İngilizce öğrenmek isteyen bir kişi ilk olarak fiillerin kullanımlarını öğrenmelidir. Like, İngilizce bir fiildir.
Like'dan sonra kullanılan fiile mutlaka “-ing” takısı konulmalıdır. I like eating ice cream. Ben dondurma yemeyi severim. She likes playing volleyball.
Cümle içerisinde ''like'' sözcüğünü kullandığımızda ardından bir nesne gelmeli. Cümlede ''gibi'' anlamını vermek istediğimizde “like'' sözcüğünün ardından bir nesne gelmelidir. My sister is acting like a baby. (Kız kardeşim bebek gibi davranıyor.) *Like sözcüğünden sonra bir nesne gelmek zorundadır.
Hate, love, like, & prefer fiillerinden sonra genellikle, anlam genel olduğunda bir ulaç, belirli bir zaman ya da durum belirttiklerinde ise bir mastar gelir. Would love to, would hate to, vb. ifadeler ile her zaman mastar kullanmalısınız. Bu fiillerden sonra bir that cümlesi ya da bir isim gelebilir.
Love 3.
Düzenli fiillerden biri olan 'love'' fiilinin 3.hali de 2. haliyle aynıdır ve ''loved'' şeklindedir. Fiillerin üçüncü hallerinin kullanıldığı durumlar ise Perfect Tense'lerde geçerlidir.
İlgili 16 soru bulundu
Like, İngilizce fiilinin Türkçe karşılığı sevmektir. İngilizce de fiiller düzenli ve düzensiz olarak ikiye ayrılmaktadır. Like fiili düzenli fiillerden olduğu için tamamen değişmez.
Düzenli Fiil Oluşturma Kuralları
Geçmiş zamanda gerçekleşen olay ve durumları anlatmak amacıyla sonuna -d, -ed veya -ied ekleri getirilerek verb 2 ve verb 3 yapılan fiillere düzenli fiiller yani regular verbs denir.
Like ve dislike sadece simple present tenste kullanılmaktadır. Üçüncü tekil şahıslarda likes, dislikes şeklinde kullanılır.
Like, “hoşlanmak, beğenmek” gibi anlamları da olsa Such as ve Like farkından bahsederken odağımızda “gibi” anlamı var.
Would like kalıbı istemek anlamına gelmektedir.
Like kelimesi, özellikle teklifsiz dilde as if / as though gibi kullanılır. Like'ın bu kullanımı eskiden sadece Amerikan İngilizcesinde vardı.
Including, Such as ve Benzeri Edatlar
Virgül çoğunlukla including, such as ve benzeri edatlardan önce gelir. Bu edatlardan sonra virgül kullanılmaz.
I like that. Senin bir mizah duygun var. Bunu seviyorum.
«Zevk almak» anlamına gelen enjoy fiili de kendisinden sonra -ing'li bir fiil alır. We enjoyed travelling by bus.
İngilizcede -ing eki, sadece şimdiki zaman cümlelerinde fiilin sonuna getirilir. Cümledeki eylemin ya da eylemlerin belirtildiği zamanda gerçekleştiğini vurgulamak için -ing eki kullanılır.
Like yani Türkçe anlamıyla beğeni, izlenilen videonun beğenildiğini ve sevildiğini göstermek amacıyla kullanıcılar tarafından kanal veya videonun sahibine verilen bir destek biçimidir. Bir nevi “beğendim ve devamı gelsin” demektir.
I like you [örnek]
volume_up senden hoşlanıyorum [ör.]
Look like (pv) Eş anlamlıları
Bu kelimeler, benzemek anlamında kullanılabilir.
İngilizce like/ dislike sadece simple present tense zaman yapısı ile kullanılmaktadır. Üçüncü tekil şahıslarda likes, dislikes şeklinde de kullanılır.
Future continuous tense ile olumlu cümle kurarken yardımcı fiil olarak “will” kullanırız ve ardından ''be'' ekleriz. Ana fiilin sonuna da “-ing” takısı getirilir.
Bir şeyi sevip, sevmediğimizi sorarken 'Do you like…? soru kalıbını kullanırız. Olumlu cevap verirsek 'Yes, I do' , olumsuz cevap verirsek 'No, I don't' diyebiliriz. Do you like swimming? (Yüzmeyi sever misin?) Yes, I do. (Evet, severim.)
Düzensiz fiillerin 2. halleri Simple Past Tense (geçmiş zaman) ile birlikte, 3. halleri ise Perfect Tenselerle birlikte kullanılır. İngilizce'de yaklaşık olarak, akademik olanları da sayarsak, 470 adet düzensiz fiil (irregular verbs) vardır.
İngilizcede düzensiz fiilleri şu şekilde açıklayabiliriz; Past tense ya da perfect tense durumlarında fiilin alacağı ikinci ya da üçüncü hal -ed takısı ile olmayan fiiller, İngilizcede düzensiz fiiller olarak nitelendirilmektedir.
Düzenli bir fiil, fiil çekimi esnasında o dilin standart sözcük türetme kurallarını takip eder. Tersi şekilde, düzensiz fiiller de kalıp dışına çıkarak beklenmeyen şekiller de alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri