Modemi router olarak kullanmak için modeminizin yönetim arayüzüne erişerek gerekli ayarları yapmanız gerekecektir. Bu sayede modeminiz, internet servis sağlayıcınızdan gelen bağlantıyı alıp ev veya iş yerinizdeki cihazlara dağıtmanın ötesinde ağ yönetimini sağlayacak bir router gibi çalışacaktır.
Yani modemleri hem router hem de Access point olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca kablosuz internet kapsam alanını da attırmanız mümkündür.
Router, modemden sonra ilk ana parçadır. Wi-Fİ alanları ve İnternet şifresi gibi terimlerin tam ortasında yer alır. Modeme gelen interneti ethernet kablosuna, oradan da Wi-Fi alanına yönlendirir. Güvenlik açısından da önemli bir yere sahiptir.
Modem ile router arasındaki fark ilk olarak budur. Bir diğer fark ise, modem tek bir IP alırken router farklı cihazlara farklı IP adresleri atar. Bu iki kavram arasındaki en önemli fark ise şudur; router olmadan internete bağlanmak mümkündür ama modem olmadan sadece router ile internete bağlanmak mümkün değildir.
"Modem-router'larda modem ve router özelliği aynı anda kullanılamaz.
İlgili 43 soru bulundu
Modem almak yerine router alırsanız daha iyi olur. Modemin 1. amacı interneti kullanılabilir hale getirmek routerın ise tek amacı interneti wifi ile dağıtmak. 5ghz bandı yüksek veri transferine imkan verir fakat ulaşım alanı 2.4ghz e göre çok daha düşüktür.
Router olmazsa internet dediğimiz sanal dünya da olmaz. Router mesajların ağlar içerisinde dolaşarak doğru adrese ulaşmasını sağlayan önemli bir cihazdır. Modern modemler genellikle yerleşik bir router ile donatılmıştır. Router ve modem, farklı işlevlere sahip iki farklı aygıttır.
İnternet hızı evimizde, iş yerimizde veya herhangi bir yerde internet deneyimimizi doğrudan etkileyen bir faktördür. İnternet hızını etkileyen birçok faktör vardır ve bu faktörlerden biri de router'dır. Router, internet hızını azaltabilir veya artırabilir.
Router konusu ile ilgili merak edilen bir diğer konu da Wi-Fi router nedir? Wireless router nedir sorusunun en kısa yanıtı; internete kablosuz şekilde bağlanmanızı sağlayan donanımdır denilebilir. Kablosuz router nedir sorusunun cevabı da yine aynıdır.
Bu iki ürün, benzer işlevleri yerine getirmeleri nedeniyle sıkça karıştırılır. Kısaca ifade etmek gerekirse ağ modem, dışarıdaki interneti evinize veya iş yerinize almanızı sağlar. Router ise bu interneti bireyler tarafından kullanılan cihazlara ulaştırır.
Hayır, Wi-Fi hızı etkilenmez. Routeri modemin direkt yanına koyarsanız sinyal gürültüsünden belki hız düşebilir ama başka odada kullanacaksanız etkilemez.
Router, adından da anlaşılacağı üzere bağlı cihazlar ve internet arasında internet trafiğini yönlendirir. Router, evinizin internet ağının önemli bir parçasıdır. Router sayesinde dizüstü bilgisayarınız, akıllı telefonunuz, tabletiniz, akıllı TV'niz ve diğer cihazlarınız evinizdeki kablosuz ağa bağlanabilir.
Routerlar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
TP-Link Mercusys MW MW301R 2 Port 300 Mbps Kablosuz Router 503,72 TL. Mercusys MW305R 300Mbps Kablosuz Router 571,53 TL. Tenda F3 Kablosuz Router 669,76 TL. Tp-Link TL-WR840N Router 773,85 TL.
Modemi açtıktan sonra ethernet port kısmına ethernet kablosunu takabilirsiniz. Kablonun diğer ucuna da yönlendiriciyi takarak işleme devam edin. Yönlendiricinin güç kablosunu önce modeme ardından tamamını prize takarak kullanıma başlayabilirsiniz.
Fiber modemim var. Ben bu modeme VDSL modem bağlayıp VDSL modemi router olarak kullanabilir miyim? Evet kullanabilirsiniz.
Router kablosuz internet ihtiyacını karşılayan, ağa bağlanan cihazlara interneti paylaştıran bir aygıt olarak düşünebiliriz. Access point ise var olan kablosuz internetinizin erişim gücünün yetmediği yerlerde sinyalleri güçlendirme görevini gören cihazdır.
En temel Access Point ve router farkı interneti dağıtma biçimleridir. Router, bağlandığı modemin sağladığı internet bağlantısını farklı konumlarda erişilebilir hale getirirken Access Point, modemin sinyal gücünü artırarak erişimi mevcut olandan daha geniş bir alana yayar.
Kablosuz routerlar bir kablo yardımı ile direkt olarak modeme bağlanır. Bu şekilde internete bağlanmasına olanak tanınır. Router devamında ise üstünde bulunan dahili ve ya sonradan takılabilen harici antenleri sayesinde Wi-Fi ağını kendi kapsama alanı dahilinde oluşturur.
Peki modem sinyali nasıl güçlendirilir diye merak ediyorsanız Wi-Fi menzil geliştiriciler ya da Wi-Fi mesh cihazları ile modeminizin sinyal gücünü ve arttırmanız mümkün. Kablosuz ağ güçlendirme için bu cihazları kurduktan sonra hız ve ping testi yaparak modeminizi internet kalitenizi ölçümlemiş olabilirsiniz.
Hazır internet paketleri ile gelen wifi modemlerinin çoğu sadece 15-20 metre mesafeden wifi sinyalini alacak şekilde tasarlanmıştır. Tabi, duvar gibi çeşitli nesnelerin içinden geçen wifinin sinyal mesafeleri 7-8 metreye kadar düşme gösterebilir.
Modem, internet bağlantınızın hızını etkileyen bir cihazdır. Eski bir modem, yeni teknolojileri desteklemediğinden, internet hızınızı düşürebilir. Modeminizi güncelleyerek, internet hızınızı artırabilirsiniz.
İnternet servis sağlayıcıları ADSL, VDSL ve fiber internet gibi farklı altyapı donanımlarını kullandıkları için her modem, her altyapıda aynı verimlilikle çalışmaz. Modeminizin hangi altyapı hizmetini desteklediğini modem üreticinizin resmi web sitesinden öğrenebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri