Lensiniz, kenarı tamamen dik olacak şekilde mükemmel bir fincan şekli oluşturuyorsa, lens doğru yönündedir ve gözünüze yerleştirilmeye hazırdır. Kenarda belirgin bir dışa doğru bükülme varsa (ağızlı bir çorba kasesi gibi), lensler terstir.
Yöntem: Lazer işaretlerine bakın
Yöntem gibi), ve ardından lensi parlak ışığa doğru tutun. Yandan lensin dış yüzeyine bakın: Normal olarak "123" görünürse, lens doğru biçimde yönlendirilir ve gözünüze yerleştirilmeye hazırdır. "123" ters ise, kontakt lens ters yüzdür.
LENSİNİZE yandan baktığınızda U harfine daha yakın görünüyorsa lensiniz doğru şekildedir. LENSİNİZE yandan baktığınızda V harfine daha yakın görünüyorsa lensiniz ters konumdadır. Bu şekilde gözünüze takmaya çalışmanız rahatsızlık verecektir. LENSLERİNİZ düzken oval şeklindedir.
Bulanık görme varsa lensi yanlış göze takmış ya da ters takmış olabilirsiniz. Böyle bir durum söz konusu değilse yine de lensi gözünüzden çıkarıp temizledikten sonra tekrar takın. Hala görmeniz netleşmiyorsa ve rahat değilseniz lensinizi çıkarıp doktorunuza başvurun.
6. Kontakt lens gözün arkasına kaçar mı? Cevap: Hayır, alt göz kapağını aşağı çektiğinizde ortaya çıkan cep, gerçekte üst göz kapağında da vardır. Yani bir çıkmazdır. Sadece bazen lens katlanarak bu ceplere sıkışabilir bu durumda kolay bir müdahele ile gözden çıkarılabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Kontakt lensin ters takılması görüş bozukluğuna neden olacaktır. Bunun yanı sıra ters takılması sonucunda lensin gözde yanlış bir bölgeye baskı yapması olumsuz etkilere neden olacaktır. Bu gibi nedenlerle kontakt lensi ters takmak gözde ciddi problemlere neden olabilmektedir.
Lensi yanlış takmak pek çok lens kullanıcısının yaptığı bir şeydir. Bazı lens kullanıcıları lensi yanlış taktığını anlayamaz. Ancak lensi yanlış takmak durumunda gözde acıma hissi ortaya çıkar. bir süre sonra yanlış takılan lens gözlerde acıya sebep olduğu gibi batma problemine de neden olacaktır.
Yeni kullanmaya başlayanların belli bir alışma süresi olur. Bu süre yumuşak lens kullananlarda daha az, sert lens kullananlarda daha uzundur (1 hafta-1ay). Kontakt lens kullanımında temizliğe çok dikkat etmek gerekir.
Lensleriniz göz yüzeyindeyken kuruluk hissedince, üzerine özellikle koruyucu içermeyen, tek kullanımlık suni göz yaşı damlası damlatabilirsiniz. Lens solüsyonunu gözünüzü nemlendirmek için kullanmayınız. Lens solüsyonunun içindeki bakteri karşıtı koruyucu maddeler göz yüzeyini tahriş edebilir.
Aylık Planlı Değişim Lensleri
30 gün kullanılmak üzere üretilmiştir, doktor tavsiyesi ve lens materyal özelliklerine göre 1-30 gün arasında gözde kalabilir.
Öncelikle lensin süresinin dolduğunu nasıl anlayacağınız üzerinde durulmalıdır. Lensler kullanım süresi dolduktan sonra gözlerde batma, yanma ve görme bozukluğuna neden olur. Bu tür belirtileri hissettiğiniz zaman lensi değiştirmeniz gerekir. Yeni lens aldığınızda lensi sorunsuz şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.
Kaliteli renkli lens arıyorsak CE belgeli olup olmadığına dikkat etmeli kullanılan ham maddenin ince ve oksijen geçirgenliği yüksek bir lens olması istenmelidir. Kaliteli renkli lens genel olarak %40 su %60 polymade ham maddeden meydana gelmeli ve yumuşak ve ince bir lens olmalıdır. meydan okuyor.
1. Lens kaplarinin ustune L R harfleri vardir. L (left) olana sol gozunuzdeki lensi R(right) olana sag gozunuzdeki lensi koyarsaniz her gun deneme yanilma yoluna gitmezsiniz. Ya da kapak renkleri farkli oluyor.
Tarihi geçen, olumsuz koşullarda saklanan lens ürünlerini kullanmak gözde yanma ve kızarıklıklara daha ileri boyutlarda enfeksiyonlara neden olur. - Değişim vakitlerinin atlanması, bakım yapmadan lens takmak, pis eller, kirli tırnaklar, durulanmayan eller, terli göz kapakları gözde soğan doğramış gibi yanma yapar .
Özellikle renkli lens kullananların sık olarak karşılaştığı en önemli sorun lens kayması şikayetidir. Takıldıktan 5 dakika sonra lens kayarak bazen iris kısmının yarısına kadar gelerek huzurunuzu kaçırır.
Distile suyun içine (eğer distile su yoksa içme suyu olsun) biraz tuz dökerek lensleri içine koyabilirsiniz. Sonrasında lens solüsyonu alır almaz lensleri doğru şekilde dezenfekte etmelisiniz.
Lens varken yüz yıkanmaz.
Lens solüsyonu yerine damıtılmış, musluk, normal ya da şişe suyu gibi herhangi bir su kullanılmamalıdır. Bu tür suların içerisinde ne kadar temiz olursa olsunlar göze zarar verebilecek mikroorganizmalar bulunabilir. Ayrıca ssu tek başına lenslerin temizliği için etkili bir yöntem değildir.
Lens göze takıldığında karşılaşılan ilk sorunlardan birisi bulanık görme sorunudur. Bulanık görüntünün nedeni aslında lens ile ilişkili değildir. Göz net bir şekilde görememeye alışkın olduğu için gözün zorlanarak iyi görme çabası bireyler tarafından yoğun şekilde uygulanmaya başlar.
Kontakt lens ya da gözlük kullanırken yapılacak olan kontrolde her iki gözün görme derecesinin toplamı en az 16/20 olması gerekir.
Miyoplar İçin Lens
Miyoplar için çoğu markada genellikle -8.00'a kadar numara mevcuttur. Bazı markalarda ise -12.00 numaraya kadar miyop (-) lensler bulunmaktadır.
Kontak göz lenslerin, ister numaralı olsun ister numarasız renkli lens olsun ters ya da düz takılmasında sakıncası yoktur. Lenslerde ter düz ayrımı vardır ancak en çok takılan kısım gözün bombesine daha çok uyum sağlayacağı için diğer taraf takıldığı zaman rahatsızlık ve batma hissi oluşacaktır.
Kontakt lens ile gözlük dereceleri arasında değerler 0,25 - 0,50 derece değişebilmektedir.
Gözlük gibi lenslerde çizilebildiğinden kişi uzun süre aynı lensi kullandığında baş dönmesi, mide bulantısı ve geçici göz kararması rahatsızlığı yaşar. Uzun süre kullanılan lens, geçici bir süreliğine gözün korneasını inceltebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri