Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Merhabalar, lazer epilasyon seansları arasında uzayan kılların alınmaması tercih edilir. Ancak önemli bir davet vs. gibi bir etkinlik varsa ve uzayan kıllar rahatsızlık veriyorsa bir kereye mahsus jilet kullanılabilir. Ancak ağda, cımbız gibi kılı kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır.
Lazer epilasyon sonrasında kılların dökülmediği durumlarda kılları çekmek ya da koparmak pek de tavsiye edilmemektedir. Ancak doktorun tavsiyesi ve bilgisi dahili olduğunda bazı durumlarda gerçekleştirilebilmektedir.
Uygulama sonrasında 15-21 gün aralığında işlem bölgesindeki kıllarda dökülme gerçekleşecektir. Merhabalar, kıllar sıfırlanarak işlem yapıldığından uygulamadan hemen sonra dökülme fark etmek mümkün değildir. Seanstan 2-3 hafta sonra uygulama bölgesinde uzayan kıllar kendiliğinden dökülür.
Buz lazer epilasyonun ilk seans sonrası 3 ila 5 gün ardından ilk kıllar çıkar ve dökülür. Çıkacak kıllarda kesinlikle ağda ve cımbız gibi yöntemler kullanılmamalı. Jiletle 2. seansa gelmeden 24 saat önce kılları almanızda fayda var.
İlgili 44 soru bulundu
Lazer epilasyonu iki hafta-20 gün ara ile yapan bazı merkezlerden özellikle uzak durulması gerekir. Çünkü, kıl döngüsünün tamamlanması için minimum 4 haftalık bir süreye ihtiyaç vardır. Bu nedenle lazer epilasyon seans aralığı yüz için en erken 4 hafta, vücut içinse 6 hafta olmalıdır.
Buz lazer uygulamasından 3-4 gün sonra uygulama yapılan bölgedeki kıllar yüzeye çıkar ve dökülmeye başlarlar. Bu dökülme işleminin tamamlanması yaklaşık 15 gün boyunca devam etmektedir ve ortalama 4-6 hafta boyunca o bölgede yeni kıllar çıkmamaktadır.
Epilasyon sonrası çıkan yeni tüyler sinir bozucudur. Bu tüyleri almanın en pratik yolu tıraş. İster ağda, ister epilatör, ister kalıcı epilasyon yöntemini kullanın; yeni çıkan tüyleri kolayca tıraş edebilirsiniz. Gillette Venus'ün entegre jel barları ile bu iş duşta gerçekten çok kolay.
Lazer epilasyondan sonra hassas ciltlerde tahriş olasılığı daha fazladır. Kese cilt tahrişini arttırabilir. Bu nedenle kese gibi tahrişi arttırabilecek işlemler için 1 hafta beklemek gerekir. Peeling de aynı şekilde tahrişi arttırabileceği için lazer epilasyondan sonra yapılmamalıdır.
Lazer epilasyon 1. seans sonrası dökülme yaşansa da çoğu kişide dökülen kılların büyük kısmı yeniden çıkacaktır.
Bu sebeple epilasyon sonrası kıllar belli bir kısmı tekrar büyür (Anagen evrede olmayanlar). Bu sebeple bölgeye göre değişmekle birlikte 6-12 hafta sonra yeni lazer epilasyon seansı yapılması gerekir. Ancak epilasyon tamamlandıktan sonra yok olan kılların yeniden çıkmaması beklenir.
Genel olarak, en iyi sonuçları almak için yaklaşık 4 ila 6 seansa ihtiyacınız olacaktır. Bununla birlikte, birkaç faktöre bağlı olarak birkaç tane daha az veya birkaç tane daha fazla lazer epilasyon seansına ihtiyacınız olabilir.
Her kıl kökündeki büyüme fazının yakalanabilmesi için ayda bir, kırk beş günde bir gibi aralıklarla işlem yapılması gereklidir. Bu nedenle “15 günde bir lazer yapılır mı” benzeri sorulara “hayır” şeklinde yanıt verilebilir. Lazer işlemi genellikle aylık periyotlar hâlinde başlar.
7 gün boyunca peeling, kese gibi aşındırıcı işlemlerden mutlak suretle kaçınılması önerilir. Güneşe çıkmadan önce SPF 30 veya üzeri güneş koruyucu kullanmak da zorunludur. Ancak cinsel ilişkiyle ilgili hiçbir kısıtlama söz konusu değildir.
Mümkünse 2 hafta güneş koruyucu kullanılmalıdır. Lazer epilasyon sonrasında kalan kıllar jiletle kısaltılabilir. Bunun için 15 gün beklemek en uygundur.
Merhabalar, lazer epilasyonun etkili ve kalıcı olabilmesi için mümkün olduğunca seanslara ara vermemek gerekir. Yaptırılan lazer epilasyon seansları ile kılların bir bölümünde kalıcı azalma sağlanmışsa, seanslara ara vermek bu kıllarda olumsuz bir etki yaratmaz. Yani bu kıllar yeniden çıkmaz.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Koltuk altı lazer epilasyonundan sonra en az 24 saat boyunca deodorant kullanılmamalıdır.
Lazerden Sonra At Kılı Fırçası Kullanılır mı? Lazer epilasyon sonrasında at kılı fırçası kullanılmasında hiçbir sakınca yoktur. Vücut hassas olduğu için çok sert ve basınçlı şekilde uygulama yapmak cildi tahriş edebilir ancak hafif bir fırçalama işleminin hiçbir zararı olmaz.
Makat bölgesinde kıllar, dışkı artıklarının birikmemesi açısından; jilet, traş makinesi, tüy dökücü krem ve lazer epilasyon yöntemleri ile uzaklaştırılabilir, ancak bu konuda çok dikkatli olunmalıdır.
Şeker ağda, bocuk ağda ya da ağda bandı kullanabilirsin. Ancak evde yalnız yapacaksan boncuk ağdayla yapman kolay olur. Jilet yöntemi: Bu da en klasik yöntemdir. Kaliteli bir tıraş bıçağı ve köpük ile bölgeyi tahriş etmeden kolayca alabilirsin.
Yoğun kimyasal ürünler kullanılmamalıdır. Kıl temizliği için ise çok uzatmadan kesmek önemlidir. Cinsel organdaki kılları keserken iyi bir jilet kullanılmalı, tahrişin önüne geçilmelidir. Eğer bölge hassassa jilet yerine bitkisel kıl dökücüler kullanılabilir.
Bilgi için teşekkürler. Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Merhabalar, lazer epilasyon seansından sonra uzayan kıllar 2-3 hafta içinde dökülür. Bu süre zarfında dökülmeyen tüyler için uygulama yaptırdığınız merkez ile temasa geçebilirsiniz. Uzayan kıllardan rahatsız olduğunuzu belirtip, kontrol seansı talep edebilirsiniz.
Bu doğrultuda ister buz lazer ister Alexandrite lazer olsun, işlem sonrası jilet yapılmasında bir sakınca yoktur. Üstelik lazer epilasyon öncesi, seansa girmeden tüy kısaltılma işlemi gerekir ve bunun için jilet kullanılması önerilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri