Ameliyat sırasında gözlerde basınç hissi meydana gelebilir fakat bu rahatsızlık hissi işlemden hemen sonra kaybolur. 3. Ameliyatla elde edilen sonuçlar kalıcı mıdır? Bu tür tedavilerde lazer, korneanın şeklini kalıcı olarak değiştirir. Kornea stabil bir doku olduğu için lazerle üzerinde yapılan değişiklikler kalıcıdır.
Dr. Kılıç, göze eximer lazer ameliyatının hiçbir zaman geçici veya birkaç yıl süreliğine hedeflenerek uygulanmadığına dikkat çekerek, “Hayat boyu kalıcı olarak lazer tedavisi uygulanır.
Lazerle miyop tedavisi diğer bir ismi ile göz çizdirme ameliyatı uzağı görememe şikayetini kesin ve kalıcı olarak iyileştirir. Günümüzde gelişen teknolojiler sayesinde lazerle miyop tedavisi çok yüksek başarı oranlarına sahiptir. Miyop excimer lazer adı verilen lazer cihazı ile tedavi edilir.
Ancak, lazer göz ameliyatında gözünüzde yapılan değişiklikler kalıcı olduğu için hastalarımızın büyük çoğunluğu ikinci bir prosedüre ihtiyaç duymamaktadır.
Ameliyattan sonra gözler tekrar bozulur mu? Lazer olan bir kişinin gözünün tekrar bozulmasında yaşı, numarası, kornea kalınlığı ve şekli etkili olurken, bununla birlikte hangi göz bozukluğuna sahip olduğu (miyop, hipermetrop ya da astigmat) gibi faktörler etkili olur.
İlgili 25 soru bulundu
Göz Çizdirme Riskleri Nelerdir? En sık görülen hafif problemler; kamaşma, ışıklar etrafında haleler görme veya hafif tozlu görmedir. Daha nadir ve ciddi problemler; göz enfeksiyonu, kuru göz ve ameliyat sırasında flep oluşturulmasına bağlı sorunlar.
Göz çizdirme ameliyatı sonrası görme kaybı yaşama ihtimali 5 milyonda 1 olarak bilinmektedir. Bunun yanında bu risk bir kontakt lens kullanımı ile birlikte görülebilen enfeksiyonlara bağlı görme kaybı gelişme riskinden çok daha azdır. Lazer göz ameliyatı sonrası enfeksiyon riski %0.02 olarak bilinmektedir.
Dr. Ahmet Akman - Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Glokom, Katarakt, Tıbbi Retina #lazerameliyatı #gözdelazerameliyatı İkinci Kez Lazer Göz Ameliyatı Yapılabilir Mi Lazer ameliyatı 2. kez yapılabilmektedir ancak, günümüz teknolojisi ile lazer ameliyat sonrası gözde numara kalma oranı oldukça düşüktür.
Özellikle 5-6 numara üzeri numarası olanlarda lazer tedavisi sonrası ortalama 5 yıl içinde bir miktar numara 1-1,5 numara geri gelebilir bu durum regresyon olarak adlandırılır . Geri gelen bu değerler miyop hastalarda yakın gözlük ihtiyacını gidermesi sebebiyle avantajlı bir hal alabilir .
Doğru: Lazer ameliyatı 1 ile 10 derece arası miyop, 1 ile 5 derece arası hipermetrop ve astigmat rahatsızlığı olan ve lazere uygun bulunan gözlere başarı ile uygulanabilir. Yanlış: Lazer tedavisi sadece bir kere yapılabilir. Gelecekte göz numarası artarsa asla tedavi yapılamaz.
Hipermetropların yakın görmesi aynı akşam düzelmekle birlikte uzak görme önce miyoplaşma nedeniyle bozuk olabilir ilk 1-2 ay dalgalanmalar gösterdikten sonra normale döner.. -Birinci gün televizyon, bilgisayar ,telefon ve okuma yasaklanır. -1 ay dış ortamda ve özellikle güneşte güneş gözlüğü önerilir.
Göz lazer ameliyatı ne kadar sürer, ameliyat sırasında ağrı ya da acı hissedilir mi? Ameliyat her iki göz için toplam 10-15 dk. sürer. Kişi göz lazer ameliyatı sırasında ağrı ya da acı hissetmez ama dokunma hissi devam eder ve işlem sırasında kısa bir süre gözünde baskı hisseder.
Lazer göz ameliyatı sonrası ne kadar sürede iyileşir? Bu ameliyattan sonra bir süre bulanık görmeniz çok normaldir. Görmenin tam olarak netleşmesi ise yavaş yavaş 1 ay içinde gerçekleşmektedir. İşlem sonrası yapılacak olan destekleyici tedavilerle görüş 3 ay içinde tam netleşmiş bir hale gelmektedir.
İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Dr. Bilgehan Sezgin Asena bilgilendiriyor: “Lazer ameliyatı 2. kez yapılabilmektedir ancak, günümüz teknolojisi ile lazer ameliyat sonrası gözde numara kalma oranı oldukça düşüktür.
Gözde miyop, astigmat ve hipermetrop gibi kırma kusurlarının tedavisinde uygulanır. Lazer Göz Çizdirme Ameliyatı Ne Kadar Sürer? Lazer tedavisi her bir göz için yaklaşık 4-5 dakika kadar sürer, ağrı ve acı hissedilmez.
Lazer Göz Çizdirme Ameliyatı Kimlere Yapılamaz? - Göz numarası çok yüksek olan hastalara uygulanamaz. - Göz numarası sürekli artan hastalara uygulanamaz. - 40 yaş üstü hastalarımıza önermiyoruz. - Göz tansiyonundan gözü ağır hasar almış olanlar. - Ciddi derecede göz kuruluğu olanlar. - Göz kapağı ile ilgili problemler ...
Göz çizdirme ameliyatlarında numara konusu, uygulamaya göre değişiklik gösterebilir. Örneğin Lasik uygulamasında kişinin göz yapısının da uygun olması durumunda miyoplarda 8-10 numaraya kadar başarı sağlamak olasıdır. Karışık astigmatlarda ise genellikle 5 numaraya kadar başarı elde etmek olasıdır.
2 hafta süreyle hamam, sauna, havuz ve denize girmek sakıncalıdır. Tedavinin ertesi günü yapılan kontrolden sonra banyo ve duş yapabilirsiniz, ancak ilk günlerde gözünüze sabun ve şampuan kaçırmaktan kaçınmanız gerekmektedir.
Hayır, böyle bir risk yok. Körlük ancak gözün arkasındaki retina tabakasının, görme sinirinin ya da beynin görme merkezinin zarar görmesiyle oluşur. Oysa excimer laser tedavisi ve LASIK gözün arkasına değil önünde bulunan kornea tabakasına uygulanır.
"LAZERDE KÖRLÜK RİSKİ YOK"
1980'li yılların başından itibaren bu güne kadar milyonlarca kişinin, lazer yöntemi ile tedavi olduğunu vurgulayan Op. Dr. Gülmez, "Lazer tedavisi onaylı, güvenli bir teknolojidir. Körlük riski bulunmamaktadır.
Lazer göz ameliyatı tamamen ağrısızdır. Tüm hastalara ameliyattan yaklaşık 15 dakika önce anestezik göz damlası verilir. Bunlar gözbebeklerini hızla uyuşturarak işlem sırasında herhangi bir rahatsızlığı, acı hissetme durumunu önler.
Lazer sonrası bulanık görme normal mi? Lazer göz ameliyatı sonrası birkaç hafta boyunca bulanık görme normal olabilir. Bu durum genellikle ameliyat sonrası ilk günlerde ortaya çıkar ve daha sonra zamanla azalır. Bunun nedeni, gözün iyileşme sürecindeki normal reaksiyonlardır ve büyük olasılıkla geçicidir.
Dr. Akçay, "Her bireyin göz rengi farklıdır, dolayısıyla lazer uygulandığında iris bir süre sonra farklı bir renge dönüşüyor. Yani hastanın istediği rengin tam olarak olması mümkün değil. Renk kişinin irisine göre değişken oluyor" açıklamasında bulundu.
1. her göz, lazerle ameliyat (çizdirmek) için uygun değildir. ameliyat öncesi bu konuda bazı testler yapılıyor. 2. bu uygulama hala 'yeni' sayıldığı için 30-40 sene sonra, yani yaşlılıkta ne gibi problemler olacağı konusunda garanti veremiyorlar.
Ülkemizde devlet hastanelerinde göz çizdirme operasyonu çok kısıtlı bir şekilde uygulanmaktadır. Excimer lazer cihazı devlet hastanelerinin büyük kısmında bulunmamaktadır. Bulunan hastanelerde ise hastalardan yine ücret alınmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri