Rüzgarı da sevmeyen lilyumlar, 21 - 25 derece arası olan ortamlarda büyütülmelidir. Lilyum toprakları nemi sevdiği gibi havalandırma ihtiyacı da duymaktadır. Çiçeğiniz sularken dikkat etmeniz en önemli adım ise her suladığınızda aynı miktar su kullanmanızdır. Ayrıca sulama günleriniz ise farklı olmamalıdır.
Vazonun içerisindeki suyu düzenli olarak her gün içme suyu ile değiştirin. Vazonun içerisine çiçeklerinizi koymadan önce mutlaka temizleyip steril bir şekilde koymalısınız. Vazonun içerisine suyu ağzına kadar gelecek şekilde doldurmayın. Normal büyüklükteki buketler için iki bardak su yeterlidir.
Vazoda bakılan canlı çiçeklerin daha fazla muhafaza edilebilmesi için, 1 litre suyun içine 1 çay kaşığı toz şeker ilave edip eritmek ve vazoya bu suyu ekleyebilirsiniz.
Vazo içine bir çay kaşığı şeker eklerseniz çiçeklerin dayanıklılığını da artırırsınız. Suda oluşan mikropları önlemek için ise bir adet çocuk aspirini ezip katın. Suya demir para koyarsanız içindeki iyonları da azaltırsınız. Demir para yerine arada bir çay kaşığı sirke de ekleyebilirsiniz.
Lilyum çiçeği toprağını kurutacak derecede sıcak ve soğuk havaları sevmez. Lilyum çiçeği sulaması lilyum toprağı her zaman nemli kalacak şekilde yapılmalı, bol su vermekten kaçınılmalıdır. 21 - 25 derece sıcaklık için uygun olan lilyum çiçeği rüzgardan korunmalı ve direkt güneş alacağı ortamlardan uzak tutulmalıdır.
İlgili 28 soru bulundu
Örneğin vazonun içerisine koyacağınız suyu bir miktar limonatayla karıştırmak oldukça etkilidir.. Çiçeklerin tazeliğini arttırmak için sularına 2 yemek kaşığı toz şeker de ekleyebilirsiniz. Yalnız çiçeklerinizi yerleştirmeden önce şekerin suyun içerisinde tamamen karıştığından emin olun.
Lilyum çiçeği her mevsimde kolaylıkla yetiştirilebilecek bir çiçek türüdür. Suyu seven bir bitki türü olmasından dolayı sürekli olarak sulamayı ihmal etmemeniz gerekmektedir. Toprağının daima nemli olmasına özen göstermelisiniz.
Hızla kuruyan çiçeklerinizin dalları kuruyacağı ve büzüşeceği için çiçekleri bir iple sıkıca bağlamanızda fayda vardır. Çiçekler gazete kağıdına bırakılarak da kurutulabilir. Gazete kağıdı ile gerçekleştirilen yöntemi seçebilirsiniz fakat bu yöntem biraz zahmetlidir. Çürümemesi için her gün mutlaka çevirmeniz gerekir.
Yenilebilir çiçekler kaç gün dayanır? Yenilebilir çiçeklerin tamamı 10 güne kadar buzdolabınızda dayanabilir, bazı çeşitlerde bu süre daha da artabilir. Açıkçası taze bir yeşillik için tam bir süre vermek doğru değil. Siz ona ne kadar iyi bakarsanız o kadar çok dayanacaktır.
Buketleri, olduğu gibi sergileyeceğiniz günün öncesindeki gece buzdolabına koyun. Çoğu zaman 10 gün sonra bile ilk günkü kadar taze görünürler.
Saç spreyini kurutulmuş çiçeklerde, canlı ve kurutmak istediğiniz çiçeklerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. ''Saç spreyi ile çiçek nasıl kurutulur?'' cevabı için öncelikle çiçeklerinizin dizilimini yapmanız gerekir. Dizilim sonrası 20 cm uzaklıktan dik bir şekilde saç spreyini her tarafına sıkıp kurumasını bekleyin.
Hamur işlerinin vazgeçilmezi kuru mayadır. Çiçek ve bitkilerin kısa zaman içinde sağlıklı ve canlı görünmesine yardım eder. Bu durum için tek yapmanız gereken; üç litre suya bir yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek harmanlamak ve üretilen suyla çiçekleri sulamak.
Nergisler toplandıktan sonra su dolu kovalarda bekletilerek canlılıklarını yitirmesi engellenir. Bekletildikleri suların sık sık değiştirilmesi gerekir. Bu şekilde taze kalması sağlanır.
Bitkilerin sabah saatlerinde nemlendirilmesi, yaprakların kurumasına ve çiçeklerin zarar görmesine engel olur. Ayrıca, sabah saatleri toprağın nemi daha iyi emmesini sağlar.
Uzun cevap: Çoğu kesme çiçek normal koşullar altında bir iki hafta yaşar. Fakat “vazo ömrü” büyük oranda çeşitlilik gösteriyor. Genetik tabii ki büyük role sahip ama bitkinin nasıl yetiştirildiği ve kesildiği de önemli. Kesilme anında bitki sapında depolanmış şekerler ve nişastalar bulunuyor.
Çiçek soğutucu dolaplar, gıda muhafaza dolaplarından farklıdır. Çiçek soğutma dolaplarında ayrıca nemlendirici cihaz bulunmaktadır. Çiçeğin saklanmasında bağıl nem, depolama sıcaklığı kadar önemlidir. Nemlendirici cihazı olmayan soğuk dolaplarda çiçek su kaybı yaşayacağından ömrü kısalacaktır.
Çiçeklerinizin rengi solmadan kurumasını istiyorsanız; havasız olmayan, sıcak, kuru, karanlık veya loş bir ortam seçmeniz gerekir. Nemli ortamlarda kurutulan çiçeklerde çürüme olasılığı yüksektir. Işıklı ortamlarda ise çiçeklerin renklerinde solma meydana gelebilir.
Çiçeklerinizin bulunduğu vazoyu suyla doldurup içine ¼ şişe soda koyabilir, bu sayede çiçeklerin daha uzun süre canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca diğer asitli içeceklerin de çiçeklerin canlı kalmasına yardımcı olduğu söyleniyor.
Bu teknik için birkaç tabaka kurutma kağıdı almanız ve onları ortalarından ikiye katlayarak dosyalar oluşturmanız gerekir. Sonrasında gelin çiçeğinizi bu dosyaların içerisine yerleştirebilirsiniz. Bu dosyaları kuru bir ortamda, üstlerine kitap gibi ağır cisimler koyarak kurutmaya bırakabilirsiniz.
Lilyum toprakları nemi sevdiği gibi havalandırma ihtiyacı da duymaktadır. Çiçeğiniz sularken dikkat etmeniz en önemli adım ise her suladığınızda aynı miktar su kullanmanızdır. Ayrıca sulama günleriniz ise farklı olmamalıdır. Miktar ve gün değişikliğinden oldukça etkilenen lilyum çiçekleri düzeni sevmektedirler.
Bütün renkleri içerisinde barındıran beyaz renk, saflığın ve temizliğin simgesidir. Soğuk kanlılığı, asaleti, masumiyeti, istikrarı ve devamlılığı temsil eder. Lilyumlar ise güveni temsil eder. Tüm bu anlamları tek bir sunumda birleştiren vazo içinde beyaz lilyumlar.
Bitki Hakkında
Lilyum diğer isimleriyle Zambak Çiçeği ve Lilyum Çiçeği olarak da bilinen bir ithal çiçektir. Yeşil yaprakları arasından büyüyen beyaz zarif çiçeklere sahiptir. 20°'nin altına düşmeyen gölge bir alana yerleştirilmeli ve kontrol edildiğinde toprağın tamamı daima nemli kalacak şekilde sulanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri