdir. Lazer ile gerçekleştirilen işlemlerde genital bölgede koyulaşmaya neden olan melanin pigmenti hücreleri yok edilir. Bunların ortadan kaybolmasıyla vajinal kararma da ortadan kalkmaktadır.
En İyi Cevap. Lazer epilasyon genital bölge kararmasını geçirmesine izin vermez. Lazer epilasyon, tüylerin köklerini hedef almak için kısa bir zamanda kısa bir dalga boyunda ışık kullanır. Lazer, epilasyon yapılan bölgenin derisine girer ve tüylerin kökünün içinden geçerek tüyleri uzun vadede tamamen kaldırır.
İlgili 34 soru bulundu
Merhabalar, lazer epilasyon FDA onayına sahip güvenli cihazlarla, uygun dozlarda uygulandığında ciltte renk değişimine neden olmaz ve kararma yapmaz.
Lazer epilasyon, kıla rengini veren melanin pigmenti tarafından lazer ışınının emilmesi prensibiyle etki eder. Melanin tarafından emilen lazer ışını direkt kıl kökünü hedefler ve kıl kökünde lazer enerjisine dönüşerek kıl kökünü tahrip eder.
Vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için en başarılı yöntem Erbium Yag lazerle beyazlatma yöntemidir.
Bazen de genital bölge epilasyonu amacıyla yapılan lazer uygulamaları sonrasında da genital bölgede renk artışı ortaya çıkabilmektedir. Genital alana verilen lazer ışığı cilt dokusundaki 'melanin' pigmentini aktive ederek bu bölgede esmerleşme yapabilir.
İstenmeyen kıllardan lazer ışınları sayesinde kalıcı olarak kurtulmak mümkündür. Lazer Epilasyon Fırsatları ve Epilasyon Fiyatları belirlemek için uzmanımızın ten renginize ve tüy yapınızı incelemesi gerekmektedir. Lazerli epilasyon beyaz, sarı ve ince tüylere etki etmez.
Gül Suyu | Evde doğal yöntemlerle cilt beyazlatma
Ciltte kullanılan doğal ürünler arasında en çok bilinen madde gül suyudur. Erişimi kolay olan gül suyu cilt için tonik olarak kullanılabileceği gibi direkt yıkamada da tercih edilir. İçeriğinde cildin beyazlamasını sağlayan güçlü bileşenler bulunur.
Cilt beyazlatma kişinin cilt yapısı ve rengine göre belirlenir. Cilt lekeleri fraksiyonel lazer, Q-Switch Lazer ve fraxel gibi işlemlerle tedavi edilebilir. Eğer yüzeysel ve hafif lekeler var ise kimyasal peeling ve karbon peeling gibi işlemlerden de faydalanılır.
Lazerle cilt yenilemede üstten çok ince bir tabaka kaldırılarak kırışıklıklar giderilir, kollajen dokusunu sıkılaştırmak için özel teknikler kullanılırken cildi pürüzsüzleştirir. Lazerle tedavi edilen cilt, yeni kollajen doku oluşumu ve su tutma kapasitesi yüksek genç hücreler ile tazelik ve gerginlik kazanır.
Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır.
Karbonat ya da şeker ile limon suyunu karıştırabilirler. Her iki malzeme de bir macun elde edilene kadar karıştırılır. Bir yemek kaşığı karbonat ya da şeker için bir iki damla limon suyu kullanmak yeterlidir. Kararan bölge bu macun ile güzelce ovulur, on beş dakika sonra soğuk ile durulanır.
Lazer epilasyon işlemi uygun doz verilmezse özellikle boyun, yanak, üst kol bölgesinde kılları artırabilir.
Genital Bölge İşlemleri
Bu tedaviler arasında en çok tercih edilen tedavi yöntemlerinin başında lazerle vajinal beyazlatma işlemleridir. Halk arasında bu isimle yaygın olan yöntem, vulva beyazlatma ismi ile de bilinir.
Özellikle ergenlik dönemiyle salınımı artış gösteren östrojen hormonu, vajina kararmasına neden oluyor. Hamilelik, doğum sayısı, gebelik tedavileri, doğum kontrol hapı ve yanlış iç çamaşırı kullanımı gibi faktörler de vajinanın koyu renk almasını sağlıyor.
Genital bölgede, güneş altında uzun süre kalınması sonucu, güneş ışınlarından olumsuz etkilenme ve bunun sonucu olarak kararma meydana gelebilmektedir. İlerleyen yaş; yaşın ilerlemesiyle vücutta meydana gelen cilt yapısındaki ve hormonlardaki değişimler vajina bölgesinde kararmaları beraberinde getirmektedir.
Limon Masajı: vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar üzerine birkaç damla limon damlatılır ve masaj yapılır. Limon tamamen kuruduktan sonra suyla durulanır. Bu işlemi 2-3 günde bir tekrar ederek, bölgede oluşan kararma azaltılabilir.
Lazer uygulaması ile genital bölge üzerindeki kıl köklerinde bulunan koyulaşmış melanosit hücreleri içeren dermis tabakası temizlenerek yirmi dakikalık bir işlemle gözle görülür renk değişikliği sağlanmaktadır. Tedavinin hemen sonrasında kadınlar normal yaşantılarına devam edebilirler.
Mevcut tedavi hiçbir şekilde cilt üzerinde olumsuz bir etkiye yol açmaktadır. Uygulama esnasında cilde göre uygun bir lazer seviyesi belirlenmektedir. Beyazlatma işlemi sonrası süreç günlük yaşama uygun bir şekilde olmaktadır.
Lazer epilasyon uygulamalarının %100 kalıcı ve etkili olduğunu söylemek hem doğru değil, hem de gerçekçi değildir. Kişide oluşan hormonal düzensizlik, cilt tipi, kılın yapısı ve rengi sonuçları etkileyerek tekrar kıl çıkmasına neden olabilmektedir. Uygulamanın sonuçları genellikle % 80-90 oranında kalıcıdır.
Lazer Epilasyon Kalıcı mıdır? Tedavi edici gerçek lazer epilasyon cihazlarıyla yapılan uygulamalar kişiyi nerdeyse ömür boyu denebilecek konforlu bir sürece taşıyabilmektedir. Tüy sorunu çözüm bulsa da Amerika'da uzmanlar yılda bir veya en az 2 yılda bir hatırlatma seansları önermektedir.
Sadece buz lazer ile beyaz kıllar epilasyon uygulanabilir. Patentli teknolojisi ile tüm mevsimlerde ve tüm kıl tiplerinde etkili sonuçlar sağlayan bu sistem ile beyaz, gri ve kızıl gibi açık renkli tüyler üzerinde de başarılı sonuçlar alınabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri