Limon kabuğu tüketmenin iki kolay yolu vardır. İlki, çayınıza limon kabuğu atarak içmektir. Kestiğiniz limon kabuklarını çayınıza istediğiniz miktarda atıp içebilirsiniz. İkinci yol ise limon kabuklarını rendeleyip yiyecekler ile birlikte tüketmektir.
Limon kabuğu yemek, kolesterol seviyesini düşürerek kalbinizin düzenli çalışmasını sağlar. Buna ek olarak, kabukta bulunan potasyum tansiyonu da düzenler. Kabukta bulunan polifenol flavonoidler, LDL kolesterolü (kötü kolesterol) düşürür.
Limon kabuğu kan damarlarını genişleterek rahatlatır ve iltihaba karşı savaşır. Bu sayede diz ve eklem ağrılarını yok eder. Limon kabuğunda mevcut olan diyet lifi, bağırsak fonksiyonlarını ve bağırsak sağlığını korur. Ciltte oluşan lekeleri tümüyle yok eder.
Limon kabuğunun içeriğindeki C vitamini oranı ise diş eti sağlığı için oldukça önemli bir yere sahiptir. Pektin, PMF ve esansiyel yağlar içeren limon kabuğu karaciğerdeki yağlanmayı azaltmaktadır. Bunun yanı sıra kolesterol seviyesini de azaltır. Hücre yenilenmesine yardımcı olur.
Limon kabuğu içerdiği pektin, esansiyel yağlar ve PMF (polymethoxylated flavones) ile kolesterol seviyesini, trigliserid düzeylerini, karaciğer yağlarını azaltıyor. Limon kabuğunda mevcut olan diyet lifi, bağırsak sağlığını koruyor. Ayrıca limon kabuğunun içerdiği pektin, kabızlığın önlenmesine de fayda sağlıyor.
İlgili 23 soru bulundu
Pankreas, mide, cilt ve akciğer kanserinin büyümesini yavaşlatır. Düzenli limon tüketimi de oksidatif stresi önlemeye yardımcıdır. Limonda bulunan flavonoidler (hesperidin ve d-limonen) serbest radikalleri temizlemeye yardımcı olur. Alerjik astım gibi hastalıklara neden olan iltihap oluşumlarını engeller.
Limon kabuğu yemek kilo aldırır mı? – Limon kabuğu yemek zayıflatır. Kabuğunda var olan enzimler vücut için gerekli besinleri karşılar. – Limonun kabuğu asla çöpe atılmamalı ve mutlaka yenilmelidir.
Limon kabuğunda mevcut olan diyet lifi, bağırsak fonksiyonlarını ve bağırsak sağlığını koruyor. Ayrıca limon kabuğunun içerdiği pektin, kabızlığın önlenmesine de fayda sağlıyor. İçerisindeki yüksek antioksidan kapasitesi sayesinde hücrelerde hasar oluşturan serbest radikalleri etkisiz hale getiriyor.
Limon. Kan sulandıran besinler arasında ilk sıralarda kendine yer bulan limon, kanın temizlenmesine yardımcı oluyor, bu sayede damarları rahatlatıyor. Kolesterol ve kan basıncı üzerindeki olumlu etkileri de işin içine dahil olunca kanın pıhtılaşmasının önüne geçmeyi başarabiliyor.
Limon Masajı: vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar üzerine birkaç damla limon damlatılır ve masaj yapılır. Limon tamamen kuruduktan sonra suyla durulanır. Bu işlemi 2-3 günde bir tekrar ederek, bölgede oluşan kararma azaltılabilir.
Limon, içeriğindeki C vitamini sayesinde immün sistemini (bağışıklık sistemi) destekleyerek cilt sağlığını korurken aynı zamanda bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Çok güçlü bir antibakteriyal olan pektin lifi içerir. Bu sayede sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.
Doktorlar sıtma hastalarının tedavi süresince ve iyileşme döneminde limon suyu tüketmemelerini önermektedir. Turunçgiller bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Reaksiyonlar migren ve cilt alerjisini içerebilir.
Limonun asidik doğası mide duvarında yanmaya ve ülseri azdırmaya sebep olabilir. Ülser iyileşmeyecek ve içten kanamaya sebep olacaktır. Bu durumda da yoğun ağrı ve diğer sorunlara da yol açacaktır. Ülser problemi çeken insanların limon suyu tüketiminden kaçınmaları gerekmektedir.
O da limonun kabuklarını rendeleyerek bu işlemi gerçekleştirmek. Önce kabukları beyaz yerlerine denk gelmemelerine özen göstererek rendeliyor, ardından bir gece acılığı çıkana kadar dinlendiriyoruz. Sonrası önden bir kaynatıyor, ardından da limon içleriyle beraber şekerle tatlandırıyoruz.
Limonlu Su İçmenin Zararları
Fazla ve dikkatsiz tüketim sonucu midede yanma ve reflü başlangıcı ortaya çıkar. Diş minesi zarar görür. Fazla tüketimde vücuttaki demir emilimine sebep olur.
Limon kabuğunun içeriğindeki C vitamini, potasyum, kalsiyum ve zengin lif oranı suyundakinden 5-10 kat daha yüksektir ve bunun adına limon kabuğu mucizesi denir. Kolesterolü düşürür. Kanserle savaşır. İçeriğindeki kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirir.
Limon suyu, afrodizyak etkisi ile libidoyu yükseltiyor. Cinsel gücü ve isteği artırıyor. Diğer faydaları ise şöyle sıralanıyor: Sindirim sistemini çalıştırır.
Fazla içilen limon suyu kanı inceletebilir. Çok fazla limon yerseniz diş etleriniz de kanama başlar. Yine fazla oranda tüketilen limon mide ülserine ve gastrite yol açabilir. Herşeyin fazlası zarar sözünü unutmamanız dileğiyle, günlük ihtiyaçlarınız kadarı tüketmeniz sağlığınız için daha sağlıklı olacaktır.
İçinde potasyum bulunan limon potasyum sayesinde kalbe ve kasların sağlıklı kalmasını sağlar.
İçerisinde büyük oranda C vitamini ve kalsiyum bulunan limon kabuğu stresin azaltılmasında ve yok edilmesinde büyük katkısı bulunmaktadır. Diş etlerinin daha güçlü olmasını sağlayan limon kabuğu, bağırsakların güçlenmesine ve karaciğer yağlanmalarının önüne geçmektedir.
Zararları: Genel olarak bir zararı olmasa da aşırı limon tüketmeniz durumunda reflü ya da mide yanması gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca Dünyanın En Sağlıklı Yiyecekleri'ne göre sitrik asit diş minelerinizi aşındırabildiğinden limon suyunu pipetle içmenizde fayda var.
İlk olarak suyu kaynatın. Kaynayan suya limon suyu ve yıkanmış kabuğunu ekleyin.20 dk kaynatıp süzün.Bal ile tatlandırıp servis edin. Not:Bir çok faydası olan limon kabuğu çayı özellikle soğuk kış aylarında soğuk algınlığı ve grip için tüketilmesinde fayda vardır.
Sabah aç karnına limonlu su içmek güne daha enerjik başlamanızı sağlar. Sabahları limonlu su içmek sindirim sistemini destekleyerek kabızlığın önlenmesinde rol oynar. Yemeklerden önce veya sabah saatlerinde içilen limonlu su ağız içindeki bakterileri parçalayarak diş sağlığına katkıda bulunur.
Limonlu suyun faydaları arasında tok tutucu özelliği de vardır. Limonlu su tansiyon problemi için de çözüme ulaşmada destekleyicidir. Pektin liflere sahip limon, gün boyunca tokluk hissi verir. Böylece zayıflamada size kolaylık sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri