Limon sonbahar ve kış meyvelerindendir. Hasadı Eylül, Ekim ve Kasım ayında yapılır, yani bu ayda toplanır ve satışa çıkar. Ancak pazarlarda, manavlarda dört mevsim boyunca limon satılmaktadır. Hem yazın hem de kışın tüketilen limonların dört mevsim de pazar tezgahlarında yerleri sabittir.
Limon, sonbahar meyvesidir. Limonun hasadı Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yapılır. Ancak limonun çeşidine göre hasat dönemi farklılık gösterebilir.
Diye merak edenlere sonbahar aylarında yetiştiğini söyleyebiliriz. Limonun yetiştiği yöreye bağlı olarak yetiştiği ay eylül, ekim ve kasım olarak değişebilmektedir.
Limonda tohumu taşıyan organ olduğu için limon sebze olarak bilinse de aslında bir meyve türüdür.
İlgili 42 soru bulundu
Yaz boyunca kış sebze ve meyvelerinin güneş ışığını çekerek köklerine kadar ulaştırdığını dile getiren Karacanoğlu, 'Bu dönemin vazgeçilmez sebze ve meyveleri kereviz, brokoli, Brüksel lahanası, ıspanak, şalgam, soğan, turp, havuç, lahana, bal kabağı; meyveleri ise, elma, ayva, nar ve armuttur.
Lahana, yer elması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar gibi sebzeler ve elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane gibi meyvelerle menünü zenginleştirmeye hazır mısın?
Limon; içerisinde bol vitamin ve mineral bulundurur. Halk arasında sebze sayılır, ancak limon turunçgillerden bir meyvedir.
Botanik olarak sarımsak (Allium sativum) bir sebze olarak kabul edilir. Arpacık soğanı, pırasa ve frenk soğanı ile birlikte soğan ailesine aittir. Kesin olarak, bir sebze, otsu bir bitkinin kökler, yapraklar, gövdeler ve soğanlar gibi yenilebilir herhangi bir parçasıdır.
Kök biçiminde karşımıza çıkan sebzeler için de toprağın altına bakmak gerekir: patates, kuru soğan, havuç, kereviz, turp vs.
Limon sonbahar ve kış meyvelerindendir. Hasadı Eylül, Ekim ve Kasım ayında yapılır, yani bu ayda toplanır ve satışa çıkar.
Limon üretiminde birinci sırada Mersin yer alıyor. Mersin'de her yıl 600 - 700 ton limon üretiliyor.
Yediveren Limon Fidanı geneli 4- 5 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar. Dikiminizden bir yıl sonra meyve verimi sağlayacak fidanlardır.
Söz konusu sonbaharsa akla gelen ilk meyve elbette elma olacaktır! Tam bir antioksidan deposu olan elma aynı zamanda vücudun su ihtiyacını karşılar ve farklı çeşitleri ile de lezzetli bir alternatif sunar.
Kış aylarında yetişen meyveler: Yaz aylarında olduğu gibi aynı şekilde kış aylarında da oldukça fazla sayıda yetişen meyveler bulunmaktadır. Bunlar içerisinde portakal, nar, mandalina, armut, limon, muz ve kivi gibi yiyecekler bulunmaktadır.
Lime'da hasat zamanı Kasım-Aralık aylarıdır.
Çilek yetiştiriciliği. Üzümsü meyveler grubuna giren türlerden en önemlisidir. Çilek meyvesi gerçek bir meyve olmayıp yenen kısmı 40-60 kadar pistilin birleştiği çiçek tablasıdır. Çilek yüzeysel kök yapan otsu bir bitkidir.
Şalgam kökleri sebze olarak yenilen turpgillerden bir bitkidir.
Muz (Musa), Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde doğal olarak yetişen bir ağaçsı bitkiye ve bu bitkinin yeşil kabuklu (bazı türlerinde kırmızı veya pembe kabuklu) uzun meyvelerine denir. Dünya üzerinde meyvesi belki de en fazla tüketilen bitkilerden biridir.
Limon, tıpkı portakal ve mandalina gibi turunçgiller sınıfına mensup olan bir meyvedir. Özellikle C vitamini bakımından zengin bir meyve olan limon insanlar tarafından günlük hayatta sıklıkla tükettiği besinlerden biridir.
Limon (Citrus); ılıman iklime sahip bütün memleketlerde, kültür şekilleri yetiştirilen yaprak dökmeyen, uçucu yağ taşıyan bu küçük ağaçların meyveleridir, ülkemizde çok sevilir. Ege ve Akdeniz gibi bölgelerde neredeyse her evin bahçesinde bir limon ağacı bulunur. En çok bilinen narenciye türlerinden biridir.
Aslında Dünya da limon ağacının anavatanı Hindistan'dır. Fakat ülkemizde Akdeniz Bölgesi'nde yetiştiriciliği yaygın olarak yapılmaktadır. Limon ağacı, bu bölgenin her yerinde yetişmektedir. Ayrıca limonun en fazla ve en verimli üretildiği iller Mersin ile Hatay olmaktadır.
5) Portakal
Portakal size ilaç gibi gelecek bir kış meyvesidir.
İşte mevsimin ürünleri: Sebzeler: Lahana, yer alması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar. Meyveler: Elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane.
Yaz meyveleri denilince ülkemizde ilk akla gelenler; karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, yeşil erik, çilek ve böğürtlen.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri