Bu kanun ve yönetmelik hükümlerine tabii olan Türk soylu yabancılar, yabancı nüfus kayıtlarını tesis ettirmekle yükümlüdür. Türk soylu yabancıların, nüfus kütüğüne kayıtlarının yapılabilmesi için ikamet ettikleri yer İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü veya İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat etmeleri gereklidir.
Çok dilli belgeleri nereden alabilirim? Çok dilli Doğum/Evlenme/Ölüm Kayıt Örnekleri yurt içinde nüfus müdürlüklerinden, yurtdışında da dış temsilciliklerden temin edilebilir.
Bulunduğunuz ilin Yabancılar Şube Müdürlüğüne veya varsa İlçenin Yabancılar Büro Amirliğine bizzat müracaat etmeniz gerekmektedir.
Resmi geçerliliği olan barkodlu nüfus kayıt örneğinizi dilediğiniz zaman e-Devlet Kapısı'ndan T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Nüfus müdürlüklerinden doğrudan almaya yetkilidirler. Maddeler halinde sayılanlar dışında kalan kurumlar ve tüzel kişilerin, yazılı olarak başvurmak ve istem nedenini açıkça belirtmek suretiyle Bakanlık veya mülki idare amirinin emri ile nüfus kayıt örneğini alabilirler.
Nüfus Kayıt Örneği Nereden Alınır? Nüfus kayıt örneği, nüfus ve vatandaşlık genel müdürlüğü tarafından düzenlenmektedir. Özellikle son yıllarda E-devlet sisteminin de yaygınlaşması ile, nüfus müdürlüklerinde zaman kaybetmeden, E-devlet sisteminden temin edilebilmektedir.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yabancılara düzenlenen geçerli çalışma izin kartı ile birlikte pasaport ibrazı istenmektedir. Geçici Koruma Belgesi olan vatandaşların pasaport ibrazına gerek yoktur. Yurtdışında yaşıyorsanız, e-Devlet şifresini yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilirsiniz.
Yabancı Kimlik Numarası
Bu numara, ikamet tezkerenizi aldığınızda tarafınıza tahsis edilir ve kartınızın üzerinde 99 ile başlayan numaradır. Yabancı uyruklu öğrenciler için düzenlenen tüm bilgi ve belgelerde, öğrencilerin yabancı kimlik numarası kullanılır.
Mavi kart; kişilerin bizzat kendilerinin talebi halinde verilmektedir. Bu belgeyi, yurt dışında; Türk Dış Temsilciliklerimiz, yurt içinde; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri vermeye yetkilidirler.
Öncelikle kimlik numarası ve şifre ile E-Devlet'e giriş yapılması gerekir. Buradan nüfus kayıt belgesi sorgulama sekmesinde belgeyi alma nedeninizi belirttikten sonra barkodlu belge oluşturulur. Bu belgenin çıktısını alarak gerekli yerlerde kullanabilirsiniz.
Nüfus Kayıt örneği İngilizce : Nüfus Kayıt örneğini il veya ilçe nüfus müdürlüklerinden veya e-devlet uygulamasından alabilirsiniz.
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği geçtiğimiz gün yapılan güncelleme ile birlikte artık e-devlet kapısından da alınabilmektedir. Bugüne kadar sadece Nüfus Müdürlükleri ve Kaymakamlıklar üzerinden alınabilen bu belge, şimdi internet üzerinden kolayca alınabilmekte.
Doğru, hızlı ve güvenilir bilgi için yurt içinden 157 numarasından, yurt dışından ise +90 312 157 11 22 numaralı telefonla YİMER 157'ye ulaşabilirsiniz.
Kişiler; kendileri ve alt ya da üst soylarına ait nüfus kayıt örneklerini istedikleri herhangi bir nüfus müdürlüğünden alabilirler.
e-Devlet sisteminde yeni bir uygulama başlatıldı. Yabancıların adres değişikliği ve tescil işlemlerinde kolaylık sağlanması amacı ile “Yabancıların Adres Değişikliği ve Tescil Bildirimi” hizmeti uygulamaya geçti. E-Devlet üzerinden yapılabilecek bildirimler, boş konuta yapılacak değişiklikler için geçerli olacak.
2.3- Kişi Bilgileri İle Yabancı kimlik No Sorgulama, hizmetlerini http://tckimlik.nvi.gov.tr/web/foreign.aspx internet adresinden yapmaları mümkündür.
YABANCI KİMLİK NUMARANIZI NASIL ÖĞRENEBİLİRSİNİZ? İkamet Tezkeresi Numaranızı (ikamet tezkere numarası, ikamet tezkerenizin ilk sayfasında 1-112233 gibi bir numaradır) veya kişi bilgilerinizi girerek sorgulamayapınız. Sorgulamanız sonucunda 11 haneli ve genellikle 99 ile başlayan bir numara verilecektir.
98 ile başlayan yabancı kimlik numarası içeren bir diğer belge ise Yabancı Tanıtma Kartıdır. Bu kart sizin kayıt olduğunuzu ve Türkiye'de yasal olarak ikamet ettiğinizi göstermektedir.
15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Mavi kartlılar (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 28. maddesinde belirtilen yabancı ülke vatandaşları), Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarınca verilmiş yabancı kimlik numarasına sahip yabancılar şifre alabilirler.
E-Devlet girişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan yabancılar için online olarak yapılabilir. Alım için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir: E-Devlet giriş sayfasına gidin (https://www.turkiye.gov.tr/). “Yabancılar için” bölümüne tıklayın.
Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
Nüfus kayıt örneği kişinin kendine ve ailesine ait kimlik bilgilerini içeren resmi bir belgedir. Genel kullanım amacı, kurumların talebi üzerine olmakla birlikte, en çok kullanılan alan vize başvurularında olmaktadır.
E-Devlet kapısı üzerinden alınan nüfus kayıt örnekleri ve yerleşim yeri belgeleri, nüfus idarelerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahip olacak.
Nüfus kayıt örneği tercümanlık ücreti ve noter onay ücreti ayrı olarak belirlenmektedir. 2022 yılı için ADIGÜN tercümanlık ofisimizde nüfus kayıt örneği tercümanlık ücreti 300 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri