Uzmanlara göre sınav geçmiş yıllara göre daha kolaydı. 562 birincinin olduğu LGS'de sıralamalardaki yığılma dikkat çekiyor. Bu kapsamda, yüksek puan alan öğrenciler hedefledikleri okullara giremeyebilir.
2023 LGS, en çok hangi yıla benzer diye soruluyor? Sınavın kapsamı yani öğrencilerin sadece birinci dönem konularından sorumlu olmaları bakımından pandemi döneminde yapılan 2020 LGS gibi. Öğrenci sayısı açısından ise 2022 LGS gibi. O yıl da sınava giren öğrenci sayısı 1 milyon 31 bin 199 olmuştu.
YKS yığılma, ilgili bölüme puanın yetmesine rağmen sıralamanın yetmemesidir.
Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ilimizden 16 öğrencimiz 500 tam puan alarak birinci oldu.
Bu sene sınava1 milyon 30 bin 195 öğrenci girdi. Bu her bir yüzdelik dilim 10 bin 302 öğrenci var demektir. Devlet okullarının geçen sene hangi dilimden öğrenci aldıklarına bakarak fikir sahibi olacağız.
İlgili 16 soru bulundu
MEB, 2023 LGS sınavıyla ilgili şu bilgileri verdi; 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı %82 olarak açıklandı. Sınava katılan 562 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.
LGS, yüzdelik dilim sıralamanızın yüzde olarak ifadesidir. MEB sizin Türkiye'de veya ilde kaçıncı olduğunuzu değil bunun yüzde olarak ifadesini vermiştir.
Elazığlı çoban Muhammet LGS'de Türkiye ikincisi oldu - YouTube.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir.
Liselere giriş sistemi kapsamında uygulanan merkezi sınavda bu yıl 562 öğrenci tam puan alarak birinci oldu. 2022 yılında 193 olan birinci sayısının 500'ün üzerine çıkmasına yönelik eleştirilere Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin'den ilk açıklama geldi.
LGS 500 tam puan üzerinden değerlendiriliyor. İyi bir liseye yerleşmek için LGS'den en az 450 puan alınması gerekirken yüzde 2'lik dilime girilmesi gerekiyor.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada LGS'ye girmenin zorunlu olmadığını ifade etti. Öğrenciler liselere iki şekilde yerleştiriliyor. Biri LGS puanı diğeri ise adrese dayalı yerleştirme sistemi. LGS'ye girmeyen öğrenciler okul puanına ve adresine uygun okullar arasında tercih yapacak.
LGS'DE 3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU? LGS'de 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Her yanlış yapılan 3 soruda 1 doğru cevap da geçersiz kabul ediliyor.
Soruların zorluk düzeyi orta ve ortanın üstü olarak belirtilebilir. Fen Bilimleri dersinde soruların geçen seneye göre zorluk düzeyinin fazla ve çeldiricilerinin daha güçlü olduğu görülmektedir. Kolay ve orta zorlukta soru sayısının zorlayıcı sorulara göre daha fazla olduğu belirtilebilir.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, liselere yeni eğitim modeline ilişkin, "Bu sistemin ilk sınavı, 2024 yılında yapılacak." dedi.
LGS 2023 SINAV TARİHİ NE ZAMAN? Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamaya göre "Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki mekezi sınav, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Şimdiden sınava girece tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."
Yıl sonu puan ortalaması dikkate alınmamıştır. Liselere Geçiş Sınavı, 2002-2003 eğitim ve öğretim yılında son kez yapılmıştır. Yerini Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı almıştır.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2023 yılında gerçekleştirilecek merkezi sınava yönelik örnek soru kitapçığını "http://odsgm.meb.gov.tr" adresinden erişime açtı. Kitapçıkta, tüm branşlardan örnek sorulara yer verildi.
LGS'de devletin 100 puan vermesi gibi bir durum kesinlikle bulunmuyor. Katsayıları farklı olan soruları cevaplayan adayların puanları kendi verdikleri yanıtlara göre hesaplanıyor.
LGS, MEB tarafından “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav” şeklinde isimlendirilen bir sınav modelidir. Bununla birlikte LGS nasıl yapılır, okul seçimi, LGS 2023 ne zaman gibi konular da cevabı merak edilen konulardır.
Yönetmelik maddelerine göre Okul Birincisi olmak için 4 yılın bütünü baz alınarak en yüksek mezuniyet puanına göre Öğretmenler Kurulunca seçilmek gerekmektedir.
Sınavın taban ve tavan puanları o seneki sınavın koşullarına göre sürekli değişiklik gösterse de okula giriş için asıl gerekli olan değerin sınav sıralaması olduğu dolayısıyla yüzdelik dilim kullanılarak plan kurulması ve tercih yapılması daha doğru olacaktır.
Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabilecek. Yerleştirme işlemleri için tercih başvurusu yapmayan öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde tercihte bulunabileceklerdir.
Yüzdelik dilim, sınava giren aday sayısının 100'e bölünmesidir. Sınava bir milyona yakın aday girdiği için her yüzdelik dilime 10 bin öğrenci düşüyor. Yani yüzde 5'lik dilimdeyseniz, ilk 50 bin içindesiniz anlamına galiyor. Bir de bindelik dilimler var ki, onlar da 0.20, 30 gibi siralanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri