Lehçe, öğrenmesi görece zor dillerden biridir. Türkçe'de olmayan pek çok kuralı içeriyor. Ancak Polonya'da dünyanın farklı bölgelerinden gelmiş ama Lehçe'yi anadili gibi konuşan çok fazla kişiyle karşılaşmak mümkündür.
Özellikle Rusya ve Ukrayna'dan gelenlerin benzer gramer yapısı ve sözcüklere sahip olması nedeniyle, 2-3 ay içerisinde kolaylıkla öğrenebildiği bir dilken, diğer milletlerden insanların düzenli bir çalışmayla 1 yılını alan bir dildir.
Lehçe, Hint-Avrupa dil ailesine ait Slav dillerinin batı şubesine aittir. Batı Slav lehçesi sürekliliğini oluşturduğu Slovakça ve Çek dili ile yakından ilgilidir. Bu dil varlıkları Ausbau tipi dillerdir, yani sınırları, sosyo-politik ve kültürel faktörler kadar dilbilimsel konulara dayandırılmamıştır.
Özetle Lehçe bilen biri, geniş Slav dil ailesindeki diğer dilleri daha kolay öğrenebilir. Slav dil ailesine mensup ülkelerde 300 milyondan fazla kişinin yaşadığını düşünürsek Lehçe öğrenmek size iyi bir temel kazandırır diyebiliriz.
Lehçe (język polski), Hint-Avrupa Dilleri ailesine ait olan Slav Dilleri öbeğinde bulunan bir dildir ve alfabesinde 32 harf bulunur. Lehçe alfabe içerisinde bizlerin kullanmadığı bazı özel karakterler hemen ilginizi çekecektir.
İlgili 19 soru bulundu
Kimilerine göre Lehçe öğrenmesi en zor dillerden biridir. Bunda doğruluk payı olduğu söylenebilir. Lehçe, öğrenmesi görece zor dillerden biridir. Türkçe'de olmayan pek çok kuralı içeriyor.
Rus lehçeleri birbirlerine oranla farklılık gösterir. Bu farklılıkların çoğu tonlama, telâffuz hatta kelimeler de bile gerçekleşebilir.
Lehçe; dilin yazılı metinlerle takip edilmeyen çok eski bir dönemde ayrılan ve önemli sesbilgisi ve şekilbilgisi farklılıkları gösteren koludur (Buran ve Alkaya, 2013: 41). Türk dili; Çuvaşça, Yakutça ve Türkçe olmak üzere üç lehçeye ayrılmıştır. Türk dilinden ilk ayrılan Çuvaşça, ikinci ayrılan ise Yakutça olmuştur.
Polonya dili, Slav dilleri öbeğini barındırdığı için oldukça zor bir dildir. Lehçe, dünyada 45 milyon kişi tarafından konuşan bir dildir. Genel olarak yerel halk tarafından tercih edilmektedir. Farklı uyruklar tarafından zor olduğu için ve kullanım alanı dar olduğu için tercih edilmez.
bazı kişiler ise bu iki dilin hiç benzer olmadığını söylüyor. %60 aynıdır her ikisi de, Lehçe yani Polakça sanılanın aksine güney slav dillerine Rusça'dan daha yakındır, ben Polaklarla çok rahat anlaşabiliyorum. Rusça biraz daha kendine hastır gramer yapısı olarak ancak slavik kökenli sözcüklerin çoğu %60 aynıdır.
Lehçeyi ve Rusçayı içeren bir akademik disiplin. Lehçe, Polonya'nın resmi dili. Hint Avrupa dil grubunun, Slav dilleri koluna mensup.
Lehçe dünyada 50 milyon kişi tarafından konuşulmaktadır. Hint-Avrupa dil Slav koluna bağlı bir dildir. Leh alfabesi 32 harften oluşur.
Lehçe ya da diyalekt, bir dilin belli bir coğrafî bölgedeki insanlar tarafından konuşulan çeşididir. Lehçe sözcüğü Türkçeye Arapçadan geçmiştir. Lehçe anlamında bazı sözlüklerde diyelek ve ağgan sözcükleri de bulunmaktadır.
Türkler en kolay hangi dili öğrenir? Türkçe ile yakın akrabalık ilişkisi içinde olan diller, Türkler için öğrenilmesi en kolay olan dillerdir. Bu diller arasında, Azerice, Boşnakça, Kırgızca, Özbekçe, Tatarca, Türkmence ve Türkmencenin farklı lehçeleri bulunmaktadır.
Nasılsın? Jak się masz? [form.:] Jak się Pan(i) ma?
Dünyanın en zor dili hangisidir? “En zor dil hangisidir?” sorusunun cevabı, ana dilinizin hangisi olduğuna bağlı olarak değişebilir. Ancak genel yargıya göre Çince, Arapça, Japonca, Fince gibi diller en zor diller arasında.
Avrupa'da kaliteli bir eğitim almak istiyorsanız Polonya doğru bir seçim. Polonya'da eğitim ücretleri diğer ülkelere göre daha ekonomiktir. Genel olarak yıllık 1500 Euro'dan başlar ve nadiren 4 bin Euro'yu geçmektedir. İngiltere veya İskandinav ülkeleri ile kıyaslandığında, Polonya'da eğitim oldukça avantajlıdır.
'Polonya'da yaşam maliyetleri çok ucuz' cümlesini, orada eğitim almaya ya da yaşamaya giden insanlardan fazlaca duyarsınız. Peki nedir bu ucuzluğu sağlayan? Polonya'yı diğer ülkelere göre ucuz kılan şey, aslında para birimi olan Zloty'nin Türk Lirası'na oldukça yakın olmasıdır.
Son zamanlarda Polonya'da Türkçe öğretimi, üniversitelerdeki Türkoloji bölümleri yanında, Yunus Emre Enstitüsü-Varşova'da, devlet liselerinde ve özel kuruluşlarda olmak üzere farklı kollardan sürmektedir.
Dünya üzerinde Türkçeye en yakın dil Moğolca'dır. Moğolcanın Türkçeye olan yakınlığı, Türkçe ile aynı dil ailesi içerisinde bulunmasından kaynaklanmak- tadır. Altay Dilleri ailesi içerisinde yer alan Türkçe ve Moğolca, bu dil ailesi içeri- sindeki diğer diller olan Mançu-Tunguzca, Korece ve Japonca ile de akrabadırlar.
Bilinen bir zaman diliminde ana dilden farklı kollara ayrılmış olan fazlaca şekil ve ses farkı olmayan kollara şive ismi verilir. Kazakça, Azerice, Özbekçe vb. Türkçede kullanılan şivelerdir. Türkiye sınırları içinde en çok konuşulan Türkçe ise, "Türkiye Türkçesi" de buna örnek verilebilir.
Eski Türkçe döneminin başlangıç aşaması Köktürkçedir. Köktürkçe, “Türk” adının tarihî kaynaklarda ilk olarak geçtiği, Türkçenin ilk yazılı kaynaklarının bulunduğu ve Türkçenin yapısını gerçek bilgilerle tespit edebildiğimiz ilk dönemdir.
Diğer Latin dilleriyle (Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Rumence, Katalanca gibi) büyük benzerlikler taşır. İtalyancayı iyi bilen birisi diğer Latin dillerini de kısa zamanda öğrenebilir. İtalyanca ve Sardunyaca, Latinceden en az farklılaşmış yaşayan diller olarak nitelendirilmektedir.
Polonya, Orta ve Doğu Avrupa'nın en gelişmiş ekonomilerinden birine sahiptir. Komünist dönem sonrası değişim yaşayan geçiş ekonomileri arasında da küresel ekonomi ile entegrasyon sürecinde en başarılı performans gösteren ülkeler arasındadır.
Slav dilleri yapısal özellikleri bakımından üç gruba ayrılmaktadır: Do- ğu, Batı ve Güney Slav dilleri, Rusça, Ukraynaca, Belorusça Doğu Slav dilleridir; Lehçe, Çekçe, Slovakça ve Lauzits dilleri Batı Slav dilleri; Bul- garca, Makedonca, Sırp-Hırvatça (Sırpça, Hırvatça, Boşnakça) ve Slo- vence Güney Slav dilleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri