Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Lazer epilasyon seansları bittikten sonra kalan tüyler nasıl alınır? Tedavi tamamlandıktan sonra çıkan tüyler kıl kökünü aktive ettirmeyecek kısaltıcı ve tüy dökücü krem gibi yöntemler ile alınmalıdır.
Merhabalar, lazer epilasyon seansları arasında uzayan kılların alınmaması tercih edilir. Ancak önemli bir davet vs. gibi bir etkinlik varsa ve uzayan kıllar rahatsızlık veriyorsa bir kereye mahsus jilet kullanılabilir. Ancak ağda, cımbız gibi kılı kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır.
Lazer epilasyonla kişi tüylerden tamamen kurtulamaz.
Bu dönemden önce tüyler bitti ya da tedavi sonuç verdi demek doğru değildir. Lazer tedavisinin birkaç şekilde sonucu vardır. Ya tüyler tamamen biter. İlerleyen yıllarda hiçbir işleme gerek kalmaz.
Ayrıca işlemin uygulandığı yere sıcak su değdirmekten kaçınılmalıdır. Söz konusu bölge 2 gün tıraş edilmemelidir ve kabuklanma olursa el değdirilmemelidir. Seans sonrasında tüyler 2 hafta süre içinde uzar ve hemen ardından dökülürler. Bu nedenle ağda veya tüy dökücü krem gibi işlemlerin asla uygulanmaması gerekir.
İlgili 23 soru bulundu
Lazer Epilasyon Seansları Arasında Tüyler Tekrar Çıkarsa Ne Yapılmalıdır? - YouTube. Yeni seansın beklenmesi iyi olacaktır. Ancak kılların alınması gerekiyorsa, ağda, epilatör, cımbız, ip veya tüy dökücü krem gibi kılları kökten alan yöntemler kullanılmamalıdır. Kıllar jiletle kısaltılabilir.
Lazer epilasyonda hedef alınan ve yakılan kıl kökleri yeniden çıkmaz. Ancak geride kalan ve bir sonraki seans yakılması hedeflenen köklerin varlığı sürer. Dolayısıyla vücudumuzda hoş bir görüntü olmaz. Bunun için mutlaka seanslarımızı aksatmadan sürdürmeliyiz.
8-10 seans yaptırdıktan sonra dökülmeler kişiden kişiye değişsede ortalama %90 sonuç alınmaktadır. Tabi yaşam boyu herhangi bi sağlık problemi ile beraber hormonel yapınızda değişiklik yok ise sonuçlar kalıcı olarak görülmektedir.
Çünkü dünyaca kabul edilmiş standart; lazer epilasyon ile istenmeyen tüylerde %80-90 oranında azalmadır. Eğer kişinin hormonal bir rahatsızlığı yoksa %80-90 oranında azalma beklemek gerekir. Bu oran bazı kişilerde %95'lere kadar çıkabilmektedir.
Diode Lazer Epilasyon
“Diode lazer", istenmeyen tüylerin azalmasını amaçlayan bir lazer tedavi yönetimidir. Diode lazer'in dalga boyu diğer lazer yöntemlerine göre daha uzun olduğu için koyu renkli tenlerde bile tedavi süresine göre değişiklik gösteren etkili sonuçlar elde edilmektedir.
ortalama olarak normal seanslardan 15-20 gün sonra gerçekleşmektedir.
Lazer epilasyon sonrasında kılların hepsinin hemen dökülmesi söz konusu değildir. Lazer epilasyon esnasında kılların geneli yanıp buharlaşmaktadır. Böylece kılların çoğu giderilmektedir. Ancak epilasyon sonrasında kıllar, kendiliğinden dökülmeye başlayacağı için kişinin kılları koparmaması veya yolmaması gerekmektedir.
Çene kıllanması noktasında alınabilecek önlemler arasında buz lazer veya iğneli epilasyon gelmektedir. Çene kıllarından kurtulma konusunda mutlaka uzman ellerden destek alınmalıdır. Bu çene lazer epilasyon veya çene altı tüyleri lazer epilasyon uygulamaları ile istenmeyen tüylere çözüm bulmak oldukça kolay olacaktır.
Lazer epilasyon hiç kimsede %100 kökten çözüm sağlamaz ancak %85-90 çözüm sağlanmaktadır. Lazer epilasyonun başarı oranı cilt tipi, seans sayısı gibi faktörlere de bağlıdır. Lazer epilasyon yapılan bölgedeki kıl kökleri yok olduğu için yeniden kıl çıkması mümkün olmayacaktır.
Cilt Dostu, Tahrişsiz Bir Epilasyon
Lazer epilasyon, cilde zarar verme olasılığı daha düşük olan bir yöntemdir. Ağda gibi yöntemler, cilt tahrişine veya enfeksiyonlara yol açabilirken, lazer epilasyon bu anlamda daha az risk taşır.
Kıl köklerine yapılan lazer atışları, kökleri tahrip eder, kıllar uzama döngüsüne girdiği zaman dökülür. Dökülmeden sonraki süreçte tekrar uzayan ve henüz dökülmemiş kılların jiletle alınması ya da tıraş makinesi ile kısaltılması gerekecektir.
Dolayısıyla Buz Lazer kılları uyutmaz, kıl köklerini kalıcı olarak tahrip eder ve etkili bir lazer epilasyon sağlar.
Özellikle her ay lazer epilasyon seansı uygulanıyorsa tedaviniz muhtemelen 1 yılda sonlandırılacaktır. Bir yıl boyunca vücutta kıl çıkmadığı için sonucun kalıcı olduğu sanılabilir, ancak muhtemelen 2 ay sonra tüm kıllarınız geri gelecektir. Yapılan ağda benzeri bir işlemdir.
Güzellik salonlarında; IPL tıbbi cihazını diğer dalga boylarında deri hastalıkları için kullanmak veya diğer lazer epilasyon cihazlarını (Alexandrite , Diod Nd YAG lazer) lazer epilasyon için kullanmak yasaktır.
Lazer epilasyonda altın standart Aleksandrite Lazer'dir. Çünkü alexandrite lazer 755 nanometre dalga boyunda ışık üretir, bu ışık kıl kökleri tarafından emilir ve kılları yok eder.
Braun Silk·Expert Pro3 PL3111 300.000 Atım Kablolu Lazer Epilasyon Cihazı 3 ay kadar kısa bir sürede tüyleri kalıcı olarak azaltır. Klinik olarak test edilmiş ve dermatolojik açıdan onaylanmıştır.
Lazer epilasyon için uygun bir adaysanız ortalama “6-8 seansta” tüylerinizin çoğundan kurtulmanız ve makul bir sonuca ulaşmanız gerekir. Ancak seans sayısı kıl yapısı, hormonal durum gibi birçok faktörden etkilenir. Lazer epilasyon kaç seansta biter sorusunun cevabı aşağıdaki faktörler ile yakından ilişkilidir.
Lazer epilasyonda kesin ve etkili sonuçlar alabilmek için bu sürecin bir tedavi olarak düşünülmesi, seans aralıklarına özen gösterilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde yarım bırakılan tedavi kıl yapısını olumsuz yönde etkiler ve kıl köklerinde tetikleme görülebilir.
Alexandrite lazer: 755 nanometre dalga boyu ile çalışmaktadır. Diode ile birlikte en çok tercih edilen ve en etkili lazer cihazları arasındadır.
Lazer epilasyon 1997 yılında Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından onaylanmış güvenli bir uygulamadır. Lazer epilasyon Buz Lazer gibi FDA onayına sahip güvenli cihazlarla uygulandığında yan etki riski olmayan bir uygulamadır. Lazer epilasyonun vücuda zarar verdiğine dair hiç bir vaka bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri