Bahar aylarında çiçeklenen limonun meyve oluşumunu sağlamak için çok faz sulanıp kök çürümesi oluşmaması şartı ile çiçeklenme döneminde su ister.
Limon ağaçlarının suyu çok fazla sevmediği daha önce belirtilmişti. Bu nedenle sulama işlemleri kış aylarında çok nadir yapılmalıdır. Bahar aylarından itibaren ise 15-20 günde bir sulama yapılabilir. Eğer limon ağacını saksıda yetiştirmek istiyorsanız su verme sıklığınız 10 günde bir kez olmalıdır.
Limon ağaçları suyu çok fazla sevmezler. Gereğinden fazla su limon ağaçlarına verilirse yapraklarda oluşan sararmalar gözünüze çarpacaktır.
On litrelik bir saksı için bir litreye yakın su verilmelidir. Sıcak yaz günlerinde sulama sıklığı 1-2 güne kadar düşebilir.
İlgili 30 soru bulundu
Limon sulama tekniği; Limon, toprak nemini korumak için düzenli sulamaya ihtiyaç duyar. İlkbahar ve sonbahar döneminde haftada en az bir kez sulama gerekirken, sıcak yaz döneminde haftada 2-3 sulamaya ihtiyaç duyar. Sulamanın sıklığı ve miktarı ağaçların yaşına, hâkim sıcaklıklara ve toprak türüne bağlıdır.
Limon ağacının en önemli özelliği tüm yıl boyunca hem çiçek açması hem de meyve taşımasıdır.
Limon Ağacı Kaç Günde 1 Sulanır? Fazla sulanmaktan hoşlanmayan limon ağacı yazın 10 günde bir kışın 15 günde bir sulanmak ister. İç mekân da yetiştirdiğiniz limon ağacını 15 günde bir sulamanız yeterli olacaktır.
Limon Ağaçlarınız Meyve vermiyorsa, sorunun kaynakları başlıca şunlar olabilir ; Çiçekler, tomurcuklar meyveye yatmadağı için olabilir. Meyve tutumu yeterli olmayabilir. Doğal şartlardan kaynaklı sorunlardan olabilir. Hastalılardan ve çeşitli zararlılardan kaynaklı olarak Limon ağaçlarınız meyve vermiyor olabilir.
Limon ağaçları suyu çok fazla sevmezler genellikle sulama zamanları kış ayları içerisinde çok nadir yapılmaktadır.
Limon ağacı çiçeklenme süresi genelde ilk bahar aylarında olmaktadır. Limon çiçeği rengi beyaz , mor beyaz renklidir.Bazı limon çeşitlerinde ilk çiçeklenmeden 2 ay sonra tekrar çiçek açmaktadır. Örneğin yediveren limon fidanı haziran ayından 2. çiçeğini açmaktadır.
Dişi çiçekler küçük köşeli tomurcuklar halinde, açık yeşil renklidir. Erkek çiçekler püskül (kedicik) şeklindedir.
Limon ağacı, güneşi seven bitkilerden biridir. Güneşi, sıcağı, nemi sever. Bu yüzden bitkinin olduğu yerin güneş olması son derece önemlidir. Güneşi ve sıcağı sever ama rüzgarı sevmez.
Limon yetiştirmek için ihtiyacınız olan temel şey çok basittir; temiz su. Bol su isteyen limon, susuz kaldığında acı meyve verir. Bahar ve yaz dönemlerinde limon bitkisini susuz bırakmamanızı öneririz. Bol su ister derken; toprağı çürütecek kadar sulamadan da kaçmanızı tavsiye ederiz.
Limon Ağacı Gübrelemesi Nasıl Yapılır? -İlerleyen dönemlerde tabandan fosfor potasyum ve kalsiyum ağırlıklı gübreleme, yapraktan çinko-bor ağırlıklı gübreleme yapabilirsiniz. -Hasattan hemen sonra tabandan 3×18 NPK+me şelatlı yapraktan çinko bor verebilirsiniz.
Ayrıca yediveren limonlar diğer limonlardan daha iri yapıdadır. Bunun yanında yediveren limonun yaprakları tüm turunçgiller arasında en açık renge sahiptir. Yediveren limon yaprakları açık renkli olmasının yanında tadı da ekşimsi ve mayhoştur. Meyveleri bol sulu ve ince kabuklu yapıdadır.
İyi bir limon yetiştiriciliği için dallar mutlaka her yıl budanmalıdır. Bu amaçla limonlarda her yıl sürgünlerde uç alma budaması yapılması zorunludur.
Her mevsimde ekilebilen limon, fide olarak alındığında 3-6 ay, çekirdekten yetiştirildiğinde 1-2 sene içerisinde meyve vermeye başlar.
Yediveren Limon Fidanı geneli 4- 5 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar. Dikiminizden bir yıl sonra meyve verimi sağlayacak fidanlardır.
1. Limonlu su susuz kalmamızı engeller. Limonlu su vücuda elektrolit ekler ve bu sayede susuz kalmanızı engeller. Limonun içerisinde potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi eektrolitler bulunur.
Limon ağaçlarınızın ençok suyu isteyeceği dönem bahar ve yaz aylarıdır. Fazla sulamadan muhakkak kaçınılmalıdır. Fazla sulam bitki yapraklarının sararmasını ve kök çürüklüğü olmasına sebeb olur. Yazın Balkonda 10 günde, 1 iç mekan içerisinde 15 günde 1 sulamanız yeterldir.
Limon fidanında fazla sulama yapraklarda sararmaya sebeb olur.Genelde sulama açık alanda baharla beraber 15 günde bir,kışın sulama çok nadir olur.Saksı içerisinde ise 10 günde bir olmalıdır.
Tercihen akşam saatlerinde sulanması ve toprağın nemli kalması sağlanmalıdır. Bulunduğu ortamda yaşanacak ani değişimler (sulama sıklığı, saksı değişimi, ışık doğrultusu vb.) yaprak dökmeyen limon ağaçlarının yaprak dökmesine sebep olur.
Limon ağacını yetiştirmek istiyorsak hava sıcaklığının 0 ın altına düşmemesi gerekiyor. -6, -7 derecenin altına düşmesi durumunda limon donar ve ölür. Dayanamadığı en yüksek sıcaklık ise 45 derecenin üstüdür.
Sirke: Sirke evde en kolay uygulayabileceğimiz yöntemlerden birisidir. Bir miktar sirke su ile seyreltilir. Daha sonra bu bir püskürtücü yardımı ile yaprak biti bulunan bitkinin yapraklarına sıkılır. Sirke yaprak bitlerini temizleyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri