Bütün halde; Limonu buzdolabı poşetine koyarak buzluğa kaldırın. Rendeleyerek; Bu yöntem limon kabukları için geçerlidir. Limon kabuklarını beyaz kısımlarına gelene kadar rendeleyin. Rendelenmiş limon kabuklarını poşete doldurarak ağzını kapatın ve buzluğa kaldırın.
Limon kabukları bozulmadan 4 ay kadar buzlukta saklanabilir.
LİMON NASIL DONDURULUR? Bir limonu güzelce yıkayın. Ardında buzluğa koyun ve bir gece bekletin ertesi gün limonu kabuğuyla birlikte rendeleyin. Dondurulmuş limon sayesinde limonu kabuğu ile birlikte hiçbir şekilde ziyan etmeden kullanabilirsiniz.
Buzluk poşetlerimizin içerisine limon sularımızı koyup poşetimizin ağzını iyice bağlıyoruz. Limon kabuklarımızın üzerine 1 yemek kaşığı şeker serpip buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya koyuyoruz. 1 kg limondan 2 poşet limon suyu çıktı.
Tümünün sağlam ve taze olduğundan emin olduğun limonları kilitli poşetin içine yerleştirebilir, poşetin havasını tamamen boşalttıktan sonra ağzını kapatabilirsin. Bu şekilde buzdolabında saklayabileceğin limonlar, tazeliklerini birkaç hafta boyunca koruyabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Limon bütün bir haldeyse, buzdolabında 5-6 gün saklanabilir. Limonu uzun süre saklamak için bütün bir halde derin dondurucuya koyabilirsiniz.
Dondurulmuş ve rendelenmiş olarak kullanılan limon yemeklere daha çok lezzet katacaktır. Donmuş limonun ur, yumru, kist ve tümöre karşı iyileştirici ve önleyici etkisi vardır. Donmuş limon parazit ve bağırsak kurtlarına karşı tedavi edicidir. İltihap, enfeksiyon ve mantara karşı önleyici ve tedavi edicidir.
Bir limonu güzelce yıkayın. Ardından buzluğa koyun ve bir gece bekletin ertesi gün limonu kabuğuyla birlikte rendeleyin. Dondurulmuş limon sayesinde limonu kabuğu ile birlikte hiçbir şekilde ziyan etmeden kullanabilirsiniz. Bu sayede limonun içerisinde bulunan tüm vitaminlerden faydalanmış olursunuz.
Limon buzdolabında nasıl saklanır? Bütün limonları Koroplast Kilitli Poşete yerleştirip, havasını alarak buzdolabının sebzelik bölümünde saklayın. Dilimlenmiş limonları da Koroplast Kilitli Poşete yerleştirip, havasını alarak kapatın, Buzdolabının serin bölgesinde 3-4 gün saklayabilirsiniz.
Özellikle farklı yöntemler olsa dahi, genelde limonu saklamanın en önemli püf noktası tam halinde saklamaktır. Yani dilimlenerek saklansa bile genelde bütün olarak saklamak daha doğrudur. Derin dondurucu ile beraber aynı zamanda güneş görmeyen serin bir oda sıcaklığında saklamak da mümkün.
Rendelenmiş limonları buz kalıplarına koyun ve dondurun. Narenciye aromasına ihtiyaç duyduğunuz her an rendelenmiş limon küplerini yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Salatalara, yoğurtlara, dondurmalara, makarna soslarına, çorbalara ekleyebilirsiniz.
Limonu dondurun ve rendeleyin!
Bir limonu güzelce yıkayın. Ardında buzluğa koyun ve bir gece bekletin ertesi gün limonu kabuğuyla birlikte rendeleyin. Dondurulmuş limon sayesinde limonu kabuğu ile birlikte hiçbir şekilde ziyan etmeden kullanabilirsiniz.
Limon ve portakalları iyice yıkayalım. İrice doğrayıp buzdolabı poşetine yerleştirelim. Dondurucuda muhafaza edelim.Dondurucudan limon ve portakalları çıkaralım. Biraz buzunun erimesini bekleyelim.
Buzdolabı poşetlerine 9 dilim portakal ve 4 dilim limon olacak şekilde yerleştirelim. Bir pipet yardımıyla buzdolabı poşetlerinin içindeki havayı alalım ve ağız kısmını sıkıca bağlayalım. Daha sonra her bir buzdolabı poşetini ikinci bir poşetin içine koyalım ve derin dondurucuda muhafaza edelim.
3litre su icine 2tatli kasigi limon tuzu Buzluktan cikan portakal ve limonu robota koyuyoruz, 2su bardagi tozsekerle pure haline gelene kadar cekiyoruz . Su icine koyuyoruz. 20dk ara ara karistirip bekletip suzgecten geciriyoruz ve limonatamiz hazir oluyor.
Pratik ev eşyaları arasında bulunan limon sıkacağı kullanarak birkaç dakika içerisinde sıktığınız limonun suyunu oda sıcaklığında ya da buzdolabında saklayabilirsiniz. Söz konusu sıvı oda sıcaklığında 2 ile 4 gün arasında bozulmadan kalabilirken buzdolabında ise 1 aya kadar saklayabilirsiniz.
Limon kabuğundan bitki çayları yapabilir, sararan tırnak ve dişleri beyazlatmada kullanabilir, ev temizliğinde ve oda spreyi olarak kullanabilir, yağını yapabilir, pastalarda ve yemeklerde aroma vermesi için kullanabilir hatta ve hatta mikrodalga ve fırınların kötü kokusunu engellemek ve temizlemek için de ...
Limon, kısa süre içerisinde tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir. Tansiyon ölçüldüğünde yüksek çıkıyorsa limon ile müdahale etmeyi düşünebilirsiniz. Tansiyon bu şekilde düşmüyorsa gerekli tıbbi müdahaleye başvurulabilir.
Limonlar ortadan ikiye bölünerek suyu sıkılır ve bir tencereye alınır. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek kısık ateşte kaynatılır. Kaynayınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan limon suyumuz bir şişeye alınarak dolapta muhafaza edilir.
Bir limonu güzelce yıkayın. Ardında buzluğa koyun ve bir gece bekletin ertesi gün limonu kabuğuyla birlikte rendeleyin. Dondurulmuş limon sayesinde limonu kabuğu ile birlikte hiçbir şekilde ziyan etmeden kullanabilirsiniz. Bu sayede limonun içerisinde bulunan tüm vitaminlerden faydalanmış olursunuz.
Teknik olarak C vitamininin kısa sürede bozunduğu sıcaklık 190°C civarında ama bunun altındaki sıcaklıklarda da ölçülebilir bir bozunma yaşanabiliyor.
Limonlu su tüketmek içerdiği c vitamini sayesinde vücutta kolajen sentezine yardımcı olur. Demir emiliminin artmasına yardımcı olarak kansızlığın önlenmesinde rol oynar. Bağışıklığı destekler. Soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda tüketilmesinde fayda vardır.
Limonu (yıkayıp) buz dolabınızın buzluk bölümüne koyuyorsunuz. Donduktan sonra mutfak rendesini alıp limonun tamamını rendeleyebilirsiniz. Soymanız falan gerekmiyor. Rendelenmişini yemeklerinizin üzerine serpebilir, sebze salatasına, dondurmaya, çorbaya, makarnaya, makarna sosuna, balık porsiyonlarına katabilirsiniz.
DİLİMLER HALİNDE DE SAKLANABİLİR!
Haberciniz sitesinde önerilen bir tarif ise dikkat çekiyor; Dilimler halinde limon saklamak istiyorsanız da bir streç filme sararak buzluğa kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda bir kavanozun içerisine yağlı kağıt sarılı şekilde de saklama şansına sahipsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri