Liderlik Eğitimi, iş hayatında ve günlük yaşamda liderlik becerilerini geliştirmek isteyen kişilere yönelik düzenlenen bir online eğitim programıdır. Bu eğitim ile kişiler, liderlerin özelliklerini ve hangi davranışların liderlik kapsamında değerlendirildiğini öğrenmektedir.
Bu eğitim programı, yöneticilere ve yönetici adaylarına, günümüz etkin yönetim tekniklerini ve liderlik yaklaşımının aktararak, uygulama ve vaka analizlerine dayanan çalışmalarla katılımcıların yöneticilik ve liderlik becerilerini geliştirmeyi hedefler.
Çevrenize etkin bir rol model olmak, iş ya da organizasyonların lideri olmak için Liderlik Eğitimi alarak kişisel ve profesyonel iş yaşamınızda kendinize değer katabilirsiniz. Liderlik eğitimi iş hayatında yer alan herkese yönelik olarak tasarlanmıştır.
İlgili 25 soru bulundu
Liderlik çeşitleri dönüştürücü liderlik, etkileşimci liderlik, karizmatik liderlik, tam serbestlik tanıyan liderlik, etik liderlik, vizyoner liderlik ve kültürel liderlik olarak ayrılır.
Liderler, Stratejik Zihniyet, Karar Verme, Problem Çözme, Planlama, Yönetim, Güven Oluşturma, İlham Verme ve Motive Etme, Etkili Delegasyon, Öğretme ve Mentorluk gibi pek çok beceriye sahip olmalıdır.
Liderlik uygulamaları formunda (Leadership Practices Inventory) beş tip liderlik uygulamasını; model olmak, paylaşılmış bir vizyon oluşturmak, süreci sorgulamak, harekete geçmeye imkan tanımak ve çalışanları cesaretlendirmek olarak tespit etmiştir (Sashin ve Rosenbach, 1993: 93).
Liderlik Eğitim Süresi
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 yılında oluşturulan eğitim programı 32 saat olarak planlanmıştır. 32 saatlik eğitim yaklaşık olarak 1 ay sürmektedir.
Liderlik stilleri, liderlerin çalışanlarıyla etkileşim kurmak için kullandıkları davranışlardır. Onların motive etme, yön verme ve hedeflere ulaşma tarzları budur. Liderlerin, hangi stili en sık kullandıklarını belirleyecek olan şey kişilik özellikleridir.
Sonuç olarak, liderlik, vizyon ve hedef belirleme, iletişim ve ikna kabiliyeti, kararlılık ve güçlü karakter, delege ve organize etme yeteneği, empati ve iş birliği kabiliyeti ve kendi gelişiminin farkında olma gibi temel beceri ve özellikleri gerektirir.
Liderlik, insanları ortak bir hedefe ulaşmak için harekete geçirme becerisine sahip olan ve bu amaç doğrultusunda, kendi güç ve motivasyonunu başkalarına da aktarabilen kişinin özellikleridir. Etkili liderlik, çevresindeki insanları, belirli bir hedef doğrultusunda beraber çalışmaya teşvik ve motive etmekle ilgilidir.
Liderlik gelişimi, çalışanların gelecekteki yöneticilik ve liderlik rollerine hazırlandığı uzun vadeli bir iş stratejisidir.
İyi bir yönetici, sorun değil çözüm odaklı olabilmeli ve ekip arkadaşlarına yetki/sorumluluk verebilmeli. İyi bir yönetici, duygusal zekaya sahip olmalı. Duygularını yönetebilmeli, dinlemeli ve empati yapabilmeli. İyi bir yönetici, vizyon sahibi olmalı ve değişimlere ayak uydurabilmeli, durumsal davranabilmeli.
Yönetim becerileri, bir organizasyonun hedeflerine ulaşabilmesi için gerekli olan ve bir yöneticinin sahip olması gereken yeteneklerdir. Başarılı bir yöneticinin sahip olması gereken temel beceriler arasında; liderlik, iletişim, karar verme, zaman yönetimi, problem çözme ve delege etme becerileri bulunmaktadır.
İlk kademe yöneticiler (İKY), çalışanların gözünde şirketi temsil ederler. Bu nedenle İKY için sadece iyi teknik bilgiye sahip olmak yeterli değildir. Onlardan ustalık yanında yüksek liderlik ve iletişim becerileri göstermeleri de beklenir ve bu mümkündür.
Eğitimin Amacı: Yöneticilere, ulaşmak istedikleri hedeflere yönelik harekete geçmelerini kolaylaştırmak, içinde bulundukları süreci tam olarak değerlendirmek ve daha etkin bir yönetim performansı sergileyebilmeleri için çok daha geniş bir bakış açısı kazandırır.
Yönetici Asistanlığı Eğitiminin Amaçları
Beden dili uygulamalarını geliştirmelerini, Profesyonel anlamda kendilerini geliştirerek yeni davranış becerileri kazanmalarını, Protokol ve görgü kurallarını öğrenmelerini, Toplantılar düzenleme ve yönetme becerisini kazanmalarını sağlamaktır.
Liderlikte Güç Kaynakları
Bunlar; ödül gücü, zorlayıcı güç, yasal güç, uzmanlık gücü ile karizmatik güçtür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri